Luonnonkosmetiikka

Suodata
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen

1-24 / 506

tuotetta

 1. Atopik Sensitive Kasvovesi 200 ml
  Rating:
  87%
  10,92 € 15,60 €
 2. Atopik Sensitive Puhdistusemulsio 200 ml
  Rating:
  80%
  10,92 € 15,60 €
 3. Novexpert Magnesium Mist 150 ml magnesium suihke
  Rating:
  93%
  5,40 € 6,00 €
 4. Atopik Itseruskettava Kasvovesi 100ml
  Rating:
  90%
  17,68 € 21,30 €
 5. Atopik Anti-Age lahjapakkaus
  Rating:
  76%
  29,90 € 39,90 €
 6. Atopik Hydrate Hyaluronivoide 24h 50ml
  Rating:
  89%
  19,90 € 29,70 €
Aseta nousevaan järjestykseen

1-24 / 506

tuotetta

Luonnonkosmetiikka 

Luonnonkosmetiikka on suositumpaa ja halutumpaa kuin koskaan aikasemmin, ja hyvästä syystä! Puhtaiden ja tunnistettavien raaka-aineiden ansiosta luonnollinen ja helposti lähestyttävä luonnonkosmetiikka sopii lähes kenelle tahansa ja on hyvä vaihtoehto tavalliselle kosmetiikalle. Erilaiset sertifikaatit, tuotteiden luonnolliset raaka-aineet sekä valmistajien läpinäkyvä toiminta takaavat, että voit valita itsellesi sopivat ja omiin tarpeisiisi täydelliset tuotteet puhtaista raaka-aineista. Esimerkiksi kaikki Olo-apteekin luonnonkosmetiikka on sertifioitua luotettavan ulkopuolisen tahon toimesta. Tämän lisäksi luonnonkosmetiikka on usein vegaanista eikä tuotteita ole yleensä testattu eläimillä. Lue lisää luonnonkosmetiikasta, tuotteiden raaka-aineista sekä siitä, mitä kaikkea luonnonkosmetiikka pitää sisällään.

 

Mitä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikka voi olla melko hämäävä termi, sillä sille ei ole määritelty tarkkoja kriteereitä. On siis valmistajien vastuulla olla mahdollisimman avoimia tuotteiden raaka-aineista, sertifikaateista ja muun muassa siitä, että heidän tuotteitaan ei ole testattu eläimillä. Hämmennystä voi myös aiheuttaa sanat “luonnonkosmetiikka” ja “luomu”, sillä kaikki luonnollinen ei välttämättä ole luomua.

 

Mitä luonnonkosmetiikasta voi sanoa varmuudella on, että sen tarkoituksena on olla mahdollisimman ystävällistä sekä ihmisille että luonnolle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaikki luonnonkosmetiikassa käytetyt raaka-aineet ja ainesosat ovat puhtaita, luonnollisia ja turvallisia käyttää. Hyvä tapa, jolla tunnistaa “aidon luonnonkosmetiikan” on seurata erilaisia tuotteille annettavia sertifikaatteja ja katsoa täyttääkö tuote tarvittavat kriteerit. Erilaisia sertifikaatteja on kuitenkin lukuisia, eikä aina ole helppoa tunnista mitä mikäkin tarkoittaa. Luotettavia luonnonkosmetiikalle myönnettäviä sertifikaatteja ovat muun muassa Ecocert, NaTrue ja COSMOS. Tutustu Olo-apteekin valikoimaan luonnonkosmetiikkaan, jossa jokainen tuote on saanut jonkin yleisesti käytetyn ja tunnetun sertifikaatin tuotteen luonnollisuudesta.

