Koronatilanteen kannalta tuikitärkeät ja tarpeelliset kasvomaskit ovat tuoneet mukanaan uudenlaisen ihopulman: masknen, eli maskin käytöstä johtuvan aknen, ja lisäksi muita iho-ongelmia. Lue vinkit ihoärsytyksen hoitamiseen ja ehkäisemiseen!

Kasvomaskin käyttö saattaa aiheuttaa finnejä ja muita epäpuhtauksia, ihoärsytystä, ihottumaa tai ihon kuivumista. Ogelmat ilmestyvät erityisesti kasvomaskin peittämille alueille: nenälle, poskiin ja leukaan. Maskne juontaa juurensa siitä, että hengitysilma luo maskin alle lämpimät ja kosteat olosuhteet, mikä saattaa johtaa mikrobien ja bakteerien lisääntymiseen iholla. Maskin käytöstä saattaa aiheutua myös pieniä, miltei näkymättömiä, ihovaurioita maskin hangatessa kasvoja vasten toistuvasti. Mekaaninen rasitus aiheuttaa ihoärsytystä erityisesti kuivalle ja atooppiselle iholle, jonka luonnollinen suojatoiminto on jo valmiiksi heikentynyt.

Maskin käytön haittavaikutuksia iholle voi pyrkiä ehkäisemään varmistamalla, että maski on puhdas, ja käsittelemällä maskia aina puhtain käsin. Tässä vinkkejä siihen, miten voit ihonhoidolla hoitaa ja ehkäistä masknea. Puhdista iho aina maskin käytön jälkeen. Vältä voimakkaita puhdistusaineita, sillä ne saattavat heikentää ärtyneen ihon suojatoimintoa entisestään. Herkän ihon tuotteilla puhdistat ihon hellävaraisesti ja ylläpidät samalla ihon kosteustasapainoa. Atopik puhdistusemulsio sopii erityisen hyvin maskin käytön ärsyttämälle iholle, sillä se sisältää ärtynyttä ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa kaurauutetta sekä ruusuvettä.

Maskne-iho hyötyy myös hellävaraisesta kuorinnasta, sillä kuolleen ihosolukon poistaminen iholta voi ehkäistä ihohuokosten tukkeutumista ja epäpuhtauksien syntymistä. Atopik Hydrate kaksitehoinen kuorinta sisältää lisäksi ihon suojatoimintoa tukevia prebiootteja ja kosteustasapainoa ylläpitävää kauraöljyä, mikä tekee kuorinnasta hoitavan kokonaisuuden. Kuori iho noin kerran viikossa.

Huolellisen puhdistuksen jälkeen iho on vastaanottavainen hoitotuotteille. Maskne voi aiheuttaa lukuisia erilaisia oireita, joten suosittelemme valitsemaan tuotteet ihosi tarpeiden mukaan. Jos ihosi on ärtynyt, levitä suojaavaa sinkkivoidetta rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa. Voiteen sisältämä sinkki vähentää ihoärsytystä ja punoitusta tehokkaasti.

Jos ihosi tuntuu janoavan lisäkosteutusta, ota kosteuttava kasvonaamio osaksi ihonhoitorutiiniasi. Naamion voi myös jättää vaikuttamaan yön yli yönaamion tapaan. Maskin käytön aiheuttamiin epäpuhtauksiin suosittelemme Atopik Balance linjan tuotteita, jotka kuivattavat finnejä ja puhdistavat tulehtunutta ihoaluetta. Hoitovoide sisältää antimikrobista salisyylihappoa, joka vähentää epäpuhtauksia.