Ruoansulatus ja ilmavaivat

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 32

Tilaamasi tuotteet

 1. Laxogas 125 mg rakeet 18 annospussia
  Arvio:
  96%
  9,10 €
 2. Nogasin Go 600 gaiu purutabletti 50 kpl
  Arvio:
  93%
  15,49 € 17,60 €
 3. Nogasin 400 gaiu kaps 100 kpl
  Arvio:
  88%
  22,70 €
 4. Gluten Go 25 kaps
  Arvio:
  100%
  15,50 €
 5. Simex 80 mg purutabl simeticon 100 fol
  Arvio:
  90%
  23,70 €
 6. Multienzyme Go 25 kaps
  15,50 €
 7. CUPLATON 100 mg 100 kpl kapseli, pehmeä
  17,98 € 18,93 €
 8. Puhdistamo Ruoansulatusentsyymi 60 kaps
  Arvio:
  100%
  14,88 €
 9. CUPLATON 100 mg 30 kpl kapseli, pehmeä
  7,83 € 8,24 €
 10. Benegast Redugas chewable tablets 20 kpl
  8,90 €
 11. COLONMINT 60 fol enterokapseli, pehmeä
  24,54 € 25,83 €
 12. Elivo Ruoansulattaja Plus 32 purutabl vadelmanmakuinen
  Arvio:
  100%
  18,50 €
 13. Symbiosys Alflorex+ 30 kapselia
  20,95 € 25,90 €
 14. Nogasin Go 600 gaiu purutabletti 25 kpl
  11,20 €
 15. Nolact Plus 30 tabl
  Arvio:
  80%
  14,00 €
 16. Elivo Entsyymikapseli 20 kaps
  Arvio:
  93%
  12,50 €
 17. COLPERMIN 30 fol enterokapseli, kova
  13,85 € 14,58 €
 18. Puhdistamo Vahva Ruoansulatusentsyymi 60 kaps
  26,89 €
 19. Nogasin 400 gaiu kaps 30 kpl
  11,90 €
 20. Solgar Ruuansulatusentsyymi, 100 tabl.
  Arvio:
  100%
  27,20 €
 21. Simex 80 mg purutabl simeticon 20 fol
  8,50 €
 22. Terranova Digestive Enzymes with Probiotics, 50 kaps.
  Arvio:
  100%
  23,10 €
 23. Solgar Vegaani-ruuansulatusentsyymi 50 tabl.
  12,60 €
 24. Puhdistamo Betaine HCL -Suolahappo 60 kaps
  15,11 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 32

Tilaamasi tuotteet

Ruuansulatus ja ilmavaivat – entsyymit ja laktaasivalmisteet

Ruoansulatus eli digestio on tärkeä osa jokaista toimivaa päivää. Kun ruuansulatus toimii puutteellisesti, saattaa olo olla tukala jopa aamusta iltaan.

Eikö ruuansulatus toimi, häiritsevätkö ilmavaivat?

Ruuansulatuksen puutteellinen toiminta aiheuttaa erilaisia vaivoja. Ilmavaivat ovat yleinen ja kiusallinen ongelma, jotka yleensä aiheutuvat ruuansulatuksen puutteellisesta toiminnasta. 

Esimerkiksi ruoansulatusentsyymien puutteellinen erittyminen voi johtaa moneen erilaiseen epämukavaan oireeseen, kuten turvotukseen, väsymykseen ja ilmavaivoihin. Mikään näistä ei varsinaisesti ole vaarallista, mutta voi häiritä arkea ja aiheuttaa kiusallisia tilanteita.

Jos ruuansulatus vaivaa, moni saa apua entsyymivalmisteesta. Ne tukevat ruuansulatustoimintaa ja auttavat pitämään vatsan toiminnan normaalina. Olo-apteekin valikoimassa on myös itsehoitolääkkeitä ruuansulatusoireiden helpottamiseksi.

Ruoansulatusentsyymit apunasi 

Ruoansulatusentsyymit tehostavat ruoansulatusta pilkkomalla ravinnon sisältämät ravintoaineet elimistölle helpommin hyödynnettävään muotoon. Ruoansulatusentsyymien käyttö on helppoa – ota aterian yhteydessä ja anna niiden tehdä tehtävänsä.

