RETAFER 100 mg 100 fol depottabletti

15,80 € 16,63 €
Vertailuhinta: 0.23 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Retafer-depottabletteja käytetään raudanpuuteanemian ehkäisyyn ja hoitoon. Tabletti sisältää myös raudan imeytymistä tehostavaa C-vitamiinia. Kaikki Retafer tuotteet sopivat myös vegaaneille. Suomessa valmistettu.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

FERROSULFAATTI, KUIVATTU

Käyttötarkoitus

Raudan puutteen ehkäisy ja hoito.

Annostus

Lääkkeen annostus riippuu anemian vaikeudesta ja käyttäjän iästä. Pakkauksessa on yksityiskohtainen annostusohje.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera eli niitä ei saa imeskellä eikä pureskella rikki. Niitä ei myöskään saa pitää suussa. Tabletteja ei saa ottaa makuuasennossa, etteivät ne takertuisi ruokatorveen. Tabletit suositellaan otettavaksi aterioiden välissä, koska tällöin rauta imeytyy parhaiten. Jos ilmenee ruuansulatuskanavan ärsytystä, tabletit voidaan ottaa aterian yhteydessä. Jos tabletti vedetään vahingossa henkeen, lääkäriin on otettava yhteyttä mahdollisimman pian. Tietyt ruuat ja ravintoaineet, kuten fytaatit (viljatuotteet), tanniinit, kananmunien fosfoproteiinit, tee, kahvi, leseet, kaakao, suklaa ja maitotuotteet (niiden sisältämä kalsium), voivat huonontaa raudan imeytymistä. Liharuuat ja C-vitamiini puolestaan edistävät raudan imeytymistä.

Vaikutustapa

Raudan puutetta syntyy mm. tilanteissa, joissa ravinto on kovin yksipuolista ja rautaköyhää tai joissa rautaa ei imeydy riittävästi ruoansulatuskanavasta. Toinen, yleisempi anemian syntymistapa on raudan menettäminen verenvuotojen kautta, esimerkiksi runsaiden kuukautisvuotojen, suolistosairauksien tai leikkausten yhteydessä. Raudan tarve kasvaa myös raskauden aikana. Tällaisissa tilanteissa rautaa on hyvä antaa täydennyksenä lääkemuodossa.

Haittavaikutukset

Rautalääkkeet voivat ärsyttää ruoansulatuskanavaa, mistä saattaa seurata mm. vatsakipuja, ripulia tai ummetusta. Rautalääkkeen kanssa ei saisi ottaa samanaikaisesti tetrasykliini-antibiootteja eikä mahahappoa neutraloivia antasideja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi käyttää myös raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15–25 °C).

Ulkonäkö

50 mg depottabletti: Punaruskea, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, halkaisija noin 7 mm. 100 mg depottabletti: Punaruskea, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, halkaisija noin 9 mm.

Tuotetiedot

Pakkauskoko71 g
Päiväys 31.7.2026
Brändi Retafer
Markkinoija Orion
SKU 187740
EAN 6432100058768
Tuoteryhmät

Liittyvät Artikkelit