Maitohappobakteerit

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 113

Tilaamasi tuotteet

 1. SYMBIOSYS Alflorex kampanjapakkaus 3x30 kaps
  Arvio:
  96%
  55,80 €
 2. SYMBIOSYS Alflorex kampanjapakkaus 2x30 kaps
  Arvio:
  98%
  39,90 €
 3. Idoform 100 kaps
  Arvio:
  100%
  24,10 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 113

Tilaamasi tuotteet

Mitä maitohappobakteerit ovat?

Maitohappobakteerit eli laktobasillit ovat bakteereja, jotka tuottavat käymisen seurauksena maitohappoa. Bifidobakteerit luetaan kuuluvaksi maitohappobakteereihin, vaikka ne eivät tuota maitohappoa. 

Maitohappobakteereita on normaalisti toimivassa suolistossa ja ne tukevat suoliston hyvinvointia. Niitä voit saada luonnollisesti muun muassa hapanmaitotuotteista ja hapankaalista.

Maitohappobakteereita käytetään paljon probiootteina. Probiootit ovat eläviä mikrobeja, joilla on havaittu oikein annosteltuna olevan terveyshyötyjä käyttäjälleen.

Miten maitohappobakteerit vaikuttavat ihmisen elimistössä?

Maitohappobakteerit kuuluvat ihmisen suoliston normaaliflooraan. Probioottien vaikutuksia on arvioitu paljon tekemällä tutkimuksia terveydenhuollossa tieteellistä menetelmää käyttäen. Myönteisiä tuloksia on saatu monella eri terveyden osa-alueelta. 

Tavallisimmin tutkimustiedossa viitataan suoliston mikrobikasvuston koostumuksen tasapainottamiseen. Kun maitohappobakteereja otetaan suun kautta, niiden tarkoitus on kiinnittäytyä suolistoon ja kasvaa siinä. Näin maitohappobakteereilla on mahdollisuus tukea suoliston hyvien bakteerien toimintaa valtaamalla kasvualaa haitallisilta bakteereilta.

Mihin maitohappobakteerit auttaa?

Probiootit voivat tutkimusten mukaan mahdollisesti ehkäistä haitallisten taudinaiheuttajien eli patogeenien vaikutuksia. Lisäksi niistä voi olla apua suolen limakalvon tasapainottamiseen, turistiripulin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn sekä suoliston mikrobiflooran häiriöiden vähentämiseen. 

Monet lääkkeet ja sairaudet voivat vahingoittaa suoliston tasapainoa. Seurauksena voi olla esimerkiksi närästystä, mahakipuja, turvotusta, happamia röyhtäisyjä, ummetusta, ripulia, yliherkkyyksiä, nivelvaivoja sekä immuniteetin ja hormonitoiminnan häiriöitä.  

Suoliston hyvinvoinnin lisäksi maitohappobakteerit tukevat muun muassa suun terveyttä, ihon hyvinvointia sekä intiimialueen tasapainoa.

Antibioottikuurin aikana maitohappobakteerit ovat erittäin tärkeitä 

Erityisen tärkeitä maitohappobakteerit ovat antibioottikuurin aikaan. Probioottien käyttöä on tutkittu runsaasti antibioottien haittavaikutusten ehkäisyssä. 

Antibioottien tarkoitus on tuhota elimistölle haitallisia bakteereita ja siten hoitaa niiden aiheuttamia tulehduksia. Valitettavasti samalla antibiootit voivat vahingoittaa suoliston omaa bakteerikantaa. Tämän seurauksena suoliston mikrobiston toiminta saattaa häiriytyä ja aiheuttaa suoliston ongelmia, kuten ripulia. 

Antibioottikuurin yhteydessä otettava maitohappobakteerikuuri pyrkii korjaamaan ja ennaltaehkäisemään tätä antibioottien aiheuttamaa haittaa vahvistamalla olemassa olevaa suoliston bakteeriflooraa.

Antibioottikuurin yhteyteen suunniteltu maitohappobakteerivalmiste on Idoform A-Biotic.

Maitohappobakteerit suun hyvinvoinnin tukena

Maitohappobakteereilla voidaan myös tasapainottaa suun bakteeristoa ja vahvistaa suun omia puolustusmekanismeja. Suun mikrbistoon luontaisesti kuuluvat maitohappobakteerikannat voivat vähentää mm. erilaisten mutans-streptokokki -bakteerien kasvua. 

Lisäksi tutkimuksien mukaan suun probiooteista on hyötyä mm. plakin, ientulehduksen ja pahanhajuisen hengityksen ehkäisemisessä. Suun hyvinvointiin löytyy esimerkiksi Biogaia Prodentis ja  Toothguide.

