Maitohappobakteerit

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 88

Tilaamasi tuotteet

 1. Rela Tabs Mansikka 90 tabl
  Arvio:
  97%
  22,53 € 25,90 €
 2. Idoform 100 kaps
  Arvio:
  100%
  18,75 €
 3. Rela Tipat + D3 8ml
  Arvio:
  100%
  12,09 € 13,90 €
 4. Rela Tabs Sitruuna 90 tabl
  Arvio:
  100%
  22,53 € 25,90 €
 5. Gefilus Basic 50 kaps
  Arvio:
  100%
  12,85 €
 6. BalanticPro Plus 100 kaps
  Arvio:
  100%
  16,88 € 21,10 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 88

Tilaamasi tuotteet

Mitä maitohappobakteerit ovat?

Maitohappobakteerit, eli laktobasillit ovat bakteereja, jotka tuottavat käymisen seurauksena maitohappoa. Bifidobakteerit luetaan kuuluvaksi maitohappobakteereihin, vaikka ne eivät tuota maitohappoa. Maitohappobakteereita on normaalisti toimivassa suolistossa ja ne tukevat suoliston hyvinvointia. Niitä voit saada luonnollisesti muun muassa hapanmaitotuotteista ja hapankaalista.

Maitohappobakteereita käytetään paljon probiootteina. Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jolla on havaittu oikein annosteltuna olevan terveyshyötyjä käyttäjälleen.

Miten maitohappobakteerit vaikuttavat ihmisen elimistössä?

Maitohappobakteerit kuuluvat ihmisen suoliston normaaliflooraan. Probioottien vaikutuksia on arvioitu paljon tekemällä tutkimuksia terveydenhuollossa tieteellistä menetelmää käyttäen. Myönteisiä tuloksia on saatu monella eri terveyden osa-alueelta. 

Tavallisimmin tutkimustiedossa viitataan suoliston mikrobikasvuston koostumuksen tasapainottamiseen. Eli maitohappobakteereja otetaan suun kautta, jotta ne kiinnittyisivät suolistoon ja kasvaisivat siinä. Näin ne tukisivat suoliston niin sanottujen hyvien bakteerien toimintaa valtaamalla kasvualaa suoliston toiminnalle haitallisilta bakteereilta.

Mihin maitohappobakteerit auttaa?

Probioottien käyttöä on tutkittu runsaasti antibioottien haittavaikutusten ehkäisyssä. Antibioottien tarkoitus on tuhota elimistölle haitallisia bakteereita ja siten hoitaa niiden aiheuttamia tulehduksia. Valitettavasti samalla antibiootit voivat vahingoittaa suoliston omaa bakteerikantaa. 

Tämän seurauksena suoliston mikrobiston toiminta voi häiriytyä ja aiheuttaa esimerkiksi ripulia. Antibioottikuurin yhteydessä otettava maitohappobakteerikuuri pyrkii korjaamaan ja ennaltaehkäisemään tätä antibioottien aiheuttamaa haittaa vahvistamalla olemassa olevaa suoliston bakteeriflooraa.

Probiootit voivat tutkimusten mukaan mahdollisesti ehkäistä haitallisten taudinaiheuttajien (patogeenien) vaikutuksia. Lisäksi niistä voi olla apua suolen limakalvon tasapainottamiseen, turistiripulin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn sekä suoliston mikrobiflooran häiriöiden vähentämiseen. Monet lääkkeet ja sairaudet voivat vahingoittaa suoliston tasapainoa, jonka seurauksena voi olla esimerkiksi närästystä, mahakipuja, turvotusta, happamia röyhtäisyjä, ummetusta,ripulia, yliherkkyyksiä, nivelvaivoja sekä immuniteetin ja hormonitoiminnan häiriöitä.  

Kannattaako maitohappobakteereja syödä?

Kaikilla probiootti-kannoilla ei kuitenkaan ole edellä mainittuja terveydelle edullisia ominaisuuksia ja niiden vertailu on haasteellista. Kaikki probiootit ja maitohappobakteerit ovat erilaisia, joten niiden terveysvaikutukset ovat myös yksilöllisiä. Tärkeimmät suoliston maitohappobakteerit kuuluvat lactobacillus- ja bifidobacterium-kantoihin. Tutkimustieto eri bakteerikannoista vahvistuu koko ajan, ja uusia mahdollisia käyttöaiheita ilmenee sitä myöten.

