Aknevoiteet ja aknepuikot

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 42

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 42

Tilaamasi tuotteet

Aknevoiteet ja aknepuikot

Akne on yleinen vaiva, josta jokainen on varmasti kärsinyt jossain muodossa edes kerran elämänsä aikana. Onneksi aknen hoitamiseen löytyy useita luotettavia tuotteita, kuten voiteita ja näpyt peittäviä puikkoja. Olo-apteekin valikoimasta löydät aknevoiteet ja -puikot, joilla saat ärtyneen ja epäpuhtaan ihon kuriin helposti. Tutustu tuotteisiin niiden omilla tuotesivuilla ja löydä omalle ihollesi paras ihonhoitotuote. Olo-apteekista löydät myös muut tuotteet aknen hoitoon sekä parasta ihon hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon.


Mikä on akne?

Aknea aiheuttavat kuolleet ihosolut sekä ihon rasva, jotka tukkivat ihokarvan juurta ympäröivän karvatupin. Aknea esiintyy erityisen paljon esimerkiksi kasvoissa ja selässä, sillä näillä alueilla on paljon talirauhasia. Akne voi ilmetä eri tavoin, esimerkiksi mustapäinä, valkopäinä ja finneinä. Näiden seurauksena iholle voi jäädä näkyviä arpia.


Vaikka akne on usein yleinen vaiva erityisesti murrosiässä, sitä voi esiintyä myös paljon sen jälkeen. Jos kärsit aknesta, et ole kuitenkaan yksin, sillä suurin osa ihmisistä kärsii aknesta jossain vaiheessa elämäänsä, olivatpa kyseessä näppylät kasvoilla tai jokin muu aknen ilmenemismuoto. Aknea esiintyy erityisesti juuri murrosiässä, sillä tuohon aikaan keho alkaa erittämään enemmän hormoneja, jotka lisäävät talin tuotantoa. 


Akne on usein geneettistä, mutta muita mahdollisia tekijöitä, jotka altistavat aknelle ovat ainakin ruokavalio, stressi ja tupakointi. Akneen voi siis osaltaan vaikuttaa myös omilla elintavoillaan. Myös jotkin sairaudet voivat altistaa aknelle. Koska akne on niin yleinen vaiva, siihen löytyy onneksi erilaisia hoitokeinoja, kuten iholle levitettävää aknevoidetta ja aknepuikkoja.


Mitä ottaa huomioon aknen hoidossa?

Sen lisäksi, että esimerkiksi terveelliset elämäntavat auttavat aknen, finnien ja muiden ihon epäpuhtauksien torjunnassa, kannattaa aknelle herkästi altista ihoa hoitaa laadukkailla ihonhoitotuotteilla. Aknen hoidossa ei kuitenkaan kannata liioitella ja ihon peseminen kahdesti päivässä on riittävä määrä. Finnien ja aknen torjumisen sijaan liiallinen pesu vain ärsyttää ennestään herkkää ja ärtynyttä ihoa. 


Olo-apteekista saat ilman reseptiä monia laadukkaita ja luotettavia tuotteita aknen, finnien, mustapäiden ja muiden ihon vaivojen hoitoon. Aknevoidetta valittaessa kannattaa tutustua esimerkiksi hajusteettomiin aknevoiteisiin sekä öljyttömiin puhdistusaineisiin, sillä ne eivät tuki ihohuokosia.


Aknevoide tai aknepuikko ihoa hoitamaan

Epäpuhtaan ihon ja aknen hoitoon soveltuu esimerkiksi La Roche-Posay -hoitovoide, joka pehmittää ja kosteuttaa epäpuhdasta ihoa. Voide auttaa korjaamaan vaurioitunutta ihoa sekä epäpuhtaan ihon muuntunutta lipiditasapainoa. La Roche-Posay -hoitovoide auttaa myös rahoittamaan ihoärsytystä ja punoitusta. Levitä voidetta puhtaille kasvoille aamuin illoin ja tarvittaessa käytä tuotetta yhdessä muun aknelääkityksen tai muiden aknen hoitoon tarkoitettujen tuotteiden kanssa. 


Rasvoittuvalle ja uusiutuville ihon epäpuhtauksille alttiille iholle sopii myös La Roche-Posay -merkin korjaava kosteusvoide. Voide auttaa vähentämään vaikeita epäpuhtauksia, kuten finnejä, ja ihon epäpuhtauksien ilmenemistä. Tutustu monipuoliseen valikoimaan La Roche-Posay -merkin tuotteita Olo-apteekin verkkokaupassa ja löydä myös muut aknen hoitoon soveltuvat tuotteet.


Aknepuikko

Aknen täsmähoitoon soveltuu aknepuikko, joka on helppo annostella suoraan esimerkiksi hoidettavan finnin päälle. Aknepuikko toimii kuivattamalla ihon epäpuhtaudet tehokkaasti, minkä lisäksi tuotteen käyttäminen on helppoa ja tarkkaa. Tarjolla on myös peitevoiteita, joiden avulla saat aknen aiheuttamat ihon epäpuhtaudet helposti piiloon, samalla kun tuote hoitaa aknesta kärsivää ihoa. Täten aknepuikko on erinomainen ensiapu, kun haluat peittää näkyvät näpyt, finnit ja mustapäät.