Vanhojen metsien määrä on romahtanut. Vaikka Suomen pinta-alasta yli 75 % on metsää, vanhaa luonnonmetsää on jäljellä vuosi vuodelta vähemmän. Luonnon monimuotoisuuden kannalta metsien laadulla on kuitenkin suuri merkitys. Vaikka hakatun puun tilalle istutetaan useampi uusi, ne eivät korvaa kadotettua monimuotoisuutta, joka on elintärkeää muun muassa eläinten elinympäristölle.

Repolar suojelee 1m² suomalaista metsää jokaista ostettua Abilar Pihkasalvaa kohden. Abilar® Pihkasalvan vaikuttava ainesosa, kuusen pihka, kerätään puun pinnalta hellävaraisesti käsin puita vahingoittamatta. Kohtiin, joista pihka on kerätty, tulee pian uutta pihkaa. Vanhat pohjoisen kuusimetsät ovat yleensä parhaita pihkan keräyspaikkoja ja näitä metsiä on tärkeää suojella. Metsien suojelu toteutetaan yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa. 

Abilar Pihkasalva on monipuolinen ja tutkitusti tehokas haavasalva, joka nopeuttaa todistetusti haavojen paranemista ja rauhoittaa hoidettavan alueen ärsytystä ja kipua – luonnollisesti, ilman antibiootteja tai kortisonia. Kotimainen Abilar auttaa muodostamaan optimaalisen ympäristön haavan paranemiselle ja se muodostaa esteen tyypillisimpiä ihoinfektioita aiheuttavia bakteereita ja hiivasieniä vastaan. Abilar soveltuu muun muassa akuuteille ja tulehtuneille haavoille, hyönteisten ja punkkien puremiin, ihohalkeamiin ja palovammoihin. Abilar on tehokas myös vaikeille ja pitkittyneille haavoille, kuten diabeettisille haavoille. Salva on myös mainio tikkujen poistossa.

Abilar® Pihkasalva on CE-merkitty lääkinnällinen laite. 


Suojeltu alue sijaitsee Kainuussa. Metsässä esiintyy monia varttuneen metsän lintuja, kuten kuukkeleita, töyhtötiaisia ja puukiipijöitä. Alueella kasvaa vanhoja korpikuusia, mutta myös vanhaa mäntyvaltaista kangasta ja umpeutuneita suoniittyjä. Repolarin suojeleman alueen koko laajenee vähitellen.

Repolar haluaa osoittaa, että metsiä voi hyödyntää myös kestävällä tavalla, puita kaatamatta. Metsien hakkuu on kuitenkin osa maamme teollisuuttamme ja sen taloudellinen merkitys on suuri. Lisäksi ulkomaankauppa on Suomelle erittäin tärkeää ja metsäteollisuuden osa viennistä on merkittävä. 


Repolar Pharmaceuticals Oy on suomalainen perheyritys, joka on edelläkävijä kuusen pihkan vaikuttaviin aineisiin perustuvien tuotteiden kehittämisessä ihmisille ja eläimille. Pihkan keräys tapahtuu pohjoisen Lapissa käsityönä, aina luontoa kunnioittaen. Suomalaiset avainlipputuotteet ovat suunnattu erityisesti haavan- ja ihonhoitoon niin kotiin kuin ammattikäyttöönkin. Tutkimus- ja kehitys sekä vahva keskittyminen tieteelliseen ja kliiniseen tutkimukseen ovat Repolarin toiminnan keskiössä.