Aurinkovoiteet kasvoille

Suodata
Rajaa:
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 149

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 149

Tilaamasi tuotteet

Aurinkovoiteet kasvoille - suojaudu auringolta oikein

Aurinko paistaa ja kesä on täällä! Se tarkoittaa myös, että on aika muistaa kasvojen aurinkosuoja. Kasvojen iho on ohuempaa ja herkempää kuin muualla kehossa, joten sen suojaaminen on erityisen tärkeää. Olo-apteekin valikoimasta löydät aurinkosuojatuotteet kasvoille ja opastamme myös, kuinka valitset oikean tuotteen omien tarpeidesi mukaan.

 

Miksi aurinkovoide kasvoille on tärkeä?

Aurinkovoide kasvoille on tärkeä, koska se suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä. Aurinkovoiteet on kehitetty ohuiksi ja tahmaamattomiksi, joten ne eivät jätä iholle tymäkkää tahnaa. Kasvojen aurinkovoiteet sisältävät usein myös ihoa hoitavia ainesosia.

Aurinkovoide kasvoille on erityisen tärkeä, koska kasvojen iho on herkkä ja altis auringon haitallisille vaikutuksille. Aurinkovoide suojaa ihoa auringon UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista, pigmenttiläiskiä ja jopa ihosyöpää. Aurinkovoiteen käyttö kasvoilla on erityisen tärkeää myös siksi, että kasvojen iho on usein alttiina auringolle ympäri vuoden, ei vain kesällä.

Aurinkovoiteiden käyttöä suositellaan kaikille, mutta erityisesti ihmisille, joilla on vaalea iho, pisamia, paljon luomia tai jotka ovat alttiita palamiselle. Aurinkovoiteen käyttöä suositellaan myös lapsille, joiden iho on erityisen herkkä auringon haitallisille vaikutuksille. Aurinkovoiteen käyttöä suositellaan levittää kasvoille noin 20 minuuttia ennen auringolle altistumista ja uusia voiteen käyttö noin kahden tunnin välein.

 

On tärkeää valita oikea aurinkovoide omalle ihotyypille ja tarpeille. Esimerkiksi herkälle iholle sopivat hajusteettomat ja hypoallergeeniset aurinkovoiteet, kun taas rasvaiselle ja akneen taipuvaiselle iholle sopivat öljyttömät ja mattapinnan jättävät aurinkovoiteet. Kosteuttavat aurinkovoiteet ovat puolestaan ihanteellisia kuivalle iholle.

Älä unohda myöskään muita auringolta suojautumisen keinoja, kuten aurinkolaseja, leveälierisiä hattuja ja vaatteita, jotka peittävät ihoa. Vältä auringossa oleskelua erityisesti keskipäivän aikaan, jolloin auringon säteily on voimakkaimmillaan.

 

Voiko tavallista aurinkorasvaa laittaa kasvoille?

Vaikka tavallinen aurinkorasva sopii käytettäväksi sekä vartalolle että kasvoille, on suositeltavaa käyttää kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta. Kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet on kehitetty ohuiksi ja tahmaamattomiksi, joten ne eivät tunnu raskailta iholla. 

Lisäksi kasvojen aurinkovoiteet sisältävät usein ihoa hoitavia ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteutta ja terveyttä. Tavallinen aurinkorasva voi olla liian paksua ja rasvaista kasvoille, ja se voi jättää kasvoille valkoisen kerroksen. On tärkeää valita oikea aurinkovoide ihotyypin ja tarpeiden mukaan, ja muistaa levittää sitä säännöllisesti auringossa ollessa.

Kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet voivat olla esimerkiksi erilaisia emulsioita, geeliä tai suihkutettavia tuotteita. Erilaiset koostumukset soveltuvat eri ihotyypeille ja tilanteisiin. Kevyemmät aurinkovoiteet sopivat esimerkiksi rasvaiselle ja akneen taipuvaiselle iholle, koska ne eivät tuki ihohuokosia ja antavat mattapintaisen lopputuloksen. Emulsiovoiteet ja suihkutettavat aurinkosuojat taas ovat helppoja levittää ja imeytyvät nopeasti ihoon.

