Vatsalla on hyvinvointia ajatellen valtava merkitys. Lisäksi vatsan vointi vaikuttaa paljon myös siihen, miten hyvänä pidämme omaa terveyttämme. Keinoja lisätä vatsan ja suoliston hyvinvointia on onneksi lukuisia. Riittävä uni, kuitupitoinen ravinto, nesteytys ja liikunta ovat keinoista arkisimmat, mutta saatavilla on myös pehmeää lisäapua. 

Yleistyneet vatsavaivat

Erilaiset toiminnalliset vatsa- ja suolistovaivat ovat yleistyneet viime vuosina. Turvotusta, ummetusta ja vatsakipuja tuntuu esiintyvän yhdellä jos toisellakin tämän tästä. Syitä on monia: kiireinen elämänrytmi saa syömään mitä sattuu ja tietokoneen edessä istuen vietetyt päivät voivat tehdä suolen laiskaksi. 

Ärtyvän suolen oireyhtymää (IBS – irritable bowel syndrome) esiintyy yhdellä kymmenestä suomalaisesta ja naisilla kaksi kertaa useammin kuin miehillä. IBS huomataan, kun suoliston toiminta on jostain syystä häiriintynyt. Mitään selkeää vikaa ei tutkimuksissa välttämättä löydetä, mutta oireet ovat todellisia: vatsa kipuilee ja sitä turvottaa, vessassa pitää rampata koko ajan tai huolestuttavan harvoin. Elämänlaatu kärsii, jos joutuu jatkuvasti viettämään aikaa vatsa pinkeänä. 

Helpotusta näkyvissä – Silicea Vatsa-Suolistogeeli todella toimii


Silicea Vatsa-suolistogeeli on piin ja veden yhdistelmä, joka auttaa pehmeällä tavalla akuuteissa vatsavaivoissa kuten pahoinvoinnissa ja oksentelussa. Silicea Vatsa-suolistogeeliä voi käyttää myös helpottamaan kroonisen ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) aiheuttamaa vatsakipuja ja turvotusta. Lisä- ja säilöntäaineettomana Silicea Vatsa-suolistogeeli sopii myös lapsille, mutta käytöstä tulee keskustella lääkärin kanssa. Keskustele lääkärin kanssa myös, jos olet raskaana tai imetät. 

Silicea vatsa-suolistogeeli on CE-merkitty lääkinnällinen laite (CE0297). Valmistaja Anton Hübner GmbH. Markkinoija Oriola Finland Oy. 

 

Artikkelissa käytetyt lähteet: 

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00068

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/06/28/suoliston-tila-nakyy-terveydessa