Ravintolisät iholle

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 36

Tilaamasi tuotteet

 1. Puhdas+ Beauty Kollageeni & Biotiini kampanjapakkaus 2 x 150 kaps
  Arvio:
  100%
  28,00 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 36

Tilaamasi tuotteet

Kollageeni on proteiini, joka edistää ihon hyvinvointia

Kollageeni on ihmisen kehossa ja elimistössä esiintyvä proteiini. Sitä on erityisesti ihmisten ihossa, ja kollageeni muodostaakin noin 40 % kaikesta elimistön proteiinista sekä suurimman osan ihosta. Ihon lisäksi kollageenia esiintyy muun muassa luustossa, rustoissa ja elinten ympärillä. 

Kollageenilla on erittäin tärkeä rooli näiden elimistön osien, kuten ihon, nivelien ja luuston, uusiutumisessa ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Sillä on myös tärkeä osa ihmisen jänteissä sekä verenkierrossa ja sen toiminnassa. Ei siis ole liioittelua sanoa, että kollageenilla on tärkeä rooli ihmisen kehon ja erityisesti ihon hyvinvoinnissa ja toiminnassa.

 

Mikä on kollageeni?

Kollageeniproteiinia pidetään ikään kuin kehon liimana, joka pitää asiat kiinni toisissaan. Kollageeni-sana tuleekin kreikasta ja tarkoittaa liimaa. 


Kollageenia on useassa eri muodossa ja eri muodot vaikuttavat eri tavalla kehoosi. Kollageenin päätyyppejä on kuitenkin neljä. Moni kollageenivalmiste sisältää erityisesti tyypin 1 kollageenia.

 

 • Tyyppi 1

  Tyypin 1 kollageeni kattaa lähes kaiken kehon kollageenista ja koostuu tiivisti yhteen pakkautuneista säikeistä. Tämä kollageenin tyyppi on isossa osassa ihon, luiden ja esimerkiksi hampaiden rakennetta.
 • Tyyppi 2

  Tyypin 2 kollageenissa säikeet eivät ole yhtä tiukkaan pakkaantuneet ja sitä löytyy esimerkiksi nivelistä.
 • Tyyppi 3

 • Tyypin 3 kollageenia esiintyy muun muassa lihaksissa, verisuonissa, rasvakudoksessa sekä sisäelimissä.
 • Tyyppi 4

 • Tyypin 4 kollageenia on erityisesti ihon eri kerroksissa.

 

Noin 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykyään muodostaa kollageenia luonnollisesti. Tämä näkyy myös ihon uusiutumisessa ja joustavuudessa. Myös elimistön tuottaman kollageenin laatu alkaa heikkenemään iän karttuessa. 

60-vuotiaan elimistö ei siis tuota enää yhtä paljon tai yhtä laadukasta kollageenia kuin 25-vuotiaan ja sitä nuoremman elimistö. Kaikkein helpoiten elimistön heikentyneen kyvyn tuottaa kollageenia huomaakin usein ensimmäisenä ihosta. Kun ikävuosia karttuu ja kollageenin tuotanto heikkenee, iho menettää luonnollisen joustavuutensa ja kimmoisuutensa. Myös ihon kyky uusiutua heikkenee mitä vanhemmiksi tulemme. Kollageeni onkin yksi tärkeä anti-aging ainesosa. Lue, mitä kaikkia ainesosia anti-aging ihonhoitotuotteiden tulisi sisältää. 

Onneksi kollageenia voi saada lisää muun muassa ravintolisistä ja valmisteista, joihin on lisätty kollageenia. Kollageenin lisäksi näissä tuotteissa on usein muitakin vaikuttavia aineita, kuten C-vitamiinia, sinkkiä ja biotiinia.

 

Kollageenin, C-vitamiinin ja muiden ravintolisien käyttö ihon terveydelle

Miksi kollageenia kannattaisi käyttää erillisenä ravintolisänä? Koska kollageeni on tärkeässä roolissa ihon nuorekkuudelle, joustavuudelle ja hyvinvoinnille, on riittävä määrä kollageenia hyvin tärkeää ihon sekä esimerkiksi nivelten kannalta. 