Ohutsuolessa esiintyy pääasiassa Lactophilus acidophilus –bakteeria ja se on keskeinen hoidettaessa ohutsuolen ongelmia. Bifidobacterium bifidum –bakteeri on puolestaan tärkein bakteerikanta paksusuolessa.Se onkin keskeinen, kun hoidetaan ärtynyttä paksusuolta ja ummetusta. 

Lactobacillus casei -bakteerit ovat osoittautuneet hyödylliseksi Hiivasienen (Candida albicans) hoidossa. Lactobacillus rhamnosus -kanta taas on osoittautunut tehokkaaksi ripulitautien ehkäisyssä. Koko suoliston alueella toimiva Lactobacillus lactis edistää ravintoaineiden pilkkoutumista ja imeytymistä.

Millaisia maitohappobakteerivalmisteita on olemassa?

Valikoimaamme kuuluvat niin lapsille kuin aikuisillekin suunnatut maitohappobakteerivalmisteet. Osassa tuotteissa on lisätty myös muita hyödyllisiä ainesosia. Yleisimpiä ovat immuniteettia tukevat C-vitamiini, D-vitamiini ja B-vitamiinit. Yksi eniten myytyjä tuotteitamme on juuri edellä mainitun kaltainen yhdistelmävalmiste Maitohappobakteeri + B Ratiopharm.

Maitohappobakteerivalmisteiden bakteerikannat vaihtelevat. Valikoimaamme kuuluvat maitohappobakteerit ovat tutkitusti turvallisia ja tehokkaita kantoja. Alla on listattu yleisimpiä bakteerikantoja ja esimerkkivalmisteita:

Mikä on paras maitohappobakteerimuoto?

Maitohappobakteereita on eri kantoja, mutta myös valmistemuotoja on myös tarjolla useita, jotta jokaiselle löytyisi sopiva valmiste, jota on miellyttävää käyttää. Valikoimaamme kuuluvat pureskeltavat purutabletit, veden tai muun nesteen kanssa nieltävät kapselit sekä nestemäiset tipat, joita on helppo tiputtaa suuhun ja nielaista.

Vaikutustapansa vuoksi on tärkeää saada maitohappobakteeri elävänä sen kohteeseen, eli suolistoon. Sinne päästäkseen on tärkeää, että maitohappobakteeria on valmisteessa runsaasti. Vahvuuksista puhutaan miljardeina. Vahvuuksissa on eroja tuotteiden välillä, eikä se kerro koko totuutta tuotteen tehosta. 

Lisäksi on tärkeää, että maitohappobakteeri selviäisi elävänä vatsalaukun happamasta ympäristöstä. Tässä auttaa esimerkiksi kapselointi. Esimerkkinä tällaisista ovat Rela tuotteiden kapseloidut versiot: Rela Caps 90 kaps.

Maitohappobakteereilla voidaan myös tasapainottaa suun bakteeristoa ja vahvistaa suun omia puolustusmekanismeja. Maitohappobakteerit voivat vähentää erilaisten mutans-streptokokki-bakteerien kasvua. Lisäksi tutkimuksien mukaan maitohappobakteereista on hyötyä plakin ja ientulehduksen ehkäisemisessä. Suun hyvinvointiin löytyy esimerkiksi Toothguide.

Purutabletteja on lukuisina erimakuisina vaihtoehtoina muun muassa marjojen ja hedelmien makuisina. Tuttu maku tekee maitohappobakteerien ottamisesta miellyttävämpää ja helpompaa niin lapselle kuin aikuiselle. Lisäksi lapselle löytyy tippoja kuten Rela Tipat + D3, jossa on myös D-vitamiini samassa tipassa.

Edellä kuvattujen erojen ohella tuotteet eroavat myös pakkauskoon, hinnan ja merkin ohella. Mikäli maitohappobakteereja on tarkoitus käyttää pitkä aika tai ne tulevat koko perheelle, saatat haluta kiinnittää huomiota pakkauskokoon. Isompi pakkaus riittää pidempään ja on usein suhteessa edullisempi - toisaalta, pieni pakkaus on helpompi ottaa mukaan, jos esimerkiksi matkailet paljon. Lisäksi valikoimissa on antibioottikuurin yhteyteen suunniteltuja kuuriluontoisia valmisteita kuten Idoform A-Biotic.

Ihon hyvinvointiin maitohappobakteeria löytyy esimerkiksi Probicare 200 g perusvoiteesta, joka sisältää Lactococcus lactis- solu-uutetta.

