Fysikaaliset aurinkovoiteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Fysikaalinen aurinkosuoja

Jokainen etelänlomalla ollut tai muuten auringosta nauttiva varmasti tietää, että auringolta kannattaa suojautua hyvin, olipa kyseessä varjo, riittävä vaatetus tai aurinkorasvat ja -voiteet. Oikeaoppisella aurinkosuojalla voit ehkäistä ihon palamista ja torjua auringon iholle haitallista UV-säteilyä. Tähän soveltuvat muun muassa iholle levitettävät aurinkovoiteet, -rasvat sekä erilaiset sprayt.


Auringon UV-säteily voidaan jakaa kolmeen luokkaan UV-A, UV-B ja UV-C säteilyyn. Näistä kaksi ensimmäistä, UV-A ja -B, voivat olla auringonottajan vaarana, jos auringonsuoja on riittämätön. Kaiken lisäksi säteily voi olla myös epäsuoraa, joten kannattaa olla varovainen ja suojautua auringolta vaikka et altistuisikaan sille suoraan.


Moni tuntee perinteiset aurinkosuojat, mutta oletko kuullut fysikaalisista aurinkosuojista? Löydät erilaisten aurinkovoiteiden ja itseruskettavien tuotteiden lisäksi Olo-apteekista myös laadukkaat ja luotettavat fysikaaliset aurinkosuojat ihosi suojaksi auringon UV-A ja UV-B säteilyltä. Olo-apteekista löydät myös fysikaaliset aurinkosuojat lapsille. Lue lisää, jos fysikaalinen aurinkosuoja on sinulta vielä testaamatta. Kun fysikaaliset aurinkosuojat ovat tuttuja, tilaat kätevän suojan ihosi parhaaksi Olo-apteekin verkkokaupasta.


Fysikaaliset aurinkosuojat torjuvat auringon UV-säteilyn ilman kemikaaleja

Mitä fysikaaliset aurinkosuojat oikein ovat? Tavalliset aurinkosuojat suojaavat ihoa auringon haitalliselta säteilyltä öljypohjaisten kemikaalien avulla, jotka imeytyvät ihoon. Fysikaalinen aurinkosuoja puolestaan käyttää filttereitä, jotka pysyvät ihon pinnalla imeytymisen sijaan. Tämän ansiosta fysikaaliset aurinkosuojat ovat luonnollisesti hypoallergeenisia ja ne vaikuttavat välittömästi. 


Fysikaalinen aurinkosuoja sisältää muun muassa titaanidioksidia tai sinkkioksidia ja se muodostaa iholle auringon säteilyä heijastavan pinnan. Usein sanotaan, että fysikaalinen aurinkosuoja toimii ikään kuin peilin tavoin. Tämä onkin osuva vertaus sillä fysikaaliset aurinkosuojat heijastavat säteilyn pois, toisin kuin tavalliset aurinkorasvat ja -voiteet, jotka imevät säteilyn itseensä.


Kuinka käyttää fysikaalista aurinkosuojaa

Aurinkovoidetta, -rasvaa tai muuta aurinkosuojaa käytettäessä tuotetta ei kannata säästellä turhia, jotta aurinkosuojan antama suoja on riittävä. Koska fysikaalinen aurinkosuoja ei imeydy iholle, sen teho on välitön eikä sinun tarvitse odottaa noin puolta tuntia ennen aurinkoon siirtymistä. Tämä onkin yksi fysikaalisen aurinkosuojan eduista sillä, toisin kuin tavallisten aurinkovoiteiden ja muiden kemiallisesti vaikuttavien tuotteiden kanssa, sinun ei tarvitse odottaa tuotteen vaikutuksen alkamista.


Jos hikoilet runsaasti tuotteen levittämisen jälkeen tai käyt esimerkiksi uimassa, muista levittää tuotetta iholle aina tarpeen mukaan lisää. Tietyt ihon alueet ovat alttiimpia palamiselle, joten huolehdi varsinkin niiden suojaamisesta aurinkorasvalla tai -voiteella. Näihin kuuluvat muun muassa nenä, niska, olkapäät ja korvanlehdet. Kasvojen herkälle iholle on olemassa ihan omat aurinkorasvat ja -voiteet myös fysikaalisten aurinkosuojien valikoimassa.


Pidä auringon UV-säteet loitolla aurinkosuojalla

Olo-apteekista löydät laadukkaat ja luotettavat fysikaaliset aurinkosuojat parhailta merkeiltä. Näihin kuuluvat muun muassa Biosolis-merkin luonnonkosmetiikan tuotteet.  

Fysikaalisia aurinkosuojia valmistaa myös kotimainen Atopik. Löydät Olo-apteekin valikoimasta fysikaalisia aurinkosuojia myös aurinkovoiteita kasvoille tai muille kehonosille sekä lapsille tarkoitettuja aurinkorasvoja. Tutustu Olo-apteekin koko valikoimaan aurinkosuojia lapsille.


Tutustu tarkemmin tuotteiden tietoihin ja käyttöön niiden omilla tuotesivuilla, joilta löydät myös tiedon aurinkorasvojen ja muiden aurinkosuojien suojakertoimesta. Tarvittaessa kysy lisää Olo-apteekin osaavalta asiakaspalvelusta sopivan fysikaalisen aurinkosuojan tai muun tuotteen valintaan sinua varten.