Säilytä kesäihon hehku

On aika nauttia auringosta! Kiitos neljän vuodenaikamme, ihomme kohtaa vuoden mittaan monenlaisia olosuhteita. Kun kuiva talvi on hyvästelty, vietetään ulkona jälleen enemmän aikaa. Kesän kuuma aurinko saa ihon päivettymään, mutta samalla myös kuivumaan ja rasittumaan herkemmin. Ihotyypistä ja omasta pigmentistä riippuen voi kesäpäivän aurinko olla iholle kovakin koettelemus. Juuri nyt iho kaipaa erilaista huolenpitoa kuin talvella. Säilytä ihon hehku huolehtimalla kosteustasapainosta kauteen sopivilla tuotteilla.

Suojaa iho auringossa

Myös päivettynyt iho voi palaa ja vahingoittua auringon UV-säteiden vuoksi. Aurinkovoiteiden käyttöä suositellaankin aivan kesän viimeisiin auringonsäteisiin saakka. Kasvojen iho on usein herkkä, joten sitä suojaamaan sopii parhaiten juuri kasvoille suunniteltu aurinkovoide. Aco Sun Face Fluid Mattifying ei tuki ihohuokosia ja sopii myös käytettäväksi meikin alla. Aurinkovoiteita käytettäessä hyvä nyrkkisääntö on teelusikallinen kasvoille ja kämmenellinen kropalle. Jos tuntuu, ettet saa levitettyä voidetta tasaisesti, käytä mieluummin hieman runsaammin voidetta. Aurinkovoidetta tulisi lisätä parin tunnin välein sekä aina uinnin tai runsaan hikoilun jälkeen.

Tasapainota naamioilla

Iho tarvitsee hoitoa ja kosteutusta ympäri vuoden. Runsas aurinko kuivattaa ihoa ja lisäksi kesäpäivinä kasvojen ihoa rasittavat niin hiki, pöly kuin rantahiekkakin. Kunnollinen puhdistus ja kosteutus ovat siis paikallaan. Olo-apteekin henkilökunta auttaa mielellään löytämään ihotyypillesi parhaiten sopivat ihonhoitotuotteet. Kesäihoa hellivä Vichy Aqualia Thermal -ihonhoitosarja sisältää ihoa heleyttävää ja tehokkaasti kosteuttavaa lähdevettä. Kaikki Vichy Aqualia Thermal -tuotteet -20 % heinäkuun ajan Olo-apteekissa.

Kesään kuuluvat myös mökkireissut ja muut kyläilyt. Mikäli matkalaukussa ei ole tilaa useammalle tuotteelle, kannattaa panostaa voiteeseen, joka toimii niin päivävoiteena kuin yönaamiona. Avene Hydrance Aqua-cream on geelivoide, joka kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti. Voide sopii hyvin päivävoiteeksi meikin alle. Yöllä puolestaan tuotetta voi levittää runsaamman kerroksen, jolloin se toimii kosteuttavana naamiona.

Muista vesi!

Iho tarvitsee kosteutta myös sisältäpäin. Kesäkuumalla tulisikin muistaa juoda vettä vähintään kaksi litraa päivässä. Jos veden juominen tuntuu unohtuvan, herkuttele runsaasti vettä sisältäviä hedelmiä ja kasviksia, kuten vesimelonia ja kurkkua. Ihon uudistuminen vaatii myös runsaasti ravinteita, joten terveellinen ja monipuolinen ruokavalio toimii perustana hyvinvoivalle iholle. Vitamiineista ja kivennäisaineista etenkin A-vitamiini, biotiini ja sinkki edistävät ihon pysymistä normaalina.