Peräpukamat

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
  1. AC3 COMFORT GEELI 30 G
    10,30 €
  2. AC3 COMFORT GEL 45 ML
    19,40 €
  3. Dermagiq proct peräaukon voide 15 g
    10,50 €
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Peräpukamat

Peräpukamat on yleinen vaiva, joka voi olla kiusallinen muttei kuitenkaan ole vaarallinen.

Mikä on peräpukama?

Peräpukama on peräaukon limakalvossa laajentunut laskimo. Laskimot voivat laajentua monesta eri syystä. Yleisiä aiheuttajia ovat ylipaino, runsas istuminen, raskaus, ikääntyminen, painavien asioiden nostaminen, ripuli, ummetus, ja anaaliseksi. Jotkut ihmiset ovat myös geneettisesti alttiita peräpukamille.

Mistä tunnistan peräpukamat?

Peräpukamien yleisin oire on kivuton verenvuoto ulostamisen yhteydessä. Peräpukamat saattavat aiheuttaa myös kutinaa tai ärsytystä, kipua tai turvotusta.

Peräpukamia saattaa olla sisäisesti tai ulkoisesti. Sisäiset peräpukamat oireilevat yleensä vähemmän kuin ulkoiset, koska niihin kohdistuu vähemmän ulkoista ärsytystä.

Miten hoidan peräpukamia?

Jos peräpukamat ovat oireettomia tai oireilevat vain vähän, ne usein menevät ohi itsestään. Epämukavuuteen saa apua valikoimamme rektaalivoiteista, jotka rauhoittavat peräaukkoa ja lieventävät peräpukamien oireita. Jotkut tuotteet myös ehkäisevät tulevia peräpukamia.

Jos peräpukamat eivät mene ohi tai rektaalivoiteet eivät helpota, kannattaa hakeutua lääkäriin. Lääkäri voi poistaa peräpukamat helpolla toimenpiteellä.