Vanhetessa kollageenin tuotanto heikkenee, joten voit paikata elimistön omaa heikentynyttä kykyä tuottaa kollageenia ravintolisän avulla. Moneen kollageenivalmisteeseen on lisätty myös C-vitamiinia. C-vitamiini onkin yksi ravintoaine, joka on vahvasti yhteydessä kollageenin tuotantoon sillä C-vitamiini tehostaa kollageenin muodostumista.

Voit valita esimerkiksi kollageenivalmisteen, jonka tarkoituksena on varmistaa terve iho tai vaikkapa hiusten ja kynsien hyvinvointi. Näissä tuotteissa vaikuttavana ainesosana voi olla muun muassa C-vitamiinin sekä biotiinin lisäksi hydrolysoitu kollageeni. Kollageenia on paljon erityisesti eläinten osissa ja sitä voi saada myös ravinnosta. 

Kollageeni edistää ihon ja kynsien hyvinvointia, ja moneen kollageenituotteeseen lisätty c-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista. Kollageeni, C-vitamiini ja biotiini ovatkin siis oikea tehokolmikko ihon, hiusten ja kynsien hyvinvoinnin varmistamiseksi! 

 

Kollageenia eri muodoissa

Yksi kollageenin muodoista on hydrolysoitu kalakollageeni, mutta tarjolla on myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja kollageenivalmisteille. Tällainen on esimerkiksi Puhdas+ Collagen Booster, joka ei sisällä lainkaan eläinperäistä kollageenia. Sen sijaan valmisteessa on kahdeksaa aktiivista tehoainetta, kuten C-vitamiinia, jotka edistävät kehon luonnollista kollageenin muodostumista.

 

Iho, hiukset ja jänteet hyötyvät kollageenista sekä C-vitamiinista, sinkistä ja biotiinista. Lisäksi kollageenivalmisteissa käytetään usein myös hyaluronihappoa. Tutustumalla eri tuotteiden ainesosiin ja niiden vaikuttaviin aineisiin löydät juuri omiin tarpeisiisi sopivat tuotteet. Kollageenia ja muita ihon hyvinvointiin tarkoitettuja ravintolisiä on myös erilaisissa muodoissa, esimerkiksi:

Paras kollageeni on tietysti se, joka toimii juuri sinulle ja sopii saumattomasti osaksi arkeasi. Suosittu kollageeni iholle on Puhdas+ kollageeni & biotiini, ja suosittelemmekin aloittamaan kollageenivalmisteisiin tutustumisen siitä - se on nimittäin ehdottomasti verkkokauppamme suosituin kollageeni! Tuote sisältää kalakollageenia, siinä on neutraali maku ja se on helppo ottaa osaksi arjen rutiineja. Kollageenin lisäksi tuotteen sisältämä biotiini edistää ihon, hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina ja hyvinvoivina.

Asiakkaidemme kollageeni kokemuksia


“Iholle ja hiuksille sopii täydellisesti. Menee jatkoon.” - Ani

“Kaunis, nuorekas iho, vahvat kynnet” - Anne

“Luottotuote, mauton ja hajuton. Tykkään että kalakollageeni!” - Laura

Jos puolestaan kapselin sijaan kollageenijauhe tuntuu sinulle sopivammalta vaihtoehdolta, niin Skingain Plus kollageenijauhe auttaa saavuttamaan kehon tarvitseman kollageenitarpeen. 

Hyvä vegaaninen kollageeni iholle, hiuksille ja kynsille edistämään niiden hyvinvointia puolestaan on Puhdas+ Collagen Booster. Tämä vegaaninen kollageenijauhe on helppo sekoittaa veteen tai vaikkapa smoothien joukkoon. Valittavissa on kaksi eri makua: neutraali maustamaton tai herkullinen mango-appelsiini. Vegaaninen kollageenivalmiste parantaa ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia täysin ilman eläinperäisiä tuotteita. 


“Sekoittuu hyvin veteen, melko miellyttävä maku. Arvostan vegaanille sopivuutta ja puhtaita ainesosia. “ - Ar

 

Kollageeni ja ravintolisät iholle

Olo-apteekista löydät laadukkaat ja luotettavat lisät terveydellesi sekä erityisesti ihon, hiusten ja jänteiden hyvinvointiin. Näissä tuotteissa on rutkasti esimerkiksi kollageenia, C-vitamiinia, biotiinia sekä muita ihoa, mutta myös hiuksia, luustoa ja muita tärkeitä elimistön osia vahvistavia aineita.

Kurkkaa myös kollageeni nivelille.