Ruoansulatusentsyymit ovat usein käteviä kapseleita tai purutabletteja, joiden käyttö on helppoa niin arkena kuin juhlissakin.

Vadelman makuinen Elivo Ruoansulattaja plus sisältää kymmenen eri ruoansulatusentsyymiä, jotka pilkkovat ravinnon proteiineja, rasvaa ja hiilihydraatteja. Ruoansulatusentsyymien lisäksi valmiste sisältää happoja neutraloivaa kalsiumkarbonaattia.

Puhdistamo Ruoansulatusentsyymi on moneen tarpeeseen sopiva, tehokas entsyymivalmiste. Se on laktoositon, maidoton, gluteeniton ja täyteaineeton valinta. Kapselit eivät myöskään sisällä liivatetta tai muitakaan eläinperäisiä ainesosia. 

Ruoansulatusentsyymit raskaan ruoan tai kasvikunnan tuotteiden sulattamiseen

Etenkin raskaan ruoan kanssa käytettäväksi sopii Multienzyme GO, joka sisältää 14 erilaista ruoansulatusentsyymiä sekä sapen ja haiman toimintaa aktivoivaa voikukanjuurta.

Puolestaan etenkin kasvikunnan tuotteiden kanssa käytettäväksi suosittelemme Nogasin Go -valmistetta, jonka sisältämän luontaisen alfagalaktosidaasi-entsyymin on tutkimuksissa todettu helpottavan ilmavaivoja ja muita yleisimpiä ruoansulatusvaivoja.

Gluten GO pilkkoo viljan gluteenia

Onko olo tukala viljaisan aterian jälkeen? Kokeile ensi kerralla Gluten GO, jonka sisältämät entsyymit pilkkovat tehokkaasti viljan gluteenia. Ne pilkkovat myös maidon kaseiinia. 

Tuote sopii käyttöön etenkin gluteeniherkille. Ota kuitenkin huomioon, että valmiste ei korvaa keliaakikon gluteenitonta ruokavaliota.

Laktaasivalmisteet

Laktoosi-intoleranssissa laktoosi eli maitosokeri ei imeydy elimistöön normaalisti. Yleensä laktoosia pilkkoo entsyymi nimeltä laktaasi, mutta joidenkin ihmisten elimistö ei tuota sitä. 

Mitä tehdä, kun elimistö ei tuota laktaasia?

Mikäli elimistö ei tuota laktaasia, aiheuttavat laktoosia sisältävät tuotteet vatsassa erilaisia oireita, kuten turvotusta, ilmavaivoja, ripulia tai vatsakipuja.

Laktaasientsyymivalmisteet eli laktoosinpilkkojat pilkkovat ravinnon laktoosin silloin, kun elimistö ei itse pysty tuottamaan laktaasia ja näin ollen pilkkomaan laktoosia. Kokeile esimerkiksi Lactrase tai Apteekkarin Laktaasi.

Laktaasin eritys riippuu geeneistä. Alun perin ihmisen elimistö pystyi tuottamaan laktaasia ainoastaan lapsena, kun ravinto perustui äidinmaitoon. Laktaasigeenissä on kauan ollut mutaatio, joka jatkaa laktaasin tuotantoa myös lapsuuden jälkeen. Mutaatio oli hyödyllinen, ja siksi yleistyi. Nykyisin melkein viidesosalla suomalaisista on edelleen vanha geenimuoto ja sen mukana laktoosi-intoleranssi.

Laktoosi-intoleranssin taso ja vaikeus vaihtelee yksilöittäin. Joillekin laktoosi aiheuttaa vain lieviä oireita, kun osa ei voi syödä laktoosia lainkaan. 

Laktaasivalmisteet auttavat kotona ja matkalla

Jos laktoosia tulee kuitenkin syötyä, voi käyttää laktaasivalmisteita auttamaan kehoa pilkkomaan laktoosia ja lieventämään oireita. 

Laktaasivalmisteita saa sekä purutabletteina että kapseleina. Ne ovat erityisen käteviä matkalla tai kyläillessä, kun mahdollisuudet vaikuttaa omaan ruokavalioon ovat tavanomaista arkiruokailua rajallisemmat.

