Akneihon hoitorutiinit

Kenelläpä ei olisi joskus ollut punoittavaa näppylää kasvoissa. Yksittäinen finni silloin tällöin on hyvin normaali asia, mutta todellisuudessa myös akne on luultua yleisempi. Jopa 90 % kasvavista nuorista kokee teini-iän loppupuolella jonkin asteisia aknen oireita. Suurin osa näistä oireista on kuitenkin hyvin lieviä. Akne on siis yleinen vaiva eikä siinä ole mitään hävettävää! Hyvillä hoitorutiineilla, kuten päivittäisellä puhdistuksella ja kosteutuksella sekä tarvittaessa käytettävillä täsmätuotteilla, saadaan hillittyä aknea tehokkaasti.

Aknen taustalla hormonit, ei lika

Akneihoa hoitaessa on hyvä muistaa, ettei vaiva johdu varsinaisesti ihon likaisuudesta. Ihoa ei siis tarvitse pestä jatkuvasti, vaan huolellinen puhdistus iltaisin riittää. Aknen taustalla on usein hormonaalinen muutos, joka aiheuttaa talirauhasten tukkeutumisen. Tästä syystä aknea esiintyy suurimmalla osalla murrosiässä. Hormonivaihtelut selittävät myös esimerkiksi sen, miksi naiset huomaavat aknen oireita usein juuri ennen kuukautisia.

Olo-apteekista saatava ACO Spotless -tuotesarja on kehitetty hoitamaan, puhdistamaan ja kosteuttamaan juuri epäpuhtauksista, rasvaisuudesta ja aknesta kärsivää ihoa. Antibakteeriset tuotteet syväpuhdistavat ihon ja estävät näin uusien finnien syntymisen.

Tärkeintä akneihon hoidossa on muistaa rutiinit, eli päivittäinen hellävarainen puhdistus sekä riittävä kosteutus. Myös Avène Cleanance -tuotesarja sopii täydellisesti lievästä aknesta näppylöityneelle iholle. Sarjan tuotteet tasapainottavat talineritystä, sekä rauhoittavat ja lievittävät ihoärsytystä. Joskus aknen hoitoon tarkoitetut lääkkeet saattavat kuivattaa ihoa. Tällöin on erityisen tärkeää muistaa ihon huolellinen kosteutus. Avène Cleanance HYDRA cream on suunniteltu kosteuttamaan ihoa juuri aknen lääkehoitokuurin aikana.

Mikäli käytät meikkiä kasvoillasi, kannattaa kokeilla Ducray Keracnyl saippuatonta puhdistugeeliä, joka poistaa kasvoilta epäpuhtauksien lisäksi myös meikin. Suurimmalla osalla aknen oireet menevät itsestään ohi muutamassa kuukaudessa. Mikäli oireet ovat voimakkaat tai näppylät tuntuvat erityisen kipeiltä, suositellaan ottamaan yhteyttä lääkäriin.