Luonnonkosmetiikka

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 483

Tilaamasi tuotteet

 1. Whamisa Toner Deep Rich 155 ml
  Arvio:
  97%
  34,90 € 42,30 €
 2. Puhdas+ Risiiniöljy 50 ml
  Arvio:
  92%
  7,34 €
 3. Puhdas+ Tea Tree Skin Wash 250 ml
  Arvio:
  85%
  6,80 €
 4. Puhdas+ Beauty Oil Argan Oil 50 ml
  Arvio:
  98%
  11,40 €
 5. Olivia Klein Hydra Lotion 50 ml
  Arvio:
  90%
  15,90 €
 6. Olivia Klein Balance Cream 50 ml
  Arvio:
  99%
  19,80 €
 7. Nurme Tea Tree teepuupalasaippua epäpuhtaalle iholle 100 g
  Arvio:
  99%
  6,50 €
 8. Novexpert Magnesium Mist 150 ml magnesium suihke
  Arvio:
  93%
  7,10 €
 9. Novexpert Vitamin C Booster 30 ml seerumi
  Arvio:
  99%
  42,10 €
 10. Whamisa Cleansing Oil 150 ml
  Arvio:
  99%
  27,00 €
 11. Olivia Klein Hydra Spray Toner 125 ml
  Arvio:
  87%
  15,80 €
 12. Evolve Hyaluronic Serum 200 hyaluronihapposeerumi 30 ml
  Arvio:
  93%
  33,10 €
 13. Laboratoires de Biarritz Alga Maris Sävyttävä Aurinkovoide kasvoille SPF30 Beige
  Arvio:
  96%
  18,48 € 23,10 €
 14. Puhdas+ Sheavoi 50 ml
  Arvio:
  100%
  7,43 €
 15. Puhdas+ Bakuchiol Beauty Booster Cream 50 ml
  Arvio:
  84%
  21,85 €
 16. Novexpert Trio-Zinc Face Mist 150 ml kasvosuihke
  Arvio:
  100%
  7,10 €
 17. Evolve Hyaluronihappo Eye Complex silmänympärysseerumi 10 ml
  Arvio:
  100%
  19,50 €
 18. Olivia Klein Hydra Serum 30 ml
  Arvio:
  86%
  27,60 €
 19. Whamisa Water Cream 50 ml
  Arvio:
  93%
  34,90 €
 20. Olivia Klein Renew Cream 50 ml
  Arvio:
  95%
  18,20 €
 21. Laboratoires de Biarritz Alga Maris Aurinkovoidespray SPF50+ 100 ml
  Arvio:
  95%
  20,16 € 25,20 €
 22. Puhdas+ Beauty Oil Moisturising Rosehip Oil 50 ml
  Arvio:
  92%
  12,01 €
 23. Laboratoires de Biarritz Alga Maris Aurinkovoidespray SPF30 100 ml
  Arvio:
  90%
  18,88 € 23,60 €
 24. Nurme Tea Tree Shampoo Bar palashampoo kutisevalle hiuspohjalle 100 g
  Arvio:
  90%
  9,20 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 483

Tilaamasi tuotteet

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikka on suositumpaa ja halutumpaa kuin koskaan aikasemmin, ja hyvästä syystä! Puhtaiden ja tunnistettavien raaka-aineiden ansiosta luonnollinen ja helposti lähestyttävä kosmetiikka sopii usein kaikille ihotyypeille ja myös herkän ihon hoitoon. 

Tuotteet valmistetaan mahdollisimman yksinkertaisilla menetelmillä, jotta ainesosien luonnolliset ominaisuudet saadaan säilymään. Luonnon hyvinvoinnista huolehditaan kaikissa tuotannon vaiheissa. Valmis tuote on myös mahdollisimman hyvin biohajoava.

Erilaiset sertifikaatit, tuotteiden luonnolliset raaka-aineet sekä valmistajien läpinäkyvä toiminta takaavat, että voit valita itsellesi sopivat ja omiin tarpeisiisi täydelliset tuotteet puhtaista raaka-aineista. Lähes kaikki Olo-apteekissa myynnissä olevista tuotteista on sertifioitua luotettavan ulkopuolisen tahon toimesta. 

Tämän lisäksi luonnonkosmetiikka tuotteet ovat usein vegaanista eikä tuotteita ole testattu eläinkokeilla. Lue lisää tuotteiden raaka-aineista sekä siitä, mitä kaikkea luonnonkosmetiikka pitää sisällään! 

Luonnonkosmetiikka voi olla myös hämäävä termi, sillä sille ei ole määritelty tarkkoja kriteereitä, eikä lainsäädäntö velvoita erikseen luonnollisesti valmistettua kosmetiikkaa, vaan tuotteisiin pätee EU:n yleinen kosmetiikka-asetus. Valmistajien vastuulla on olla avoimia tuotteiden raaka-aineista, sertifikaateista ja muun muassa siitä, ettei tuotteita ole testattu eläimillä. Hämmennystä voi myös aiheuttaa termi luomu, sillä kaikki luonnollinen ei välttämättä ole luomua.

 

Mistä tunnistan oikean luonnonkosmetiikan? 

Hyvä tapa, jolla tunnistaa aidon luonnonkosmetiikan on seurata erilaisia tuotteille annettavia sertifikaatteja ja katsoa täyttääkö tuote tarvittavat kriteerit. Sertifikaatteja on lukuisia, eikä aina ole helppoa tunnista mitä mikäkin tarkoittaa. Luotettavia luonnonkosmetiikalle myönnettäviä sertifikaatteja ovat muun muassa Ecocert, NaTrue, FiNatura ja COSMOS. 

Tutustu Olo-apteekin valikoimaan, jossa valtaosa tuotteista on saanut jonkin yleisesti käytetyn ja tunnetun sertifikaatin tuotteen luonnollisuudesta.

