Kipu ja särky

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 161

Tilaamasi tuotteet

 1. IBUMAX 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
 2. IBUMAX 400 mg 30 kpl tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
 3. BURANA 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  8,89 € 9,99 €
 4. PANADOL FORTE 1000 mg 15 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  7,74 € 8,70 €
 5. PAMOL F 250 mg 12 fol dispergoituva tabletti
  6,17 € 6,49 €
 6. BURANA-CAPS 400 mg 30 fol kapseli, pehmeä
  13,28 € 13,98 €
 7. Medrull Pepper Plaster 10x18 cm pippurilaastari 1 kpl
  Arvio:
  20%
  2,00 €
 8. Kylmägeeli Ratiopharm 150 ml
  Arvio:
  96%
  7,20 €
 9. BURANA 400 mg 30 kpl tabletti, kalvopäällysteinen
  8,89 € 9,99 €
 10. Pharmacare kylmälämpöpakkaus 27x13cm 1 kpl päällystetty
  Arvio:
  80%
  8,80 €
 11. PARAMAX RAP 500 mg 30 kpl tabletti
  4,84 € 5,09 €
 12. PANADOL 500 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  8,27 € 8,70 €
 13. Kaigert Pippurilaastari 12X16Cm 1 kpl
  2,10 €
 14. Paingone Plus TENS -kipukynä
  Arvio:
  88%
  49,90 €
 15. PAMOL F 500 mg 12 fol tabletti, suussa hajoava
  6,17 € 6,49 €
 16. IBUTABS 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
 17. IBUXIN 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  3,74 € 3,94 €
 18. Thermal Care kylmä-/lämpöpakkaus iso 1 kpl
  Arvio:
  70%
  7,90 €
 19. PANADOL 24 mg/ml 200 ml oraalisuspensio
  11,39 € 11,99 €
 20. VOLTAREN FORTE 23,2 mg/g 150 g geeli
  28,41 € 29,90 €
 21. PANADOL 500 mg 12 fol tabletti, kalvopäällysteinen
  3,84 € 4,04 €
 22. PARAMAX RAP 500 mg 30 fol tabletti
  4,84 € 5,09 €
 23. Synomax nivelgeeli 100 ml
  15,60 €
 24. BURANA 40 mg/ml 100 ml oraalisuspensio
  11,39 € 11,99 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 161

Tilaamasi tuotteet

Tuotteet kivun ja säryn lievittämiseen

Kipu ja särky ovat yleisiä oireita, jotka voivat johtua monista eri syistä, kuten vammoista, sairauksista tai jännityksestä. Kipu voi olla tilapäistä, kuten päänsärky, hammassärky tai nyrjähdys, tai taas kroonista, kuten nivelreuma, migreeni tai hermosärky. Kipu on yksilöllinen kokemus, joka voi vaihdella lievästä, häiritsevästä tuntemuksesta voimakkaaseen ja sietämättömään kipuun.

Kivun hoidossa on tärkeää ymmärtää, että erilaisille kivuille on saatavilla erilaisia hoitomuotoja. Oikeanlaisen hoidon valinta riippuu siitä, mistä kipu johtuu, kuinka voimakasta se on ja kuinka se vaikuttaa henkilön elämään.

Kipu ja särky ovat osa elämää, mutta kivun ei tarvitse olla hallitsevaa - me autamme sinua löytämään sopivan hoidon ja lievittämään oireitasi tehokkaasti ja turvallisesti. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti itsehoitolääkkeitä kivun hoitoon. Noudata aina lääkkeen käyttö- ja annosteluohjetta.

 

Särkylääkkeet

Särkylääkkeet ovat yksi yleisimmistä ja tehokkaimmista tavoista hoitaa kipua. Olo-apteekin aalikoimassa on monia erityyppisiä särkylääkkeitä, kuten parasetamoli, ibuprofeeni, aspiriini ja naprokseeni. Nämä lääkkeet toimivat eri tavoin kivunlievityksessä ja niillä voi olla eroja tehossa, vaikutusajassa sekä sivuvaikutuksissa.

 

Rasitusvammat ja lihaskipu

Valikoimastamme löydät myös urheilijoille sopivia tuotteita, joilla voit lievittää suorituksista johtuvia kiputiloja. 

