Stressi on yleisempää kuin ajatellaan. Hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 87 % suomalaisista on kokenut negatiivista stressiä. Nuorista aikuisista (18-29 vuotiaissa) 75 % kokee stressiä säännöllisesti tai silloin tällöin, yli 60-vuotiaissa sama luku on vain 30%. (1) 

Stressillä tarkoitetaan yleisemmin tilannetta, jossa ihmiseen kohdistuu niin paljon haasteita ja vaatimuksia, että sopeutumiseen käytettävissä olevat voimavarat ovat tiukoilla tai ylittyvät.(2) Stressi oireilee eri tavoin, mutta yleisimmät stressioireet ovat unihäiriöt, ärtymys, ahdistuneisuus ja ongelmat keskittymiskyvyssä. Varmasti tuttuja tunnetiloja monelle. 

No mistä me suomalaiset siten stressaamme? Ei varmasti yllätä, etä työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on stressinaihe nro 1. Myös talousasiat ja parisuhteeseen liittyvät aiheet ovat kärkipäässä.(1) 
 
Stressiä on perinteisesti koetettu lievittää niin elämäntapamuutoksilla, hengitysharjoituksilla kuin erilaisilla stressituotteilla. Nyt apteekkeihin on saatu täysin uudenlainen tuote stressinhallintaan: Symbiosys Serenitas. Serenitaksen uniikki 3 in 1 kombo koostuu bifidobakteereista, sahramiuuteesta ja B6-vitamiinista. Ravintolisä, joka on kehitetty erityisesti stressinhallinnan ja mielen tasapainon tueksi. (3,4) 
 
Lue lisää tuotteesta Symbiosys Serenitas 
 


1 Viite: Nordic Health tutkimus 2023, haettu 3.8.2023: htps://www.if.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/henkilovakuutukset/nordic-health-2023-
tutkimus 
2 A Mattila. Stressi. www.terveyskirjasto.fi. Lääkärikirja Duodecim. Kustannus Oy Duodecim 1.4.2022. 
3 Sahrami (Crocus sativus) edistää emotionaalista tasapainoa ja auttaa tukemaan rentoutumista. 
4 B6-vitamiini edistää hermoston normaalia toimintaa ja normaaleja psykologisia toimintoja. 

Kaupallinen yhteistyö Biocodex.