Purentakiskot

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Aseta nousevaan järjestykseen

Mihin purentakisko auttaa?

Yöllinen hampaiden narskuttelu on vaiva, josta monet voivat kärsiä tietämättään. Vaikka et itse huomaisi leukojen jännitystä ja hampaiden narskuttelua yöllä, voi tämä johtaa erilaisiin vaivoihin päänsäryistä hampaiden kulumiseen. Onneksi tähän on tarjolla avuksi kätevä purentakisko, jolla helpotat hampaiden narskuttelua sekä siitä johtuvia vaivoja. Voit tilata avuksesi purentakiskon Olo-apteekin verkkokaupasta ja nukkua yösi rauhassa. Lue lisää, jos hampaiden narskuttelu eli bruksismi on sinun tai läheisesi vaivana. Voit myös tutustua tarkemmin yöksi suuhun asetettaviin purentakiskoihin Olo-apteekin verkkokaupassa vierailemalla eri tuotteiden omilla tuotesivuilla.


Mitä hampaiden narskuttelu eli bruksismi tarkoittaa

Bruksismi tarkoittaa joko hereillä tai unen aikana tapahtuvaa hampaiden narskuttelua tai yhteen puremista, joka tapahtuu vasten bruksismista kärsivän omaa tahtoa. Bruksismi voi ilmetä sekä nopeana ja toistuvana leukojen kiristämisenä sekä hitaampana narksutteluna.

Mistä bruksismi johtuu?

Hampaiden narskuttelulle ei ole yhtä ainoaa syytä, mutta sen uskotaan johtuvan keskushermostosta. Bruksismi on lisäksi perinnöllistä, joten jos vanhempiasi on vaivannut yöllinen hampaiden narskuttelu, kannattaa kiinnittää huomiota myös omiin hampaisiin sekä bruksismiin viittaaviin oireisiin.

Tässä muutamia seikkoja, jotka voivat vaikuttaa hampaiden yölliseen narskutteluun ja leukojen jäykkyyteen:

- Uniapnea

- Refluksitauti

- Stressi

- Joidenkin lääkkeiden käyttö

- Kuiva suu ja vähäinen syljen eritys

- Tupakointi ja alkoholinkäyttö


Hampaiden narskuttelun seuraukset

Mitä seurauksia bruksismilla voi olla? Vaikka kyseessä ei olisikaan vakava vaiva, bruksismi voi aiheuttaa monenlaista harmia:

- Hampaiden rasitus ja kuluminen

- Leuan ja puremalihasten rasitus

- Arkuus leuoissa Päänsärky

- Tinnitus (korvien soiminen)

- Lihasjäykkyys hartioissa, kasvoissa ja niskassa


Näitä vaivoja helpottamaan kannattaa harkita purentakiskon hankkimista, jollaisen löydät myös Olo-apteekista. Jos kärsit vakavammasta ja hoitoa vaativasta bruksismista, kannattaa kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, joka osaa tutkia purentaelimistön sekä tarvittaessa valmistaa erityisesti suuhusi suunnitellun purentakiskon.


Miten purentakiskoa käytetään?


Hampaiden narskuttelua ja siitä johtuvia vaivoja hoitamaan voit hankkia kätevän purentakiskon, jota käytetään yleensä öisin. Purentakisko ehkäisee narskuttelun seurauksena tapahtuvaa hampaiden kulumista ja vaimentaa narskuttelua. Käyttämällä purentakiskoa joka yö voit ehkäistä monia bruksismin seurauksena ilmeneviä oireita, kuten päänsärkyä sekä leukojen kipeytymistä.


Hampaiden narskuttelu yöllä voi lisäksi aiheuttaa muita häiritsevää ääntä, jonka purentakisko myös vaimentaa. Purentakiskoa on mahdollista käyttää myös päivällä, jos huomaat jännittäväsi hampaitasi tai narskuttelevan muulloinkin kuin nukkuessasi.


Eri purentakiskot voivat erota toisistaan hieman, joten kannattaa lukea tuotekuvaus sekä käyttöohjeet tarkkaan. Yleensä purentakisko lämmitetään ensin vedessä, minkä jälkeen se suuhun laitettaessa muotoutuu käyttäjänsä hampaiden mukaan.

Lämpömuotoilu tehdään kiskon istuvuuden takaamiseksi jotta kisko pysyy suussa tukevasti käytettäessä. Tarjolla on kuitenkin myös tuotteita, jotka eivät tarvitse lämpömuotoilua ennen käyttöönottoa.  Purentakiskon käytön jälkeen on hyvä aina huolehtia sen huolellisesta pesusta sekä aika ajoin tarkistaa kiskon kunto. Puhdistus onnistuu esimerkiksi vedellä ja hammasharjalla puhdistamalla. Kannattaa kuitenkin hankkia oma hammasharja erityisesti kiskon puhdistukseen, eikä käyttää samaa välinettä kuin omien hampaittesi harjaukseen. Voit käyttää purentakiskon puhdistamiseen myös erillistä, tarkoitukseen valmistettua puhdistusainetta. Kun purentakisko on puhdas käytön jälkeen, voit säilyttää sen tuotteen mukana tulevassa rasiassa.


Purentakisko auttaa hampaiden narskutteluun


Purentakisko on loistava apuväline, jolla vähennät yöllisestä hampaiden narskuttelusta koituvia vaivoja sekä leukojen jännitystä päiväsaikaan. Käytön aloittaminen voi vaatia hieman totuttelua ja ensimmäisiä kertoja purentakiskoa käytettäessä voi ilmetä esimerkiksi normaalia runsaampaa syljeneritystä. Muistathan pitää huolta myös hampaittesi terveydestä ja puhtaudesta, kun käytät purentakiskoa. Löydät myös muut tuotteet suun hyvinvointiin Olo-apteekista.