Huuliherpes

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
  1. COMPEED HUULIHERPESLAASTARI 15 KPL
    10,40 €
  2. HERPECILIN 6 ML GEELI
    8,10 €
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Huuliherpes

Huuliherpes on viruksen aiheuttama tarttuva tauti. Lähes kaikki aikuiset ovat saaneet huuliherpestartunnan jossain vaiheessa elämäänsä, mutta kaikilla se ei oireile. Huuliherpeksen aiheuttava herpes simplex -virus jää kehoon pysyvästi, jolloin tartunnan saanut saattaa oireilla vasta myöhemmässä vaiheessa.

Huuliherpeksen tyypillisimmät oireet ovat huulille tai suupieliin nousevat rakkulat, jotka ovat aluksi kirkkaita, ja alkavat myöhemmin kellertää. Ensimmäiseen huuliherpestartuntaan voi liittyä myös kuumetta ja kurkkukipua. Huuliherpesrakkuloita voi ilmetä muuallakin kasvoilla, kuten nenän alueella. Jos huomaat rakkulan silmän lähellä, kannattaa ottaa yhteyttä silmälääkäriin.

Huuliherpes tartuu herkästi kosketuksesta

Jos sinulla on aktiivinen huuliherpes, vältä alueeseen koskemista, älä suutele ketään, äläkä mene hammaslääkäriin tai muulle vastaavalle käynnille.

Huuliherpes on helppo hoitaa itse

Huuliherpeksen oireita voi hoitaa viruslääkkeillä, joita saa apteekista ilman reseptiä. Huuliherpeksen hoitoon on saatavilla sekä voiteita ja geelejä että tabletteja, joilla viruksen puhkeamisen saa nopeasti ja helposti haltuun. Tutustu lisäksi huuliherpeslaastareihin, jotka suojaavat rakkuloita ja ehkäisevät siten tartuntoja.