Geelit

Geelit, kuten Kylmägeeli Ratiopharm ja Voltaren Forte, ovat paikallisia geelejä, jotka voidaan levittää suoraan iholle. Ne sopivat erityisesti lihas- ja nivelkipujen hoitoon. Geelit imeytyvät nopeasti ja vaikuttavat juuri siinä kohdassa, missä kipu on pahimmillaan.

Kylmä-/lämpöpakkaukset

Kylmä- ja lämpöhoito ovat tehokkaita ja helppokäyttöisiä keinoja lievittää erilaisia kipuja ja särkyjä. Kylmähoito vähentää turvotusta ja tulehdusta, kun taas lämpöhoito rentouttaa lihaksia ja lisää verenkiertoa. Verkkokaupastamme löydät esimerkiksi Pharmacare Kylmä-/lämpöpakkauksen, joka on kätevä ja uudelleenkäytettävä apuväline.

Geelien ja lämpöpakkausten lisäksi voit myös kokeilla sähköimpulsseilla toimivia TENS-laitteita

TENS on erinomainen vaihtoehto lääkkeettömään kivun hoitoon. TENS-laitteilla, kuten Omron Heat-TENS kivunlievittäjällä, voidaan hoitaa erityisesti pitkäkestoista kipua, niska- ja selkäkipuja sekä lihassärkyjä. TENS-laitteet toimivat sähköimpulssien avulla, jotka estävät kivun signaaleja välittymästä aivoihin. Matkalle mukaan voit myös ottaa helppokantoisemman kipukynän.

 

Valitse oikeat tuotteet kivun tyypin mukaan

Kivunlievitystuotteiden valinta voi tuntua haastavalta, sillä erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Tässä annamme ohjeita siitä, kuinka voit valita oikean tuotteen kivun hoitoon eri tilanteissa. Itsehoitolääkkeitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Muista aina lukea tuotteen käyttöohjeet huolella ja kysyä tarvittaessa neuvoa apteekista tai lääkäriltä.

 

Lievä kipu

Lievän kivun, kuten päänsärkyn tai lihassäryn, hoitoon ensisijainen valinta on usein parasetamoli. Parasetamoli on yleensä hyvin siedetty ja tehokas kipulääke, joka ei ärsytä vatsaa. Särkylääkkeen vaikutusaika voi vaihdella, mutta parasetamoli vaikuttaa yleensä noin 30 minuutin kuluessa. Esimerkiksi Panadol Forte  ja Paramax Rap sisältävät parasetamolia ja sopii lievän kivun hoitoon.

Parasetamolia voi käyttää jokainen kivun lievittämiseen, jonka takia se onkin erinomainen kipulääkevaihtoehto, lapsille, astmaatikoille sekä sydänpotilaille.

Tarkista, kuinka paljon särkylääkettä voit ottaa; seuraamalla lääkkeen annostusohjeita, varmistat turvallisen ja tehokkaan hoidon.

 

Kipu, johon liittyy tulehdusta

Tilanteissa, joissa kipuun liittyy tulehdusta, kuten nivelkipu tai hammassärky, tulehduskipulääkkeet voivat olla tehokkaampi vaihtoehto. Ibuprofeeni ja naprokseeni ovat yleisiä tulehduskipulääkkeitä. Esimerkiksi Ibumax sisältää ibuprofeenia ja Pronaxen naprokseenia. Tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa vatsavaivoja, joten ota huomioon eroja parasetamolin ja tulehduskipulääkkeiden välillä.

Jos kipu on erittäin kovaa, voidaan ibuprofeeni ja parasetamoli ottaa yhdessä, jos yksittäinen lääke ei riitä lievittämään kipua. Tämä yhdistelmä voi olla tehokas, mutta muista keskustella lääkärin kanssa aina ennen kahden kipulääkkeen samanaikaista käyttöä. Huomaathan myös, että tulehduskipulääkkeet eivät sovi kivun itsehoitoon raskaana oleville, imettäville eikä ylävatsaoireista kärsiville.

Vatsaan kohdistuvien haittavaikutusten riski kasvaa, kun tulehduskipulääkettä käytetään isoja annoksia tai pitkiä aikoja.

