Helmikuussa saadaan vihdoin nauttia valoisammista päivistä! Ulkona vietetty aika on alkuvuodesta kuitenkin usein vielä melko vähäistä, ja kylmällä säällä iho on suojattu vaatteilla, jolloin elimistön tarvitsemaa D-vitamiinia ei pääse syntymään auringossa yhtä tehokkaasti kuin kesällä. Kesän aikana auringosta kerätyt D-vitamiinivarastot riittävätkin vain noin kahdeksi kuukaudeksi. Siksi D-vitamiinilisää suositellaan nautittavaksi läpi talvikauden tai jopa kesään asti.

D-vitamiini on terveyden ylläpitäjä

D-vitamiinilla on elimistössä monia terveyttä ylläpitäviä tehtäviä. D-vitamiini mahdollistaa kalsiumin imeytymisen, ja se ylläpitää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Lisäksi D-vitamiini auttaa luiden ja hampaiden pysymistä normaaleina sekä pitämään lihastoiminnan normaalina. D-vitamiinia voi saada kolmesta lähteestä: ruuasta, auringosta sekä ravintolisistä. Rasvainen kala, kananmunat ja maitotuotteet ovat hyviä D-vitamiinin lähteitä. Omaa ruokavaliota voi helposti täydentää ympäri vuoden nautittavalla D-vitamiinilisällä. Olo-apteekin henkilökunta auttaa sinua löytämään sinulle ja perheellesi parhaiten sopivat päivittäiset vitamiinilisät, ja valittavana on niin purutabletteja, tippoja kuin suihkeitakin.

Minisun D-vitamiini Villivadelma ja Metsämansikka sopii koko perheen D-vitamiiniliisäksi, hinta 18,60 €.

D-vitamiinia voi myös suihkauttaa suoraan suuhun! Vitamiini imeytyy hyvin suun limakalvolta. D3-vitamiinisuihke Nordic Health Sprays Dlux 1000 helmikuussa kampanjatarjouksessa 13,90 € (norm. 17,50 €).

Oletko mitannut omaa D-vitamiinitasoasi? Rekisteröitymällä Olo-apteekin verkkokaupan asiakkaaksi, saat Terveystalon D-vitamiinimittauksen 50 euron etuhintaan. Palvelun normaalihinta on 65 euroa. Etu on voimassa maaliskuun loppuun saakka.