Pietarsaaressa ja Pännäisissä toimiva Bothnia apteekki liittyy ensimmäisten joukossa Olo-apteekkiketjuun, ja tarjoaa jatkossa asiakkailleen uudenlaisia hyvinvointia ja terveyttä tukevia palveluita. Ketju panostaa monikanavaisen, kuluttajalähtöisen apteekkiasioinnin kehittämiseen. Yksi ensimmäisistä uusista palveluista on etävastaanotto, jonka avulla Terveystalon terveydenhuollon ammattilaiset ovat läsnä apteekissa digitaalisesti.

Apteekkinsa palvelun laatuun ja monikanavaiseen asiointiin pitkäjänteisesti panostanut apteekkari Helena Leikkonen näkee ketjun kuluttajalähtöisen toimintatavan kiinnostavana, jonka avulla apteekki voi erilaistua nykyistä kokonaisvaltaisemmaksi terveyden lähipalveluksi.

Olo-apteekkina palvelemme asiakkaitamme aiempaa kattavammin ja erottaudumme tarjonnallamme. Ketjun mittavan kehittämistyön avulla pärjäämme tulevaisuudessa paremmin, sillä olemme asiakkaalle yhä kiinnostavampi hyvinvoinnin asiointipaikka. Esimerkiksi Terveystalon palvelupisteessä asiakas voi asioida digitaalisella vastaanotolla terveydenhuollon ammattilaisen kanssa kätevästi apteekkiasioinnin yhteydessä, myös ilman ajanvarausta”, kertoo Leikkonen, joka on myös yksi ketjuyhtiön omistajista.

Apteekissa etävastaanotolla tavoitettavissa ovat yleislääkäri, hoitaja tai ravitsemusterapeutti chatissä tai videoyhteydellä, ja esimerkiksi reseptin uusinta hoituu kätevästi ilman erillistä lääkäriasemalla käyntiä.

Olo-apteekki on uudenlainen apteekkiketju, jossa voimansa ovat yhdistäneet ketjuyhtiön omistajat: apteekkarit, Terveystalo ja Tamro. Ketju haluaa kiinnittää huomiota apteekin laajempaan rooliin ja mahdollisuuksiin matalan kynnyksen terveyspalveluna, josta saa paitsi lääkkeet sairauteen, myös tukea terveyteen. Monikanavaisen asioinnin kehittäminen on yksi painopisteistä, jotta asiakas saa palvelua haluamassaan muodossa.

Bothnia apteekin ja Pännäisten sivuapteekin muutostyöt toteutetaan loppuvuoden aikana, ja apteekki palvelee tämän jälkeen Pietarsaaren keskustassa nimellä Olo-apteekki Bothnia ja Pännäisissä nimellä Olo-apteekki Bennäs. Olo-apteekin kampanjatarjoukset ovat tarjolla asiakkaille apteekissa jo nyt, ja nimenmuutoksen jälkeen saataville tulevat uudet digitaaliset vastaanottopalvelut. Apteekki on avoinna normaalisti muutostöiden ajan.