 

Vatsaystävällinen tulehduskipulääke

Joillekin henkilöille tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa vatsaongelmia, kuten närästystä tai vatsakipuja. Vatsaystävällinen vaihtoehto voi olla ibuprofeeni- tai aspiriinipohjainen lääke, jossa on mukana suojaava peiteainetta, joka vähentää vatsaan kohdistuvien haittavaikutusten riskiä.

 

Kipulääke lapsille ja erityisryhmille

Lapsille on tarjolla erityisiä kipulääkevalmisteita, jotka on suunniteltu lasten tarpeisiin sopiviksi sekä annostukseltaan että muodoltaan. Muista aina tarkistaa ikärajasuositukset ja annostusohjeet. 

 

Kuumetta alentava lääke

Joskus kipuun liittyy muita oireita, kuten kuumetta, vilustumista tai flunssaa. Silloin kannattaa harkita yhdistelmävalmisteita, jotka sisältävät kipulääkkeiden lisäksi myös flunssan oireita helpottavia aineita. Flunssalääkkeet alentavat kuumetta ja lievittävät lihas ja päänsärkyä sekä kurkkukipua.

Esimerkiksi Finrexin Neo sisältää aspiriinin lisäksi flunssan oireita helpottavia ja kuumetta alentavia aineita. 

Kun valitset oikean tuotteen kivun hoitoon, muista ottaa huomioon oma terveydentilasi, mahdolliset allergiat ja lääkitykset sekä kivun luonne ja voimakkuus. Älä epäröi kysyä neuvoja asiantuntijoilta tarvittaessa.

 

Kivun hallinta

Vaikka lääkkeet ja muut kivunlievitystuotteet ovat tärkeitä ja tehokkaita keinoja hoitaa kipua, on hyvä ymmärtää, että kivun hallintaan voi sisältyä myös muita lähestymistapoja. Näitä keinoja voi käyttää yksinään tai yhdessä lääkkeiden kanssa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

 

Lepo

Joskus kipu voi johtua liiallisesta rasituksesta, ja tässä tapauksessa lepo voi olla yksi parhaista lääkkeistä. Esimerkiksi lihassärky liiallisen liikunnan jälkeen voi hyötyä lepoajasta, jolloin lihakset saavat mahdollisuuden palautua ja vahvistua.

 

Liikunta

Vaikka lepo on tärkeä osa kivun hallintaa, myös liikunnalla on tärkeä rooli. Sopiva liikunta voi auttaa vähentämään kroonista kipua ja ehkäisemään sen uusiutumista. Esimerkiksi ihmisille, jotka kärsivät selkäkivuista, suositellaan säännöllisiä lihaskuntoharjoituksia ja venyttelyä kivun hallitsemiseksi ja vahvistamiseksi.

 

Fysioterapia

Fysioterapia voi olla tehokas tapa hoitaa monenlaisia kipuja, erityisesti, jos ne johtuvat vammoista tai sairauksista, jotka vaikuttavat lihaksiin, nivelten ja hermoston. Fysioterapeutti voi ohjata sinua erilaisissa harjoituksissa, hoidoissa ja keinoissa kivun lievittämiseksi ja hallitsemiseksi.

 

Lämpö- ja kylmähoidot

Lämpö- ja kylmähoidot voivat olla tehokkaita apuvälineitä kivun hallinnassa. Kylmähoito voi auttaa vähentämään tulehdusta ja kipua, kun taas lämpö rentouttaa lihaksia ja parantaa verenkiertoa.

 

Itsehoidon rajat

Vaikka kivun itsehoito on tärkeää ja tehokasta monissa tilanteissa, on tärkeää tiedostaa, milloin tarvitset ammatillista apua kivun hallintaan. Jos kipu jatkuu, pahenee tai ei reagoi itsehoitoon, ota yhteys lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan saadaksesi lisätietoja ja apua.

Muista, että kivun hallinta ei ole pelkästään lääkkeiden varassa. Monipuoliset keinot, kuten lepo, liikunta, fysioterapia ja rentoutuminen, voivat auttaa saavuttamaan parempia tuloksia ja kokonaisvaltaisemman hyvinvoinnin. Tutustu verkkokauppamme tuotteisiin ja löydä parhaat vaihtoehdot omien kipujen ja särkyjen hoitoon.