Yksi suosituimmista laktaasivalmisteistamme on Lactrase. Lactrase sisältää Aspergillus oryzae -mikrobin tuottamaa laktaasientsyymiä, joka pilkkoo laktoosin tehokkaasti. Mukaan reissun päälle toimii erinomaisesti Lactrase Go.

Gluteeniton laktaasientsyymivalmiste Nolact parantaa laktoosin pilkkoutumista tehokkaasti. Tuote on myös laktoositon, sokeriton, liivatteeton ja hiivaton.

Apteekkarin Laktaasi on vahva laktaasientsyymikapseli, joka kestää hyvin vatsahappoja. Kapselin voi myös avata ja sirotella sen sisällön nautittavan ruuan päälle.

Mikä auttaa ilmavaivoihin?

Ilmavaivat saavat aikaan painavan olon ja häiritsevät arjessa. Jatkuva kaasunmuodostus aiheuttaa epävarmuutta myös sosiaalisissa tilanteissa. Lue alta, miten ongelmaa voi hoitaa itse.

Cuplaton auttaa ilmavaivoihin tehokkaasti – myös lapsille

Ilmavaivoihin suosittelemme esimerkiksi valmistetta nimeltä Cuplaton. Se sisältää dimetikonia, joka rikkoo suolistokaasujen muodostamia kuplia. Tämän seurauksena kaasun liikkuvuus paranee ja ilmavaivat helpottavat. 

Cuplaton on saatavilla myös kätevinä tippoina, jotka sekoitetaan nesteen joukkoon. Tipat on helppo annostella perheen pienemmillekin.

Benegast Redugas™ lievittää vatsan turvotusta ja vähentää suolistokaasuja

Raikkaan piparmintun makuinen purutabletti Benegast Redugas™ lievittää nopeasti vatsan turvotusta, vähentää suolistokaasuja ja palauttaa suoliston terveen bakteerikannan. 

Vaikutukset perustuvat Lycosyliin™, joka on simetikonin ja inuliinin yhdistelmä. Simetikoni rikkoo suolistossa olevat kaasukuplat, ja prebiootti (inuliini) palauttaa suoliston terveen bakteerikannan, jolloin kaasunmuodostus vähenee.

Laxogas-rakeet kulkevat mukana kaikkialla

Etsitkö helppoa ja tehokasta ratkaisua ilmavaivojen hoitoon? Piparmintun makuiset Laxogas-rakeet otetaan ilman vettä ja ne liukenevat suuhun muutamassa sekunnissa. Rakeet on pakattu annospusseihin, jotka on kätevä kuljettaa mukana.

Laxogas sisältää simetikonia, jonka ansiosta se helpottaa ruuansulatuskanavan epämukavia tuntemuksia kuten ilmavaivoja. 

Piparminttuöljy ilmavaivojen ja vatsakipujen hoitoon

Piparminttuöljy on luonnollinen raaka-aine ilmavaivojen sekä ikävien vatsakipujen helpottamiseen. Nämä piparminttuöljyä sisältävät lääkevalmisteet rentouttavat suoliston sileää lihaskudosta ja siten lievittävät toiminnallisia mahavaivoja.

COLONMINT piparminttuöljykapseli on tehokas ruuansulatuskanavan lievien suolistokouristusten, ilmavaivojen ja vatsakivun selättäjä.

COLPERMIN on piparminttuöljyä sisältävä kasvirohdosvalmiste. Colpermin-kapselit on tarkoitettu ruoansulatuskanavan lievien kouristusten, ilmavaivojen ja vatsakivun hoitoon.

Ruuansulatus ja ilmavaivat vaikuttavat arkeen

Puutteellinen ruuansulatus tuo mukanaan tukalan olon – vatsa voi tuntua ylimääräiseltä taakalta. Kun ruuansulatus puolestaan toimii, tuntuu arkikin kevyemmältä. 

Unohda huonon ruoansulatuksen aiheuttamat ilmavaivat ja muut ongelmat, sillä Olo-apteekista löydät tuotteet ruoansulatuksen toiminnan tukemiseksi.