Täiden ennaltaehkäisy ja häätö

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Ominaisuudet
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Rausch pajunkuori shampoo 200 ml
  17,99 €
 2. Bevitamed täishampoo 250 ml
  Rating:
  20%
  23,70 €
 3. Paranix Shampoo 200 ml
  18,24 € 22,80 €
 4. Paranix Sensitive 150 ml
  17,28 € 21,60 €
 5. Licener täishampoo 100 ml
  Rating:
  80%
  31,49 €
 6. Hedrin Once 100 ml geeli
  21,99 €
 7. Linicin Prevent spray 100ml
  16,49 €
 8. Bevitamed ennaltaehkäisevä täishampoo 200 ml
  14,30 €
 9. Nitcomb Täikampa 1 kpl metallinen
  18,49 €
 10. Beurer HT15 Täikampa 1 kpl
  Rating:
  100%
  25,99 €
 11. Linicin Shampoo 100 ml
  18,49 €
 12. Clinic Täikampa 1 kpl
  14,49 €
 13. NIX 1 % 59 ml shampoo
  21,90 €
 14. Bevitamed täishampoo 100 ml
  17,50 €
 15. Hedrin Protect & go 200 ml suihke
  16,49 €
  Ei varastossa
Aseta nousevaan järjestykseen

Täit

Täi on pieni hyönteinen, joka elää loisena nisäkkäissä, mukaanlukien ihmisissä. Ihmisissä täit esiintyvät yleensä päänahassa. Täit tarttuvat ihmisestä toiseen hiusten lähikontaktissa, tai ne voivat kulkeutua esimerkiksi yhteisessä käytössä olevien päähineiden, hiusharjojen tai hiuslenkkien kautta, tai vaikka vuodevaatteissa.

Päästyään kiinni päänahkaan täi saa ravintonsa imemällä verta. Yksi päätäi elää noin kuukauden, ja voi munia sinä aikana jopa 100 munaa eli saivaretta. Saivare kuoriutuu noin 7-10 päivän päästä, ja siihen asti se on tiukasti kiinni hiuksissa.

Täitartunta ilmenee yleensä pään kutinana etenkin öisin. Täit ovat yleensä myös näkyviä, mutta ne saattavat piiloutua. Saivareet sen sijaan pysyvät paikallaan. Täitä ja saivareita esiintyy useiten korvien yläpuolella ja niskassa. Saivareet ovat pieniä, pyöreitä, ja valkoisia, ja tarttuvat hiuksiin lähellä juurta. Saivareet voi erottaa hilseestä sillä perusteella, että saivareet ovat aina säännöllisen kokoisia ja muotoisia, kun taas hilse vaihtelee ulkonäöltään.

Täi ei välitä hiusten puhtaudesta

Täihin liityy paljon myyttejä, kuten että täit tarttuvat vain likaisiin hiuksiin. Täiden on helpompi munia puhtaisiin hiuksiin, mutta koska täi on riippuvainen päänahan verenkierrosta saadakseen ravintonsa, se tarttuu kaikkiin hiuksiin puhtaudesta riippumatta. Samoin hiusten pituus ei tee täitartunnasta yhtään todennäköisempää, kunhan hiukset ovat yli senttimetrin pituiset — niin lyhyissä hiuksissa täi ei pysty elämään.

Jotkut uskovat myös, että täit eivät tartu värjättyihin hiuksiin. Tämäkään ei ole totta. Jotkut ammoniakkia sisältävät hiusvärit saattavat myrkyttää elävät täit värjäyshetkellä, mutta väri ei tapa saivareita, joista kuoriutuu uusia täitä.

Täiden häätö

Meiltä löydät laajan valikoiman täiden häätöön tarkoitettuja täishampoita. Käyttö vaihtelee hieman valmisteen mukaan, joten tuoteseloste kannattaa aina lukea huolellisesti. Yksin täishampoon käyttö ei myöskään riitä, sillä täishampoot eivät tapa saivareita, jotka eivät ole vielä kuoriutuneet. Saivareet täytyy irrottaa hiuksista käsin, etteivät ne pääse kuoriutumaan. Tähän tarkoitukseen on olemassa tiheähampaisia täikampoja, jotka helpottavat hiusten huolellista läpikäymistä.

Täitä häädettäessä on tärkeää muistaa puhdistaa täikampa huolellisesti, etteivät täit ja saivareet tartu kamman kautta. Kamman lisäksi pitää puhdistaa ympäristö, etteivät saivareet jää elämään esimerkiksi lattialle, sekä vuodevaatteet ja vaatteet. Aikuinen täi selviää ravinnotta vain noin vuorokauden, mutta saivare voi selvitä yli viikonkin esimerkiksi tyynyliinassa ja kuoriutua sen jälkeen. Puhdistamiseen voi käyttää kiehuvaa vettä, tai vaatteet ja muut altistuneet tavarat voi pakastaa vähintään 24 tunnin ajan.

Täiden ehkäisy

Valikoimaamme kuuluu myös tuotteita, joilla voi ehkäistä täitartuntaa. Jotkut ehkäisytuotteet on tarkoitettu käytettäväksi sillä aikaa, kun esimerkiksi taloudessa tai koulussa on meneillään täitartunta, ja jotkut on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.