 

Luonnonkosmetiikassa käytetään myös raaka-aineita, jotka ovat yleensä kasvipohjaisia sekä vegaanisia. Kosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden joukossa voi silti olla esimerkiksi mehiläisvahaa ja muita eläinperäisiä ainesosia. Jos haluat olla varma, että valitsemasi luonnonkosmetiikka on lisäksi vegaanista, kannattaa tarkistaa tuotteen lista käytetyistä ainesosista ja varmistaa, että raaka-aineiden joukossa ei ole mitään eläinperäistä.

 

Luonnonkosmetiikan kielletyt raaka-aineet

Luonnonkosmetiikassa on yleisesti tiettyjä raaka-aineita, joita ei saa käyttää. Tämä tarkoittaa, että jos tuotteessa on mukana jotakin näistä raaka-aineista, se ei täytä aidon luonnonkosmetiikan kriteerejä. Kiellettyihin raaka-aineisiin kuuluvat muun muassa:

 

 • petrokemian tuotteet
 • silikoniyhdisteet
 • eläinrasvat ja -proteiinit
 • synteettiset hajusteet sekä väri- ja säilöntäaineet
 • geenimanipuloidut raaka-aineet

 

Luonnonkosmetiikkaan eivät kuulu myöskään eläimillä testatut tuotteet tai raaka-aineet. Se että tuotteita ei testata eläimillä on myös edellytyksenä sille, että tuote on kaiken lisäksi vegaaninen.

 

Luonnonkosmetiikka ja “luomu”

Vaikka luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat luonnolle sekä eläimille niin ystävällisiä kuin mahdollista, eivät ne välttämättä ole luomua. Jotta luonnonkosmetiikkaa voi kutsua myös luomuksi, on tuotteiden ja niiden raaka-aineiden luomupitoisuus oltava vähintään 95%. Kaikkia kosmetiikassa tarvittavia raaka-aineita ei voi kuitenkaan valmistaa luomun kriteerit täyttäen, joten ei kannata huolestua vaikka tuote olisi luonnonkosmetiikkaa, mutta ei luomua. Jo se, että tuotteet ovat luotettavan ja puolueettoman tahon toimesta sertifioituja on hyvä merkki tuotteen turvallisuudesta sinulle, ympäristölle sekä eläimille.

 

Luonnollisia raaka-aineita ja kauneutta luonnosta

Mikä kaikki sitten voi olla luonnonkosmetiikkaa? Olo-apteekista löydät monipuolisen valikoiman erilaisia sertifioituja tuotteita, jotka täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit. Näiden joukossa on myös lukuisia vegaanisia tuotteita. Olo-apteekissa on edustettuna myös monet tunnetut ja luotettavat luonnonkosmetiikkaan erikoistuneet brändit, kuten Urtekram, korealainen Whamisa, ranskalainen Novexpert sekä kotimainen Murumuru ja monet muut sertifioitua luonnonkosmetiikkaa valmistavat merkit.

 

Olo-apteekin valikoima laadukasta luonnonkosmetiikkaa sisältää tuotteita kuivalle iholle, akneen, ikääntyvälle iholle, aurinkosuojia ja muuta kosmetiikkaa. Tutustu monipuoliseen valikoimaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja koe luonnollisten raaka-aineiden sekä ihmisille että ympäristölle ystävällisten tuotteiden teho. Vaikka luonnonkosmetiikka sekä siinä käytetyt ainesosat ovat mahdollisimman puhtaita ja turvallisia, muista kuitenkin tarkistaa, että niissä ei ole käytetty ainesosia, jotka eivät sovi juuri sinulle, esimerkiksi herkkyyksien tai allergioiden vuoksi. Listan tuotteiden ainesosista löydät kätevästi tuoteen omalta sivulta.

 

Jos sinua kiinnostaa luonnonkosmetiikka vielä enemmän ja haluat ottaa paremmin selvää luonnonkosmetiikasta ja sen raaka-aineista, sertifikaateista ja muusta aiheeseen liittyvästä, voit lukea lisää esimerkiksi Pro Luonnonkosmetiikka ry:n sivuilta.