IMODIUM 2 mg 12 fol tabl, suussa hajoava

Ei varastossa
9,49 €

Imodium on ripulilääke tilapäisen ripulin hoitoon. Sen vaikuttava aine on loperamidi. Imodium mintunmakuinen suussa hajoava tabletti liukenee kielen päältä nopeasti, eikä sen ottamiseen tarvita vettä. Alle 12-vuotiaille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.

Vaikuttava aine

LOPERAMIDIHYDROKLORIDI

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ripulin hoitoon. Lääkettä voidaan käyttää myös suoliavannepotilailla vähentämään ulosteiden määrää.

Annostus

Hoito aloitetaan kahdella tabletilla/kapselilla, minkä jälkeen otetaan yksi tabletti/kapseli jokaisen ripuliulosteen jälkeen, enintään 8 tablettia/kapselia vuorokaudessa. 6-11-vuotiaille lapsille vain lääkärin määräyksellä, jolloin annostus lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä ei tule antaa alle 6-vuotiaille lapsille. Jos ripuli jatkuu rajuna tai lääke ei ala vaikuttaa kahden vuorokauden kuluessa, se pitää lopettaa ja ottaa yhteys lääkäriin.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit ja tabletit otetaan nesteen kera. Suussa hajoava tabletti laitetaan kielen päälle, jossa se alkaa hajota muutaman sekunnin kuluessa. Hajoamisen jälkeen tabletti niellään veden kanssa tai ilman.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa ruoansulatuskanavassa siten, että se vähentää suoliston liikehdintää ja kouristelutaipumusta, jolloin ripulointi vähenee. Se lisää myös peräaukon sulkijalihaksen jännitystä ja vähentää ulostamispakkoa.

Haittavaikutukset

Hoidon aikana voi esiintyä ummetusta, pahoinvointia ja ilmavaivoja jotka voivat kaikki johtua myös itse taudista. Muita melko yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky ja huimaus.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkettä ei suositella imetyksen yhteydessä.

Säilytys

IMODIUM kapseli, kova 2 mg Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.IMODIUM kapseli, pehmeä 2 mg Säilytä alle 30 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.IMODIUM tabletti, kalvopäällysteinen 2 mg, tabletti, suussa hajoava 2 mg Tabletti: Säilytä huoneenlämmössä (15−25 °C). Suussa hajoava tabletti: Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

IMODIUM kapseli, kova 2 mg Kova liivatekapseli, jonka toinen pää on tumman harmaa ja toinen vihreä. Kapselissa on painatus ”IMODIUM JANSSEN”. Kapseli sisältää valkoista jauhetta.IMODIUM kapseli, pehmeä 2 mg Kirkas, sininen, soikea, pehmeä liivatekapseli.IMODIUM tabletti, kalvopäällysteinen 2 mg, tabletti, suussa hajoava 2 mg Tabletti:  Valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, halkaisija n. 8 mm, toisella puolella koodi L2. Suussa hajoava tabletti:  Valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä kylmäkuivattu tabletti.

Tuotetiedot
SKU 80755
EAN 3574660572834
Markkinoija McNeil
Brändi Imodium
Tuoteryhmät