SCHERIPROCT NEO 1,9/5 mg/g 30 g rektaalivoide

16,31 € 17,17 €
Vertailuhinta: 0.37 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Scheriproct Neo on tarkoitettu peräpukamien, peräsuolen tulehdusten ja pinnallisten peräaukon haavaumien hoitoon. Valmisteen sisältämä kortikosteroidien ryhmään kuuluva prednisoloni lievittää tulehdusoireita ja sinkokaiinipuudute vähentää kipua ja kutinaa estämällä hermoärsytyksen johtumista tuntohermoissa. Scheriproct Neo ei poista peräpukamien syytä. Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

PREDNISOLONIKAPROAATTI, SINKOKAIINIHYDROKLORIDI

Käyttötarkoitus

Peräpukamien, peräsuolen tulehdusten ja pinnallisten peräaukon haavaumien hoito.

Annostus

Rektaalivoidetta käytetään yleensä kaksi kertaa päivässä, ensimmäisenä hoitopäivänä jopa neljä kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää usein annostus kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä kannattaa annostella ulostamisen jälkeen. Ennen käyttöä peräaukon seutu puhdistetaan huolellisesti. Parhaiten tämä käy suihkulla. Peräpukamien hoidossa on muutoinkin tärkeää pitää peräaukon seutu puhtaana. Herneen kokoinen nokare voidetta sivellään sormella peräaukon ympäristöön ja peräaukkoon siten, että sormenpäällä voitetaan sulkijalihaksen vastus. Peräaukon sisään voidetta viedään pakkauksen mukana tulevalla kanyylilla, joka kierretään kiinni voideputkilon suulle. Ulos työntyneet pukamat voidellaan paksusti, minkä jälkeen ne painetaan sormella varovasti takaisin peräaukkoon. Valmisteen joutumista silmiin tulee välttää, ja kädet on pestävä jokaisen käyttökerran jälkeen. Lääkitystä on hyvä jatkaa pienellä annoksella viikon verran oireiden loppumisen jälkeen, mutta hoitoaika ei saa ylittää neljää viikkoa.

Vaikutustapa

Prednisoloni on kortisonin sukuinen aine, joka rauhoittaa tehokkaasti tulehdusta. Sinkokaiini on paikallisesti puuduttava aine, joka vähentää kipua ja lievittää kutinaa.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia. Pitkäaikainen käyttö (yli 4 viikkoa) voi aiheuttaa paikallisia haittavaikutuksia, kuten ohentaa peräaukon ihoa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana. Lääkettä ei saa käyttää ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana.

Säilytys

Peräpuikko: Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Rektaalivoide: Säilytä alle 25 ºC. Yhdistelmäpakkaus: Säilytä jääkaapissa (2 °C  - 8 °C).

Ulkonäkö

Peräpuikko: vaalean kellertävä peräpuikko Rektaalivoide: väritön tai kellertävä läpikuultava rasvavoide Yhdistelmäpakkaus: vaalean kellertävä peräpuikko sekä väritön tai kellertävä läpikuultava rasvavoide

Tuotetiedot

Pakkauskoko46 g
Päiväys 31.5.2025
Brändi Scheriproct
Markkinoija Karo Pharma
SKU 3965
EAN 7350087732329
Tuoteryhmät