Olo-apteekkiketjun toinen apteekki avautuu tänään, kun Olo-apteekki Pajamäki Helsingissä kutsuu asiakkaat peremmälle täydentynein palveluin ja uudella nimellä. Asiointia apteekissa sujuvoittavat nyt Terveystalon palvelupisteen etäpalvelut, sillä apteekkikäynnin yhteydessä pääsee terveydenhuollon ammattilaisen juttusille chatin tai videon välityksellä.

Etäpalveluiden avulla voi uusia esimerkiksi lääkereseptin, tai saada asiantuntijan neuvot akuuteissa terveyteen ja pikkuvaivoihin liittyvissä kysymyksissä. Pian tarjolle tulevat myös lääkehoidon arviointipalvelu sekä ravitsemusterapeutin ja sairaanhoitajan vastaanotot. Vuoden loppuun mennessä apteekissa käynnistyvällä sairaanhoitajavastaanotolla voi käydä ottamassa esimerkiksi influenssarokotuksen kätevästi, myös ilman ajanvarausta. Näin apteekki tukee asiakkaidensa hyvinvointia aiempaakin kattavammin.

Suomessa on liikaa tabuja ja liian vähän hyvää oloa

Olo-apteekkiketju puuttuu terveyden tabuihin ja keskittyy kokonaisvaltaisesti hyvään oloon. Olo-apteekki haluaa konkreettisin teoin kiinnittää huomiota apteekin laajempaan rooliin ja mahdollisuuksiin matalan kynnyksen terveyspalveluna. Uusia palveluita kehitetään kuluttajan tarpeita kuunnellen.

Apteekit ovat Suomen eniten käytetty terveydenhuollon lähipalvelu, joiden osaamisella voi olla yhä tärkeämpi rooli myös ennakoivassa terveydenhuollossa. Parhaimmillaan apteekkien tarjoamat matalan kynnyksen terveyspalvelut voivat nopeuttaa hoitoon pääsyä ja helpottaa perusterveydenhuollon kuormitusta. Digitaaliset vastaanotot ja muut hyvinvointia tukevat palvelut tuovat apteekille uusia mahdollisuuksia ennaltaehkäisevään terveyden tukemiseen. Etävastaanotot tuovat terveydenhuollon ammattilaiset asiakkaan saataville kätevästi apteekkiasioinnin yhteydessä.

Olo-apteekissa voimansa yhdistävät apteekkarit, Terveystalo ja Tamro. Yhteistyö madaltaa terveys- ja hyvinvointipalveluiden ja apteekin rajapintaa. Apteekissa asioivalla on nyt mahdollisuus saada hyvinvointia tukevaa palvelua, kuten pääsyn hoitajan, lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen etävastaanotolle, tai tavata ammattilainen apteekkikäynnillä. Etävastaanoton avulla Terveystalo on Olo-apteekissa läsnä digitaalisesti.