Kuorsaus

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Ominaisuudet
Suojakerroin
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. NukkuMatti uniapnea- ja kuorsauskisko
  Arvio:
  76%
  29,90 €
 2. Somnofit-S uniapneakisko
  Arvio:
  85%
  119,90 €
 3. NukkuMatti kisko bruksismiin ja leukakipuihin
  Arvio:
  80%
  30,50 €
 4. Snoreeze Throat Spray 1 kpl nielusumute
  Arvio:
  68%
  18,70 €
 5. Breathe Right nenäteippi 30 kpl
  Arvio:
  80%
  17,50 €
 6. ClipAir Sleep Sieraintenlaajentajat 3 kpl
  20,20 €
 7. Snoreeze Nasal Spray 1 kpl nenäsumute
  Arvio:
  70%
  15,30 €
 8. Somnolis kuorsauskisko
  Arvio:
  40%
  36,30 €
 9. Breathe Right Nenäteippi 10 kpl
  Arvio:
  100%
  6,80 €
 10. Snoreeze imeskelytabletti 16 kpl
  Arvio:
  20%
  12,80 €
 11. Somnofit kuorsaus- ja uniapneakisko
  Arvio:
  20%
  86,00 €
 12. Breathe Right nenäteippi 6x10 kpl
  Arvio:
  96%
  41,80 €
 13. Breathe Right Tan nenäteippi Large 4x30 kpl
  66,20 €
 14. Posiform kuorsaajan tyyny
  Arvio:
  60%
  94,10 €
 15. Sleepright purentakisko 1 kpl + säilytysrasia
  Arvio:
  40%
  53,80 €
  Ei saatavilla
 16. Beurer SL60 kuorsausstopperi
  123,00 €
  Ei saatavilla
Aseta nousevaan järjestykseen

Kuorsaus on yleistä – katso asiantuntijamme suosittelemat apukeinot

Kuorsaaminen on usein kiusallinen vaiva niin nukkujalle itselleen kuin vierustoverillekin. Lisäksi se voi vaikuttaa unen laatuun negatiivisesti, jonka vuoksi kuorsaaja saattaa kokea itsensä yön jälkeen väsyneeksi ja ihmetellä, miksi uni ei virkistä. 

Onneksi kuorsaamista voi hoitaa ja sen aiheuttamia vaivoja tai jopa parisuhdeongelmia ehkäistä. Kuorsauksen esto onnistuu kotikonstein apteekista saatavilla apuvälineillä.  

Aikuisista jopa puolet kuorsaavat

Monet suomalaiset kärsivät kuorsauksesta – joko itse tai kanssanukkujana. Aikuisista jopa puolet kuorsaavat, mikä tekee kuorsaamisesta hyvin yleisen ongelman.

Kuorsaus voi liittyä uniapneaan

Pahimmillaan kuorsaus voi liittyä uniapneaan, jolloin on syytä hakeutua hoitoon ja olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen. 

Uniapneassa kuorsaamista vakavampia vaivoja ovat yölliset hengityskatkokset. Hoitamaton uniapnea lisää sydänpysähdyksen riskiä. Uniapnea ei siis ole leikin asia, vaan vakava ja hoitoa vaativa ongelma. Unenaikaisia hengityskatkoksia voidaan seurata ja ehkäistä.

NukkuMatti uniapnea- ja kuorsauskisko

Yöksi suuhun asetettava NukkuMatti kuorsaus- ja uniapneakisko on vaihtoehto silloin, kun kuorsaus häiritsee tai uniapnea vaivaa. Kliinisessä arvioinnissa tuotteen on todettu vähentävän kuorsausta, apneoiden määrää sekä päiväväsymystä.

NukkuMatti Brux & TMD -kisko vaimentaa kuorsausääntä

NukkuMatti Brux & TMD -kisko estää hampaiden kulumisen ja suojaa leukaniveltä liikarasitukselta. Tuote toimii myös kuorsauksen hoidossa silloin, kun epäilystä uniapneasta ei ole. Kiskon tehtävänä on työntää alaleukaa ja kieltä hieman eteenpäin sekä estää yöllä leuan taaksepäin valahtamisen, jolloin ilma kulkee paremmin ja kuorsausääni vaimenee.

Asiakkaamme suosittelevat: Somnofit-S uniapneakisko

Asiakkaidemme rakastama Somnofit-S uniapneakisko on oraalinen laite lievään ja keskivaikeaan obstruktiiviseen uniapneaan. 

Somnofit-S uniapneakiskon vaikutus perustuu leuan asentoa siirtävään mekanismiin, jonka seurauksena ylähengitystiet pysyvät avoimena. Patentoitu muotoilu tekee tämän uniapneakiskon käytöstä erityisen miellyttävää.

Snoreeze Throat Spray nielusumute

Kuorsaus johtuu pehmytkudoksen värinästä. Snoreeze Throat Spray nielusumute on suunniteltu vähentämään tätä värinää, jolloin kuorsaus vähenee tai loppuu kokonaan.

Tämän nielusumutteen ainutlaatuisen koostumuksen vaikuttavat aineet vapautuvat kahdeksan tunnin ajan nielun takaosan limakalvoille kiinteyttäen ja kosteuttaen niitä.