Kasvojen aurinkovoiteita on saatavilla eri suojakertoimilla (SPF), ja on tärkeää valita riittävän korkea suojakerroin ihotyypin mukaan. Vaaleaihoisille ja herkkäihoisille suositellaan vähintään SPF 30 -suojakerrointa, kun taas tummemmalle iholle voi riittää SPF 15 -suojakerroin. Monet kasvojen aurinkovoiteet suojaavat sekä UVA- että UVB-säteiltä, mikä on tärkeää ihon terveyden ja nuorekkuuden ylläpitämiseksi.

 

Muut keinot kasvojen suojaamiseen

Kasvojen aurinkovoiteen käyttö on vain yksi osa auringolta suojautumista. Muista myös suojata silmät aurinkolaseilla, käyttää hattua ja välttää auringossa oleskelua keskipäivän tunteina. Näin voit nauttia auringosta turvallisesti ja pitää ihosi terveenä ja kauniina.

Kasvojen aurinkovoiteiden lisäksi markkinoilla on myös monia muita auringolta suojaavia tuotteita, kuten aurinkosuoja-aineita sisältäviä päivävoiteita ja meikkivoiteita. Nämä tuotteet ovat käteviä arkipäivän suojaksi, kun auringolle altistuminen on vähäisempää. Kuitenkin, jos oleskelet auringossa pidempiä aikoja, on suositeltavaa käyttää erillistä aurinkovoidetta, jolla on riittävä suojakerroin.

On hyvä muistaa, että myös pilvisellä säällä on tärkeää suojata kasvojen iho auringolta, sillä jopa 80 % UV-säteilystä pääsee läpi pilvien. Talvella aurinkovoiteen käyttö on erityisen tärkeää hiihtolomalla tai muissa ulkoilma-aktiviteeteissa, joissa auringon säteet heijastuvat lumesta ja voimistuvat.

 

Valitse paras aurinkovoide kasvoille ihotyypin mukaan

Aurinkosuoja kasvoille kannattaa aina valita oman ihotyypin mukaan. Eri ihotyypit tarvitsevat erilaista suojaa auringolta, ja on tärkeää valita aurinkovoide, joka sopii juuri sinun ihollesi. Alta löydät vinkkejä parhaimpien aurinkovoiteiden valintaan. Valikoimastamme löydät myös luonnonkosmetiikkaa ja vegaanisia vaihtoehtoja. 

 

Kuiva iho

Valitse kosteuttava aurinkovoide, joka sisältää ihoa hoitavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa, glyseriiniä tai sheavoita. Kuivalle iholle sopii myös aurinkovoide, joka sisältää antioksidantteja, kuten E-vitamiinia tai C-vitamiinia, jotka auttavat suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta.

Sekaiho

Sekaiholle sopii hyvin monipuolinen aurinkovoide, joka on samalla kosteuttava ja kevyt. Valitse aurinkovoide, joka sisältää ihoa hoitavia ainesosia, mutta ei jätä iholle rasvaista tunnetta.

Herkkä iho

Herkälle iholle sopii parhaiten hajusteeton ja väriaineeton aurinkovoide, joka on hellävarainen iholle. Fysikaaliset aurinkovoiteet, jotka eivät sisällä kemiallisia UV-suodattimia, ovat usein hyvä valinta herkälle iholle.

Akneen taipuvainen tai epäpuhdas iho

Akneen taipuvaiselle iholle on tärkeää valita aurinkovoide, joka ei tuki ihohuokosia. Öljyttömät, hypoallergeeniset ja "non-comedogenic" eli ei-komedogeeniset aurinkovoiteet ovat yleensä hyvä valinta akneen taipuvaiselle iholle. Monet aurinkovoiteet vähentävät myös rasvaiselle iholle tuttua kiiltelyä antamalla mattapintaisen lopputuloksen. 