Maitohappobakteerit ihonhoidossa – Probicare

Maitohappobakteerit ihonhoidossa auttavat tukemaan ihon hyvinvointia. Probicare-voide pitää ihon oman mikrobiomiston mahdollisimman monipuolisena. Probicare on Lactococcus lactis -nimistä solu-uutetta sisältävä perusvoide, joka sopii myös herkälle iholle.

Voiko maitohappobakteereja laittaa emättimeen?

Intiimialueen hyvinvoinnin tukemiseen on suunniteltu erilaisia maitohappobakteerivalmisteita. Emättimeen annosteltu maitohappobakteeri tasapainottaa emättimen normaalia pH-arvoa. 

Lue lisää: Emättimen bakteeritasapaino ja bakteerivaginoosi

Kannattaako maitohappobakteereja syödä?

Kaikilla probioottikannoilla ei ole terveydelle edullisia ominaisuuksia ja niiden vertailu on haasteellista. Kaikki probiootit ja maitohappobakteerit ovat erilaisia, joten niiden terveysvaikutukset ovat myös yksilöllisiä. 

Tärkeimmät suoliston maitohappobakteerit kuuluvat lactobacillus- ja bifidobacterium-kantoihin. 

Ohutsuolessa esiintyy pääasiassa Lactophilus acidophilus -bakteeria – näin ollen se on keskeinen hoidettaessa ohutsuolen ongelmia. 

Paksusuolen tärkein bakteerikanta on puolestaan Bifidobacterium bifidum -bakteeri. Se on keskeinen maitohappobakteeri ärtyneen paksusuolen ja ummetuksen hoidossa.

Lactobacillus casei -bakteerit ovat osoittautuneet hyödylliseksi hiivasienen (Candida albicans) hoidossa. Lactobacillus rhamnosus -kanta taas on osoittautunut tehokkaaksi ripulitautien ehkäisyssä. Koko suoliston alueella toimiva Lactobacillus lactis edistää ravintoaineiden pilkkoutumista ja imeytymistä. Lactobacillus reuteri -bakteerikannat säilyvät tutkitusti elävinä läpi ruuansulatuskanavan ja edistävät suoliston liikkeitä ja toimintaa.

Maitohappobakteerivalmisteiden bakteerikannat vaihtelevat. Valikoimaamme kuuluvat maitohappobakteerit ovat tutkitusti turvallisia ja tehokkaita kantoja. Alla on listattu yleisimpiä bakteerikantoja ja esimerkkivalmisteita:

Apteekin suosituin maitohappobakteeri Rela Tabs

Koko perheelle sopiva Rela Tabs on suomalaisten suosima maitohappobakteeri. Hyvänmakuisen tabletin voi pureskella, niellä tai imeskellä. Makuina muun muassa salmiakki-lakritsi, mansikka, sitruunaja appelsiini.

Nämä maitohappobakteerivalmisteet sisältävät kahta maitohappobakteerikantaa (Lactobacillus rhamnosus SP1 ja Bifidobacterium lactis BLC1). 

On tärkeää, että maitohappobakteeri selviää elävänä vatsalaukun happamasta ympäristöstä. Tässä auttaa esimerkiksi kapselointi. Rela Caps on erinomainen kapseloitu vaihtoehto.

Suosittuun Rela-tuoteperheeseen kuuluvat myös Rela Tipat ja Rela Tipat + D3.

FODMAP-ruokavalion tueksi Symbiosys Alflorex

Monille suomalaisille tutussa FODMAP-ruokavaliossa karsitaan tiettyjen imeytymättömien hiilihydraattien määrää. Taustalla ovat usein suolisto-ongelmat, joihin haetaan ratkaisua. 

Symbiosys Alflorex on eniten myyty maitohappobakteerivalmisteemme. Alflorex sisältää Bifidobacterium longum 35624® maitohappobakteerikantaa, jota käytetään suoliston bifidobakteerimäärän lisäämiseen. 

Kyseistä bifidobakteerikantaa esiintyy ihmisen suolistossa luonnostaan. Tutkimuksissa on osoitettu, että Alflorex-valmisteen sisältämät mikrobit ovat elossa, kun ne saapuvat suolistoon. Symbiosys Alflorex -valmiste sopii tukemaan esimerkiksi FODMAP-ruokavaliota.

Lasten maitohappobakteerit

Maitohappobakteeritipat ovat helppo tapa tukea perheen pienempien hyvinvointia. Tipat voidaan annostella lusikalla suoraan suuhun tai vaikkapa lempiruoan mukana. 

Purutabletit sopivat myös monille lapsille. Marjojen ja hedelmien makuiset purutabletit ovat usein odotettu osa ruokailua. Tuttu maku tekee maitohappobakteerien ottamisesta miellyttävämpää ja helpompaa. Tutustu esimerkiksi Rela Tabs

Fiilus Napero + D3 tipat on suunniteltu erityisesti lapsille. Neutraalin makunsa ansiosta valmiste on helppo tarjota lapselle esimerkiksi mehuun, äidinmaitoon tai ruokaan sekoitettuna. Täysin laktoosittomana, gluteenittomana ja maidottomana tuote sopii myös maitoallergikoille ja keliaakikoille.

