Paranix Shampoo 200 ml

22,80 €
30 päivän alin hinta: 22,80 €
Vertailuhinta: 0.09 €/g

Helppokäyttöinen shampoo täiden häätöön aikuisille ja yli 2-vuotiaille. 

Saatavilla

Tuotekuvaus

Helppokäyttöinen shampoo täiden häätöön aikuisille ja yli 2-vuotiaille. Paranix Shampoo tappaa täit ja munat pestessäsi hiukset. Tuote vaikuttaa 10 minuutissa ja pesee samalla hiukset.

Mitä ovat täit ja miten ne oireilevat?

Vaivaavatko sinua tai lastasi päänahan kutinaoireet ja epäilet täitartuntaa? Täit ovat epämiellyttäviä seuralaisia, mutta onneksi ne ovat hoidettavissa. Meiltä löydät muun muassa Paranix-täishampoot täiden häätämiseen.


Päätäi tai tuttavallisemmin täi on pari millimetriä pitkä siivetön hyönteinen, joka asustaa hiusten seassa erityisesti korvien takana ja niskassa. Täit lisääntyvät nopeasti ja täinaaras voikin munia useita munia joka päivä. Munat, eli toiselta nimeltään saivareet kiinnittyvät hiusten - tai joskus silmäripsien - tyveen. Munista kuoriutuu reilussa viikossa uusi täisukupolvi ja munien kuoret jäävät kiinni hiukseen.


Päätäit leviävät ihmisestä toiseen kontaktissa, esimerkiksi lasten leikkiessä lähekkäin tai kamppailu-urheilun kontaktitilanteissa. Lisäksi täit leviävät päähineiden, hiusharjojen ja kampojen välityksellä. Täit ovat erityisen yleisiä lapsilla ja nuorilla. Täitartunnan välttämiseksi tulee päähineiden ja harjojen jakamista välttää ja huolehtia hyvästä hygieniasta. Lisäksi mahdolliset tartunnat tulee hoitaa mahdollisimman pian ja huolellisesti jatkotartuntojen välttämiseksi.


Päätäin purressa päänahkaa se kutisee. Täin puremat voivat jättää päänahkaan punoittavia pistemäisiä jälkiä. Täit ja saivareet on mahdollista havaita paljain silmin tarkastelemalla hiuksia ja hiuspohjaa. Myös tiheäpiikkinen täikampa auttaa täiden löytämisessä.

Miten täit häädetään?

Päätäiden häätöhoito tulee aloittaa heti, kun päätäitartunta havaitaan. Näin siksi, että täit paitsi lisääntyvät nopeasti, voivat myös tarttua eteenpäin. Mikäli sinä tai lapsesi olette käyttäneet yhteisiä hattuhyllyjä esimerkiksi päiväkodissa, koulussa tai töissä, kannattaa myös muita informoida täitartunnasta, jotta kaikkien täit saadaan hoidettua kerralla pois, eikä ongelma uusi ja pitkity. Yhteisten hyllyjen, päähineiden ja harjojen käyttö tulee lopettaa.


Päätäiden häätö tulee toteuttaa siihen suunnitelluilla tuotteilla. Päätäiden hoitoon on tarjolla shampoita, jotka sisältävät permetriinia tai dimetikonia. Täishampoo levitetään hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa noin kymmenen minuuttia ennen huuhtelua. Täishampoon jälkeen voit halutessasi käyttää hoitoainetta.


Lisäksi hiukset kammataan tiheäpiikkisellä täikammalla, jolla täiden ja saivareiden määrää hiuksissa voidaan vähentää. Koko pää hiukset tulisi käydä läpi vähintään pari kertaa viikossa, joko kosteana tai kuivana. Kampa tulee kuivata paperiin jokaisen vedon jälkeen, jotta täit jäävät paperiin eivätkä palaa päähän seuraavalla kammanvedolla.


Mikäli yhdellä perheessä on täitartunta, tulee kaikkien päät tarkastaa. Ne, joilla on tartunta, hoidetaan. Koulusta tai töistä ei tarvitse jäädä pois, kunhan hoito on aloitettu. Mikäli omahoito ei auta, tulee hakeutua lääkäriin hoidon tehostamiseksi esimerkiksi reseptivalmisteilla.

Paranix-täishampoo

Paranix-täishampoo on suunniteltu tappamaan täit ja niiden munat. Shampoon mukana saat täikamman. Käy aluksi hiukset kammalla huolellisesti läpi, levitä sitten Paranix-shampoo kuiviin hiuksiin ja hiero se huolella kaikkialle hiuksiin. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. Vaahdota ja huuhtele. Voidaan toistaa seitsemän päivän välein. Tuote sopii aikuisille ja yli 2-vuotiaille lapsille. Miellyttävä tuoksu.

Ainesosat

Mineral oil, foaming agents, perfume.

Tuotetiedot

Pakkauskoko241 g
Päiväys 31.10.2026
Brändi Paranix
Markkinoija Perrigo Suomi
SKU 2060523
EAN 7319861010817
Kategorioita