Couperosa ihon päivävoiteet

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Couperosa: punoittava ja herkkä iho

Couperosalla tarkoitetaan kasvojen ihon punoitusta, tyypillisesti poskipäissä, nenällä ja nenänpielissä. Iho on usein myös herkkä, kuiva ja ohentunut.

Couperosa on ruusufinnin lievää astetta; se voi kehittyä ja pahentua ruusufinniksi, jolloin punoitus lisääntyy ja iholle voi muodostua näppylöitä. Ruusufinni eli rosacea on ihosairaus, joka aiheuttaa ihon punoitusta ja joskus myös märkänäppylöitä. Ruusufinni on joka kymmenennellä suomalaisella.

Couperosaa esiintyy yleisemmin ohuella ja herkällä iholla, joka on suomalaistenkin yleisin ihotyyppi.

Mistä couperosa johtuu?

Couperosan aiheuttama punoitus johtuu osittain ihon pienten hiussuonien laajentumisesta ja veltostumisesta. Joskus hiussuonet myös katkeavat.

Ominaisuuden uskotaan olevan perinnöllinen. Monet tekijät voivat pahentaa sitä, kuten esimerkiksi auringon UV-säteily, alkoholi, tupakointi, viima, mausteinen ruoka, urheilu, vaihdevuodet tai stressi. 

Couperoottinen iho ärtyy kylmästä ja kuumasta. Pakkanen talvella sekä saunan lämpö voivat pahentaa couperosa-oireita, joita esiintyy useammin naisilla kuin miehillä, ja useimmiten noin 30-50 vuoden iässä.

Couperosa ihon oireet

Oireista tyypillisimmät ovat:

 • ihon punoitus (yleisesti poskien ja nenän alueella)
 • ihon kuivuminen
 • poltteleva, pistelevä tai kireä tunne iholla
 • ohentunut iho

Couperosa ihon hoito

Ihon ominaisuutta ei voi varsinaisesti parantaa, mutta oireita voidaan hoitaa niin, etteivät oireet vaikuta arkielämään juuri lainkaan. Iholle on saatavilla laadukkaita hoitotuotteita, jotka on suunniteltu juuri tämän ihon vaatimuksiin ja tarpeisiin.

Couperosa-ihotyypin omaavan kannattaakin tutustua juuri tälle ihotyypille tarkoitettuihin tuotteisiin, sillä tavalliset kosmetiikkatuotteet voivat pahentaa oireita, ja hoitamattomana  voi kehittyä ruusufinniksi.

Yksi keskeisimpiä tapoja hoitaa couperosaa ovat ihon päivävoiteet. Lisäksi voi käyttää esimerkiksi rauhoittavia kasvonaamioita. Tarkoitukseen suunnitellut tuotteet auttavat vahvistamaan ihon hiussuonia, rauhoittavat punoitusta ja hoitavat kuivaa ihoa.

Ihoa on tärkeää suojella kunnolla kylmissä sekä kuumissa olosuhteissa, kuten saunassa ja pakkasella. Saunaan mennessä kasvoille voi käyttää voidenaamiota, ja kovalla pakkasella kasvot kannattaa peittää huivilla.

Tämä ihotyyppi on usein herkkä, joten ihoa on tärkeä hoitaa kevyesti ja maltillisesti. On parempi välttää kovakouraisia hoitoja ja kuorintoja, jotka voivat pahentaa oireita, ja aiheuttaa enemmän punoitusta ja näppylöitä.

Ihon punoitusta voi myös peittää meikeillä. Muista puhdistaa ihoa ja käyttää meikkituotteita, jotka eivät ärsytä ihoa. On myös tärkeää huolehtia hyvistä elintavoista. 

Tietyt ruoka-aineet, kuten täysjyvätuotteet, siemenet, pähkinät, marjat, tofu ja merilevä  voivat helpottaa oireita iholla. Vastaavasti tuliset ja mausteiset ruoat, alkoholi, suklaa ja sitrushedelmät saattavat lisätä ihon oireilua. 

Ihon hoidossa tärkeintä on säännöllisyys ja sinnikkyys. Couperosa ei parane, mutta säännöllisellä hoidolla sen voi pitää hyvin aisoissa eikä sen tarvitse vaikuttaa arkielämään.

Mikä on paras couperosa voide?

Iho kannattaa puhdistaa rauhoittavilla kosteuttavilla tuotteilla, joita ei tarvitse huuhtoa vedellä. Puhdistuksen jälkeen on usein hyvä käyttää esimerkiksi alkoholitonta kasvovettä.

Tutustu Olo-apteekin verkkokaupan monipuoliseen tuotevalikoimaan, jotka on suunniteltu laajasti erilaisten ihotyyppien tarpeisiin. Verkkokaupasta löytyy peittäviä ja tehokkaita päivävoiteita ja yövoiteita, sekä rauhoittavia ja kosteuttavia seerumeita. Olo-apteekin verkkokaupasta löydät tunnetut brändit, kuten Avene ja La Roche Posay.

Kannattaa valita tuote joka sopii ihollesi, kuten:

Avene:

 • Avene Anti-Redness Emulsion
  • Avène Redness-relief Moisturizing Protecting Emulsion on kosteuttava ja suojaava päivävoide normaalille ja sekaiholle, joka kärsii couperosasta.
 • Avene Redness Relief Fort
  • Avène Fort Relief Concentrate for Chronic Redness on ohutta ihoa vahvistava ja verenkiertoa parantava, hajusteeton paikallishoitovoide punoituksen hoitoon.

Detria Arbutin:

 • Detria Arbutin Seerumi
  • Detria Arbutin Seerumi on tehokuuri pigmenttimuutosten kuten maksaläiskien hoitoon. Lisäksi seerumia käytetään rauhoittamaan ja vähentämään ihon punoitusta.
 • Detria Arbutin Couperosa Päivävoide
  • Detria Arbutin Päivävoide on suunniteltu juuri couperosa-ihon tarpeisiin. Vahvistaa sekä kosteuttaa kuivaa, arkaa ja ohutta ihoa. Rauhoittaa ihon punoitusta ja suojaa herkkää ihoa kuivuudelta, lämpötilan vaihteluilta, tuulelta, epäpuhtauksilta ja meikiltä.

Aco:

 • Aco Rosacea
  • ACO Rosacea hoitovoide on tehokas hoito lieviin ja keskivaikeisiin oireisiin.

Olo-apteekin verkkokaupasta löytyy laaja valikoima ihoa rauhoittavia tuotteita, jotka sopivat jopa couperosan sekä ruusufinnin-ihon hoitoon. Tutustu monipuoliseen valikoimaan, ja valitse tuote joka vaikuttaa parhaimmalta ihollesi. Säännöllisellä hoidolla ohut ja herkkä iho voi hyvin,  ja tehokkailla tuotteilla couperosan voi pitää hyvin hallinnassa.