Ravintolisät iholle

Suodata
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen

1-24 / 36

tuotetta

 1. Apteq Biotiini Extra 5000 mikrog 180 kaps
  Rating:
  95%
  27,46 € 32,30 €
 2. Helein Strong Collagen 90+15 tabl
  Rating:
  100%
  17,00 €
 3. Solgar Iho, kynnet & hius (Skin, Nails & Hair) Formula 60 tabl
  19,90 €
 4. Apteq Kollageeni Extra 120 tabl
  21,25 € 25,00 €
 5. Helein Strong Biotin+ 60 tabl
  15,10 €
 6. LadyVita Kollageeni 60 tabl
  13,00 €
 7. Ainoa Biotiini 5mg 100 kaps
  18,70 €
Aseta nousevaan järjestykseen

1-24 / 36

tuotetta

Kollageeni 

Kollageeni on ihmisen kehossa ja elimistössä esiintyvä proteiini, jota löytyy muun muassa luustosta, rustoista ja elinten ympärillä. Kollageenia on erityisesti ihmisten ihossa, jossa se muodostaa noin 40 % kaikesta elimistön proteiinista sekä suurimman osan ihosta. Kollageenilla on erittäin tärkeä rooli näiden elimistön osien, kuten ihon, nivelien ja luuston, uusiutumisessa ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Sillä on myös tärkeä osa ihmisen jänteissä sekä verenkierrossa ja sen toiminnassa. Ei siis ole liioittelua sanoa, että kollageenilla on tärkeä osa ihmisen kehon ja erityisesti ihon hyvinvoinnissa ja toiminnassa. 

 

Mitä on kollageeni?

Kollageenia pidetään ikään kuin kehon liimana, joka pitää asiat kiinni toisissaan. Kollageeni-sana tuleekin kreikasta, tarkoittaen liimaa. Kollageenia on useassa eri muodossa ja eri muodot vaikuttavat eri tavalla kehoosi. Kollageenin päätyyppejä on kuitenkin neljä. Moni kollageenivalmiste sisältää erityisesti tyypin 1 kollageenia.

 

 • Tyyppi 1: Tyypin 1 kollageeni kattaa lähes kaiken kehon kollageenista ja koostuu tiivisti yhteen pakkautuneista säikeistä. Tämä kollageenin tyyppi on isossa osassa ihon, luiden ja esimerkiksi hampaiden rakennetta.
 • Tyyppi 2: Tyypin 2 kollageenissa säikeet eivät ole yhtä tiukkaan pakkaantuneet ja sitä löytyy esimerkiksi nivelistä.
 • Tyyppi 3: Tyypin 3 kollageenia esiintyy muun muassa lihaksissa, verisuonissa, rasvakudoksessa sekä sisäelimissä.
 • Tyyppi 4: Tyypin 4 kollageenia on erityisesti ihon eri kerroksissa.

 

Noin 25 vuoden iässä ihmisen elimistön kyky tuottaa uutta kollageenia alkaa heikentyä. Tämä näkyy myös ihon uusiutumisessa ja joustavuudessa. Myös elimistön tuottaman kollageenin laatu alkaa heikkenemään iän karttuessa. Onneksi kollageenia voi saada lisää muun muassa ravintolisistä ja valmisteista, joihin on lisätty kollageenia. Kollageenin lisäksi näissä tuotteissa on usein muitakin vaikuttavia aineita, kuten C-vitamiinia, sinkkiä ja biotiinia.

 

Kollageenin, C-vitamiinin ja muiden ravintolisien käyttö ihon terveydelle

Miksi kollageenia kannattaisi käyttää erillisenä ravintolisänä? Koska kollageeni on tärkeässä roolissa ihon joustavuudelle ja hyvinvoinnille, on riittävä määrä kollageenia hyvin tärkeää ihon sekä esimerkiksi nivelten kannalta. Vanhetessa kollageenin tuotanto heikkenee, joten voit paikata elimistön heikentynyttä kykyä tuottaa itse kollageenia esimerkiksi myös C-vitamiinia sisältävällä ravintolisällä. C-vitamiini onkin yksi ravintoaine, joka on vahvasti yhteydessä kollageenin tuotantoon.

 

Voit valita esimerkiksi kollageenivalmisteen, jonka tarkoituksena on varmistaa terve iho tai vaikkapa hiusten ja kynsien hyvinvointi. Näissä tuotteissa vaikuttavana ainesosana voi olla muun muassa C-vitamiinin sekä biotiinin lisäksi hydrolysoitu kollageeni. Kollageenia on paljon erityisesti eläinten osissa ja sitä voi saada myös ravinnosta. 

 

Kollageenia eri muodoissa

Yksi kollageenin muodoista on hydrolysoitu kalakollageeni, mutta tarjolla on myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja kollageenivalmisteille. Tällainen on esimerkiksi Puhdas+ Collagen Booster, joka ei sisällä lainkaan eläinperäistä kollageenia. Sen sijaan valmisteessa on kahdeksaa aktiivista tehoainetta, kuten C-vitamiinia, edistämään kehon luonnollista kollageenin muodostumista.

 

Iho, hiukset ja jänteet hyötyvät kollageenista sekä C-vitamiinista, sinkistä ja biotiinista, jonka lisäksi eräs valmisteissa usein käytetty aine on hyaluronihappo. Tutustumalla eri tuotteiden ainesosiin ja niiden vaikuttaviin aineisiin löydät juuri omiin tarpeisiisi sopivat tuotteet. Ihon hyvinvointiin tarkoitettuja ravintolisiä on myös erilaisissa muodoissa. Riippuen tuotteesta, kollageenia ja muita ainesosia sisältävät ravintolisät iholle voivat olla tabletteina, kapseleina, nestemäisessä muodossa sekä jauheena.

 

Kollageeni ja ravintolisät iholle

Olo-apteekista löydät laadukkaat ja luotettavat lisät terveydellesi sekä erityisesti ihon, hiusten ja jänteiden hyvinvointiin. Näissä tuotteissa on rutkasti esimerkiksi kollageenia, C-vitamiinia, biotiinia sekä muita ihoa, mutta myös hiuksia, luustoa ja muita tärkeitä elimistön osia vahvistavia aineita.