Luonnonkosmetiikassa käytetään luonnollista alkuperää olevia raaka-aineita, jotka ovat yleensä kasvipohjaisia sekä vegaanisia. Tuotteiden valmistusmenetelmistä biologiset, mekaaniset ja fysikaaliset ovat sallittuja. Synteettisesti valmistettuja ainesosia ei käytetä. Kosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden joukossa voi silti olla esimerkiksi mehiläisvahaa ja muita eläinperäisiä ainesosia. 

Valmistuksessa ei käytetä uhanalaisia kasveja eikä geenimuunneltuja aineita.  Mineraaliainesten hankinnassa ei turmella maisemaa tai saastuteta luontoa. Myös pakkauksiin kiinnitetään huomiota, ja ne ovat mahdollisimman ekologisia.  

Kaikkien tuotteiden tulee luonnollisesti olla turvallisia käyttäjilleen. Tuotteet testataan vapaaehtoisilla ihmisillä, ja dermatologinen testaus tarkoittaa, että tuotteet testataan ihotautilääkäreiden kanssa. 

Jos haluat olla varma, että valitsemasi kosmetiikka on lisäksi vegaanista, kannattaa tarkistaa tuotteen lista käytetyistä ainesosista ja varmistaa, että raaka-aineiden joukossa ei ole mitään eläinperäistä.

 

Onko jokin raaka-aine kielletty? 

Luonnonkosmetiikkatuotteissa ei saa käyttää tiettyjä aineita. Tämä tarkoittaa, että jos tuotteessa on mukana jotakin näistä ainesosista, se ei täytä kriteerejä. Kiellettyihin aineisiin kuuluvat muun muassa:

 • petrokemian tuotteet
 • kloori
 • silikoniyhdisteet
 • eläinrasvat ja -proteiinit
 • synteettiset hajusteet sekä väri- ja säilöntäaineet
 • geenimanipuloidut raaka-aineet
 • eläimillä testatut tuotteet tai raaka-aineet.

Valitsenko luonnonkosmetiikkaa vai täysin luomua? 

Vaikka luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat luonnolle sekä eläimille niin ystävällisiä kuin mahdollista, eivät ne välttämättä ole aina luomua. Jotta kosmetiikkaa voi kutsua myös luomuksi, on tuotteiden ja niiden raaka-aineiden luomupitoisuus oltava vähintään 95%. 

Kaikkia kosmetiikassa tarvittavia raaka-aineita ei voi kuitenkaan valmistaa luomun kriteerit täyttäen, joten ei kannata huolestua vaikka tuote olisi luonnonkosmetiikkaa, mutta ei luomua. Se, että tuotteet ovat luotettavan ja puolueettoman tahon toimesta sertifioituja on hyvä merkki tuotteen turvallisuudesta sekä sinulle, ympäristölle sekä eläimille.

 

Mikä on paras luonnonkosmetiikka tuote? 

Itsellesi sopivimman tuotteen löydät varmimmin testaamalla ja kokeilemalla eri sarjoja.  Löydät varmasti sopivia vaihtoehtoja useista eri tuoteryhmistä. Aloita vaikkapa näistä: 

Jokaisella tuotemerkillä on usein myös omat hittituotteensa, joista muodostuu lemppareita pitkäaikaiseen käyttöön. Tässä muutama vinkkimme tuotteisiin,  joista on tullut asiakkaidemme kestosuosikkeja: 

Luonnonkosmetiikka-deodorantti on myös monen ensituttavuus luonnolliseen ihonhoitoon. 

Jos haluat suosia kotimaista, myös suomalainen luonnonkosmetiikka tarjoaa useita tuotemerkkejä ja vaihtoehtoja esimerkiksi herkälle iholle, epäpuhtaan ihon tasapainottamiseen tai ikääntymisen hidastamiseen. Tuotteet ovat myös tehokkaita. Esimerkiksi bakuchiol on luonnollinen anti-age ainesosa, jota käytetään tuotteissa retinolin sijaan.   

 

Ostaisinko luonnonkosmetiikkaa verkkokaupasta? Paljon valinnanvaraa!

Olo-apteekin verkkokaupasta löydät monipuolisen valikoiman erilaisia sertifioituja tuotteita, jotka täyttävät kriteerit. Näiden joukossa on myös monia vegaanisia tuotteita. Olo-apteekista löydät tunnetut brändit, kuten 

Verkossa on myös helppo vertailla ja suodattaa tuotteita vaikkapa sillä perusteella onko tuotesarja kotimainen, tai sopiiko tuote omalle ihotyypillesi.  

Olo-apteekin valikoima sisältää tuotteita kuivalle iholle, akneen, ikääntyvälle iholle, aurinkosuojia ja muuta kosmetiikkaa. Jos toivot, että ihosi näyttää nuoremmalta tai etsit tehokasta tuotetta ihon kosteutukseen, löydät monia vaihtoehtoja. 

Tutustu monipuoliseen valikoimaan! Kokeile itse luonnollisten raaka-aineiden, ja ihmisille sekä ympäristölle ystävällisten tuotteiden teho. 

Luonnollisista aineista valmistettu kosmetiikka on aina mahdollisimman puhdasta ja turvallista. Muista silti aina tarkistaa, ettei tuotteessa ole käytetty ainesosia, jotka eivät sovi juuri sinulle esimerkiksi herkkyyksien tai allergioiden vuoksi. Listan tuotteiden ainesosista löydät kätevästi jokaisen tuotteen omalta tuotesivulta.


Kiinnostuitko aiheesta lisää? Lue blogistamme Kiinnostavien luonnonkosmetiikkabrändien ja huipputuotteiden esittely - löydä oma suosikkisi!