Nenäteippi on nopeavaikutteinen vaihtoehto

Nenäteippi on oiva apu kuorsaukseen. Nenäteipin ansiosta nenään virtaa ilmaa 30 % aikaisempaa enemmän ja hengittäminen tapahtuu nenän kautta suun sijasta. Breathe Right Nenäteippi on lääkkeetön ja nopeavaikutteinen vaihtoehto, joka asetetaan nenän päälle. 

Nenäteipin käyttö vähentää myös nenän tukkoisuutta. Nenäteipin tehon voit huomata jo viikon säännöllisessä käytössä.

Kuorsaajan tyyny tuo todistetusti avun

Tiesitkö, että kylkiasentoa suositellaan ensisijaisena keinona vähentää häiritsevää kuorsausta? Posiform kuorsaajan tyyny on suunniteltu ehkäisemään kuorsausta tukemalla kylkiasennossa nukkumista. Toivota viimeinkin tervetulleeksi rauhalliset, hiljaiset yöt.

Kliinisissä tutkimuksissa asentoa muokkaavan tyynyn on todettu vähentävän huomattavasti kuorsausta ja yöllisiä hengityskatkoksia.

Kokeile kuorsausta vähentävää unimaskia

Beurer SL60 kuorsausstopperi on mukava unimaski, joka tunnistaa kuorsauksen ja vähentää sitä hellästi värähdellen otsan alueella. Värinän ansiosta henkilö vaihtaa asentoaan, jolloin hengitystiet avautuvat ja kuorsaus vähenee. 

Kuorsausstopperi toimii yhdessä ilmaisen Beurer Sleep Quiet -sovelluksen kanssa.

Mitä kuorsaus on ja mistä kuorsaaminen johtuu?

Kuorsaus ei ole sairaus, joka vaatisi välitöntä lääketieteellistä hoitoa, vaan merkki vastuksesta ylähengitysteissä. Kuorsauksen aikana syntyvä ääni on seuraus pehmeän suulaen, lakikaarien ja uvulan värähtelystä sisään- ja uloshengityksen aikana. 

Kuorsauksen voimakkuuteen vaikuttaa hengitysilman nopeus kuorsaamisen aikana. Kuorsaukselle altistavat monet eri tekijät, joten yhden syyn tunnistaminen kuorsaukselle ei ole helppoa. Kuorsaamiselle altistavia tekijöitä ovat ainakin:

  • ylipaino
  • tukkoinen nenä
  • ahtaat hengitystiet
  • ongelmat purennassa sekä
  • alkoholin käyttäminen

Kuorsaamista voi ehkäistä esimerkiksi laihduttamalla, välttämällä alkoholin nauttimista lähellä nukkumaanmenoa sekä erilaisilla suuhun laitettavilla apuvälineillä, kuten purenta- tai kuorsauskiskolla. Uniapneakisko onkin yksi suosituimmista unta auttavista tuotteistamme. 

Koska tukkoinen nenä pahentaa kuorsausta, kannattaa tutustua myös nenän tukkoisuuteen auttaviin, hengitysteitä avaaviin tuotteisiin.

 

Uniapnea ja hengityskatkot unen aikana ovat vaarallisia

Uniapneatautiin kuuluu yöllisiä hengityskatkoksia, joten kyseessä on kuorsaamista vakavampi ja diagnosoitava vaiva, johon kannattaa hakea apua. 

Kuten kuorsauksen, myös uniapnean hoidossa toimii laihduttaminen ja päihteiden, kuten alkoholin välttäminen nukkumaanmenon lähestyessä. 

Jos sinulla on yöllisten hengityskatkojen lisäksi kohonnut verensokeri, kolesteroli tai diabetes, on käynti lääkärissä ja asiantilan tutkiminen ehdottomasti paikallaan. Uniapneassa keskeinen hoito toteutetaan cpap-laitteen avulla, joka varmistaa ilmavirran hengitysteissä laitteen säätelemällä paineella.  

Vaikka kuorsaisit kovaäänisesti, ei kuitenkaan kannata pelästyä tai vetää johtopäätöstä, että sinulla on ehdottomasti uniapnea. Jokainen kuorsaaja ei kärsi uniapneasta, mutta jokainen uniapneasta kärsivä kuorsaa. Hengityskatkos unen aikana erottaa uniapneaa sairastavan harmittomammasta kuorsaajasta. 

On siis hyvä idea käydä testeissä uniapnean varalta, jos kuorsaat kovaäänisesti.

 

Kuorsauksen esto – tuotteet parempiin yöuniin

Purenta- ja kuorsauskisko sekä nenäteippi ovat hyvä apuvälineitä kuorsaamisen ehkäisemiseen. Näiden lisäksi löydät myös muita nukkumista helpottavia tuotteita Olo-apteekista. Asiantuntijamme ovat aina apunasi oikeiden tuotteiden valinnassa.

Jos nukahtaminen on vaikeaa eikä uni meinaa tulla, kannattaa tutustua myös melatoniiniin, joka voi helpottaa nukahtamista sekä parantaa unen laatua. 

Kuorsaajan kanssa nukkuvalle suosittelemme hätäavuksi korvatulppia, jos muut apukeinot eivät ole käden ulottuvilla vaikkapa matkustaessa.  

Tutustu tuotteisiin ja tilaa kätevästi netistä!