Jo täysiaikaisille vastasyntyneille sopiva BioGaia Drops+D3 on maitohappobakteeritippa, joka sisältää äidinmaidosta peräisin olevia, patentoituja Lactobacillus reuteri Protectis® -maitohappobakteereita D-vitamiinin kera. Annostelu on helppoa puristettavasta tuubista. Tippoja voi käyttää aina 3-vuotiaaksi, jonka jälkeen voi siirtyä hyvänmakuisiin BioGaia Tabs -purutabletteihin.  

Perheen pienemmille ja myös vanhemmillekin sopiva Puhdas+ Maitohappobakteeritippa on helppokäyttöinen tuote, joka sisältää neljää tutkituinta bakteerikantaa; Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus reuteri sekä Lactobacillus casei.

Maitohappobakteerit eläimille – Aika Biobak ja Aptus Tehobakt

Eläimille tarkoitetut maitohappobakteerit sisältävät tarkoin valittuja maitohappobakteerikantoja, jotka tukevat koirien ja kissojen suoliston hyvinvointia.

Aika Biobakin sisältämä Enterococcus faecium on yksi kauimmin tunnetuista probiooteista. Se on terveestä suoliston sisällöstä eristetty bakteeri, joka lisääntyy suolistossa ja tasapainottaa suoliston normaaliflooraa.

Jauhemainen Aptus Tehobakt on helppo annostella lemmikin ruoan sekaan. Myös Tehobakt sisältää Enterococcus faecium -maitohappobakteereja.

Koirien ja kissojen vatsavaivat ovat valitettavan yleisiä. Katso täältä kaikki tuotteemme rakkaiden lemmikkien vatsan hyvinvoinnin tukemiseen.

Monipuolinen Maitohappobakteeri + B ratiopharm

Yksi eniten myytyjä tuotteitamme on maitohappobakteerit ja tärkeimmät B-vitamiinit kätevästi yhdistävä Maitohappobakteeri + B ratiopharm.

Tämä monipuolinen valmiste sisältää kuutta eri maitohappobakteerikantaa ja kuutta B-vitamiinia vastustuskykyäsi tukemaan. Kapselit voi myös avata ja sekoittaa ruokaan tai juomaan, jolloin ne maistuvat hyvin perheen pienemmillekin.

BioGaia-valmisteet sisältävät ihmiselle luontaisia bakteerikantoja

BioGaia-valmisteet sisältävät suolistolle luontaisia Lactobacillus reuteri -bakteerikantoja, joilla on tehty yli 250 kliinistä, julkaistua tutkimusta. Tuoteperheeseen kuuluvat BioGaia Tabs- ja Gastrus-purutabletit, BioGaia Drops- ja Drops+D3 -tipat vauvoille ja taaperoille sekä BioGaia Prodentis ja Prodentis Kids -imeskelytabletit suun hyvinvointiin, joista on tehty yli 50 julkaistua tutkimusta .

BioGaia Tabs ja Drops sisältää äidinmaidosta peräisin olevia L.reuteri Protectis DSM 17938-bakteerikantoja, BioGaia Gastrus on kahden L.reuteri DSM 17938 ja L.reuteri ATCC PTA 6475 yhdistelmä, molemmat kannat ovat peräisin äidinmaidosta. BioGaia Prodentis ja Prodentis Kids sisältävät L.reuteri DSM 17938 ja L.reuteri ATCC PTA 5289 -kantoja, joista jälkimmäinen on alun perin eristetty ihmisen suusta.

Miten löydän minulle sopivan maitohappobakteerin? 

Vertaile tuotteiden erilaisia bakteerikantoja ja vahvuuksia. Voit etsiä filttereitä käyttäen tietyn brändin valmisteita tai rajata tuotteita käyttötarkoituksen mukaan. Valikoimastamme löytyy myös useita vegaanisia vaihtoehtoja, kutenPuhdas+ Vahva maitohappobakteeri.

Lue lisää: Paras maitohappobakteeri

Purutabletit, maitohappobakteeritipat ja -kapselit Olo-apteekista

Jotta maitohappobakteerit muistuisivat myös arjessa, on tärkeää löytää sellainen valmiste, jota juuri sinun on miellyttävää käyttää. Valikoimaamme kuuluvat pureskeltavat purutabletit, veden tai muun nesteen kanssa nieltävät kapselit sekä nestemäiset maitohappobakteeritipat, joita on helppo tiputtaa suuhun ja nielaista. 

Jos jokin jäi vielä askarruttamaan, niin meille voi aina laittaa viestiä, niin autamme sinua valitsemaan juuri sinulle oikean tuotteen.