Ikääntyvä iho

Ikääntyvälle iholle sopii aurinkovoide, joka sisältää antioksidantteja ja ihoa kiinteyttäviä ainesosia, jotka samaan aikaan suojaavat ihoa auringolta ja auttavat ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista sekä vähentämään ryppyjä ja juonteita.

 

Missä järjestyksessä aurinkovoide kasvoille?

Aurinkovoide kasvoille tulisi levittää puhtaalle ja kuivalle iholle noin 15-30 minuuttia ennen auringolle altistumista. Ennen aurinkovoiteen levittämistä kasvoille, on tärkeää puhdistaa kasvot huolellisesti ja käyttää muita kasvojenhoitotuotteita tarpeen mukaan, kuten kosteusvoidetta, seerumia tai silmänympärysvoidetta. 

Aurinkovoide tulisi levittää tasaisesti kasvojen iholle, välttäen silmänympärysihoa, sillä herkkä silmänympärysalue voi ärsyyntyä helposti aurinkovoiteesta. On tärkeää levittää riittävä määrä aurinkovoidetta, jotta iho saa tarvittavan suojan. 

Suositeltava määrä on noin teelusikallinen kasvoille. Aurinkovoide tulisi levittää uudelleen noin kahden tunnin välein tai aina uinnin, hikoilun tai pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen. Vesileikkeihin kannattaa valita erittäin vedenkestävä aurinkosuoja, joka tuo suojaa villeimmissäkin leikeissä. 

Jos olet epävarma siitä, missä järjestyksessä levittää kasvojenhoitotuotteita ja aurinkovoidetta, nyrkkisääntönä on seuraava: puhdista kasvot ensin, sitten levitä seerumi, kosteusvoide ja lopuksi aurinkovoide.

 

Valitse suojakerroin tarpeidesi mukaan

Vaaleaihoisten on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota auringonsuojaukseen. Vaalea iho palaa herkemmin kuin tummempi, joten vähintään SPF 30 tai 50 aurinkosuojakerroin on suositeltava. Parhaimmat aurinkovoiteet tarjoavat suojaa UVA- ja UVB-säteiltä, jotta iho saa tehokkaan suojan ikääntymistä aiheuttavilta A-säteiltä ja polttavilta B-säteiltä.

Jos ihosi on herkkä tai reagoi helposti aurinkovoiteisiin, kannattaa kokeilla fysikaalisia aurinkovoiteita, jotka eivät sisällä kemiallisia UV-suodattimia. Fysikaaliset aurinkovoiteet toimivat heijastamalla auringon säteet pois iholta, eikä niiden käyttöön liity yleensä samanlaisia ihoärsytysriskejä kuin kemiallisten aurinkovoiteiden käyttöön.

 

Auringon haittavaikutukset eivät rajoitu pelkkään palamiseen

Aurinko ei aiheuta ainoastaan palamista, vaan myös ennenaikaista vanhenemista. Auringon säteily on yksi suurimmista syistä ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen, erityisesti jos iho on päässyt palamaan useita kertoja elämän aikana. 

Iho muistaa jokaisen palamisen ja ruskettumisen, ja nämä saattavat myöhemmin ilmetä tummina pigmenttiläiskinä tai runsaampina juonteina ja ryppyinä. Runsas auringonotto voi myös johtaa ohuempaan ihoon vanhemmiten.

 

UV-indeksi - tärkeä mittari auringonsuojauksen tarpeelle

UV-säteilyn voimakkuus vaihtelee sijainnin, vuodenajan ja kellonajan mukaan. UV-indeksi on mittari, joka kertoo säteilyn voimakkuuden. Kun UV-indeksi on 3 tai suurempi, on tärkeää käyttää aurinkovoidetta. 

Suomessa UV-indeksi vaihtelee toukokuusta elokuuhun välillä 3–7. Mitä korkeampi UV-indeksi on, sitä korkeamman suojakertoimen aurinkovoidetta tulisi käyttää. UV-säteily on voimakkaimmillaan keskipäivällä klo 10–14.