Voiko maitohappobakteereja laittaa emättimeen?

Oma kategoriansa on lisäksi muut kuin suun kautta annosteltavat valmisteet. Emättimeen annosteltu maitohappobakteeri, joka vaikuttaa tasapainottavasti emättimen normaaliin PH:on.  Lisää tietoa ja tuotteita bakteerivaginoosiin löytyy täältä: Emättimen bakteeritasapaino ja bakteerivaginoosi

Maitohappobakteerit eläimille

Eläimille löytyy omat maitohappobakteerivalmisteet eläinten hyvinvointi -kategoriasta, josta löytyvät koirille ja kissoille muun muassa Aika Biobak sekä Aptus Tehobakt -tuotteet. Canius plus -valmistetta ei valitettavasti tällä hetkellä voi ostaa verkkokaupasta, sillä sen avaamaton pakkaus säilyy  jääkaapissa vuoden ajan valmistuksesta.


Maitohappobakteeri lapselle

Purutabletteja on lukuisina erimakuisina vaihtoehtoina muun muassa marjojen ja hedelmien makuisina. Tuttu maku tekee maitohappobakteerien ottamisesta miellyttävämpää ja helpompaa niin lapselle kuin aikuiselle. Lisäksi lapselle löytyy tippoja kuten Rela Tipat + D3, jossa on myös D-vitamiini samassa tipassa. Lasten maitohappobakteerituotteet löytyvät helpoiten Lapsille-kategoriasta!

Milloin maitohappobakteerivalmisteet kannattaa ottaa?

Maitohappobakteerivalmisteet otetaan suun kautta esimerkiksi veden kanssa nieltävinä tabletteina tai kapseleina, pureskeltavina purutabletteina tai nieltävinä tippoina. Tyypillinen annostelu tablettimuotoisissa tuotteissa on kerran päivässä. Tarkista annostelu aina tuotekohtaisesti!

Maitohappobakteerit ovat turvallisia lähes kaikille. Niitä voi käyttää joko säännöllisesti päivittäin tasapainottamaan vatsan toimintaa tai kuuriluontoisesti. Monet ovat saaneet apua säännöllisestä käytöstä esimerkiksi IBS-oireiden hillitsemisessä. Lisää tuotteita ja tietoa IBS-oireiden hillintään löytyy Vatsan hyvinvointi -kategoriasta.

Raskaus ja imetys eivät ole vasta-aihe probioottien käytölle. Päinvastoin! Tutkimuksista on havaittavissa, että raskausaikainen probioottien saanti voi olla yhteydessä lapsen ylipainoon. Äidin probioottien saannilla sikiön kasvun aikana vaikuttaa lihavuuteen liittyvien geenien toiminnan säätelyyn sekä äidillä että lapsella. 

Maitohappobakteerivalmisteen liikakäyttö voi aiheuttaa vatsaoireita kuten laksatiivisia vaikutuksia. Annostelussa kannattaa huomioida, että annostelu on eri aikaan antibiootin kanssa. Muuten annostelu voi olla muiden lääkkeiden kanssa yhtä aikaa.

Miten löydän minulle sopivan maitohappobakteerin? 

Vertaile tuotteiden erilaisia bakteerikantoja ja vahvuuksia. Voit etsiä filttereitä käyttäen tietyn brändin valmisteita, ja myös käyttötarkoituksella. Valikoimastamme löytyy myös useita vegaanisia vaihtoehtoja. Jos jokin jäi vielä askarruttamaan, niin meille voi aina laittaa viestiä, niin autamme sinua valitsemaan juuri sinulle oikean tuotteen. Tutustu myös aihetta käsittelevään asiantuntijan tekemään kirjoitukseemme Maitohappobakteereista tukea vatsasi toimintaan.

Onko Symbiosys alflorex maitohappobakteeri?

Eniten myyty maitohappobakteerivalmisteemme on Symbiosys Alflorex 30 kpl. Alflorex sisältää Bifidobacterium longum 35624® maitohappobakteerikantaa, jota käytetään suoliston bifidobakteerimäärän lisäämiseen. Kyseistä bifidobakteerikantaa esiintyy ihmisen suolistossa luonnostaan ja tutkimuksissa on osoitettu, että Alflorex-valmisteen sisältämät mikrobit ovat elossa, kun ne saapuvat suolistoon. Symbiosys Alflorex -valmiste sopii tukemaan esimerkiksi FODMAP-ruokavaliota.