PANADOL 24 mg/ml 200 ml oraalisusp

Saatavilla
11,69 €

Panadol-oraalisuspensiota käytetään lasten tilapäisten särky- ja kuumetilojen yhteydessä alentamaan kuumetta ja lievittämään kipua. Tällaisia kuume- tai kiputiloja ovat mm. hampaiden puhkeamiseen liittyvä särky, päänsärky, hammassärky, korvasärky, muut yleiset särky- ja kuumetilat, vilustuminen, influenssa ja rokotuksen jälkeiset reaktiot.

Vaikuttava aine

PARASETAMOLI

Käyttötarkoitus

Lasten kivun ja kuumeen hoito.

Annostus

Jos lääkäri on määrännyt lääkkeen, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoidossa lääkettä käytetään pakkauksessa olevan annostusohjeen mukaan. Lasten annostus suhteutetaan painoon, tavallisesti 15 milligrammaa/painokilo korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Annosvälin on oltava vähintään 4 tuntia.  Alle 3 kuukauden ikäisille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Oraalisuspensio annostellaan suuhun millilitroina lääkemitan avulla.

Vaikutustapa

Parasetamoli vaikuttaa keskushermostossa, jossa se lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Ei kuulu tulehduskipulääkkeisiin.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia. Voi vaurioittaa maksaa, jos kerralla otetetaan huomattavan suuri annos tai jos suositettua suurempia annoksia käytetään pitkään.

Raskaus ja imetys

Parasetamolia voidaan käyttää tilapäisesti raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Pidä pullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Mansikanmakuinen,läpinäkymätön tai läpikuultava, valkoinen tai hieman ruskehtava oraalisuspensio.

Tuotetiedot
SKU 502182
EAN 7046265021827
Markkinoija GlaxoSmithKline
Brändi Panadol
Tuoteryhmät