Kuiva iho on tavallinen pohjoisessa ilmastossamme. Iho saattaa tuntua kireälle, hilseillä, kutista ja rikkoutuakin. Sekä aikuiset että lapset voivat kärsiä tästä. Onneksi vaivoja voi ennaltaehkäistä. Tähän olemme keränneet vinkit kylmien syys- ja talvipäivien varalle.

Käy suihkussa ja kylve suositusten mukaisesti

Kyllähän lämmin suihku tai kuuma kylpy houkuttelee, kun kylmyys hiipii luihin ja ytimiin? Tee kuitenkin asiantuntijoiden tavoin: käytä suihkussa tai kylvyssä haaleaa vettä. Pitkät hetket lämpimässä vedessä kuivattavat ihoa

Vinkki! Käytä mietoa ja pehmentävää suihku- ja kylpyöljyä.

Voitele itsesi päästä varpaisiin

Kun lämpötila laskee, iho tarvitsee lisäkosteutusta – tämä pätee meihin kaikkiin, ikään katsomatta. Käytä suojaavaa ja kosteuttavaa voidetta. Voitele itsesi päästä varpaisiin aamuin illoin sekä tarvittaessa päivän aikana. Muista, että on käytännössä mahdotonta voidella itseään liian usein. 

Vinkki! Decubal Original Clinic Cream voidaan käyttää koko keholla sekä kasvoilla. Se suojaa ja kosteuttaa kuivaa ja herkkää ihoa ja sisältää runsaasti glyseriiniä ja puhdistettua lanoliinia. Voide on helposti levittyvä ja imeytyy nopeasti ihoon.

Täsmäkäsittele koville joutuvat ihoalueet

Ilman kylmetessä ja kuivuessa kädet ja kasvot joutuvat usein koetukselle. Huulet, nenä, posket, korvalehdet ja rystyset ovat erityisen alttiita talvella. Huolehdi siksi erityisesti näiden alueiden suojaamisesta.

Vinkki! Suosikki Decubal Lips & Dry Spots Balm on paksu ja kosteuttava voide sisältäen luontaista lanoliinia, rasvaa, joka imeytyy nopeasti ja pehmentää ihoa. Mehiläisvaha puolestaan auttaa ihoa palautumaan nopeammin.

Lips & Dry Spots Balm on hajusteeton ja sitä voidaan käyttää kuiville ja halkeileville huulille sekä muille kuiville kehon alueille, jossa ongelmia muodostuu. Kätevä tuubi tekee voiteesta helposti taskussa mukaan kulkevan aktiivisten päivien aikana.

Voitele lapsen ihoa päivittäin

Valitse keholle kosteusvoide, joka on erityisesti kehitetty lasten tarpeisiin. Huomioi myös, että tietyt lasten ihoalueet joutuvat muita enemmän koetukselle kylmällä säällä, kuten posket ja kasvot. Silloin helposti levittyvä voide korkealla rasvapitoisuudella, joka muodostaa iholle suojaavan kerroksen, soveltuu hyvin. 

Vinkki! Decubal Junior Cream on hoitava ja suojaava voide kaikenikäisille lapsille, joilla on kuiva ja herkkä iho. Sitä voi käyttää päivittäin koko keholle, sekä alttiille ihoalueille, kuten vaippa-alueelle, käsille ja jaloille. Decubal Junior Cream on hajusteeton, vegaaninen ja allergiasertifioitu.