Ripuli

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Gelsectan 60 kaps
  Rating:
  80%
  37,10 €
 2. Nesteytys Ratiopharm 10 poretabl
  12,20 €
 3. Diplomag IBS Ripuli 30 kaps
  16,80 €
 4. Floridral Baby annosjauhe 6x6,8 g
  14,30 €
  Ei varastossa
 5. Benegast Dimexanol kids 10 tabl
  11,60 €
 6. Benegast Dimexanol adult 10 tabl
  11,60 €
 7. Rela juomajauhe 7 pss
  14,30 €
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Ripuli

Ripulilla tarkoitetaan yleisesti tilannetta, jolloin ulosteen mukana poistuu tavallista enemmän vettä. Ripulille voi olla monta syytä, esimerkiksi nesteen imeytymisen heikkeneminen, nesteen vuotaminen takaisin suoleen tai ulostustiheyden kasvaminen.

Ripuli on yleensä taudin oire. Yleisiä aiheuttajia ovat virukset kuten norovirus tai bakteerit kuten stafylokokki, joka aiheuttaa ruokamyrkytystä. Niin kutsuttu turistiripuli on yleinen matkailijoiden vaiva, joka voi johtua bakteerista, viruksesta, tai loisista. Turistiripulia esiintyy jopa 60% matkailijoista, riippuen hieman lähtö- ja kohdemaasta.

Mikä avuksi ripuliin?

Ripuli menee yleensä ohi itsestään noin 3-5 päivässä. Ripulilääkkeillä voi kuitenkin helpottaa ripulin oireita.

Ripulin aikana tärkeintä on muistaa tarpeellinen nesteytys, sillä nestettä poistuu elimistöstä tavallista nopeammin. Jos nesteen juominen tuntuu vaikealta, voi käyttää apteekin nesteytysvalmisteita, jotka tukevat kehon normaalia neste- ja suolatasapainoa.

Jos ripuli kestää useamman viikon, tulee hakeutua lääkäriin. Tällöin ripuli voi olla merkki suoliston taudista, kuten Crohnin oireyhtymästä tai suolistosyövästä.