Pakkanen, kylmä tuuli ja kuiva sisäilma ovat suomalaisten ihonhoidon haasteina vuodesta toiseen. Pääsimme tapaamaan suositun japanilaisen ihonhoitobrändi V10 Plus perustajaa Akiko Yokotaa, joka on paitsi Suomen suuri fani niin itsekin kotoisin kaupungista, jonka ilmasto on hyvin samankaltainen Helsingin ilmastoon. Akiko paljasti meille ammattilaisen parhaat ihonhoitovinkit, oman ihonhoitorutiininsa, sekä ihonhoidon tulevat trendit suoraan Japanista. 

V10 Plus: J-beauty brändi kaikille

Miksi päätit perustaa V10 Plus brändin?

Isoäidilläni oli todella hyvä iho ja kiinnostuin ihonhoidosta kovasti. Halusin tuoda markkinoille eri ihmisten erilaisiin ihonhoidon tarpeisiin vastaavan brändin, jollaista ei ollut vielä saatavilla. 

Mikä on ideologiasi brändin takana?

Hyvä iho ilman meikkiä, todella yksinkertaista! 

Kenelle V10 Plus brändi on tarkoitettu?

Kaikille! Se on unisex eli sopii sekä naisille että miehille, ja kaikille ihotyypeille. 

Mikä on oma suosikki V10 Plus tuotteesi?

Kaikki ovat tietysti suosikkejani, mutta Ceramide Cleansing Gel -puhdistusgeeliä ja Water Based Sun Block -aurinkosuojaa käytän päivittäin ympäri vuoden. 

Ammattilaisen vinkit talvi-ihon hoitoon

Markkinoilla on valtava määrä ihonhoitotuotteita. Kuinka löytää oikeat tuotteet ja juuri se omalle iholle täydellinen ihonhoitorutiini?

Jokaisen iho ja sen tarpeet ovat erilaiset. Yhdellä on helposti rasvoittuva tai epäpuhdas iho, ja toisella herkkä tai kuiva iho. V10 Plus ihonhoitorutiinia ja seerumeita voi muokata jokaisen ihon tarpeisiin sopiviksi, ja siten parantaa ihon kuntoa. V10 Plus seerumistestin avulla jokainen voi selvittää ihon täsmätarpeet, ja löytää juuri ne oikeat tuotteet omalle iholle. 

Olemme juuri keskellä Suomen kylmää talvea. Mitkä ovat kolme parasta vinkkiäsi talvi-ihon hoitoon, jotka haluat että me suomalaiset muistamme?

Kosteutus, kosteutus, kosteutus! Se on todella tärkeää. Hyvä kolmen tuotteen kosteuttava yhdistelmä on V10 Plus Hyaluronic Acid Serum -seerumi, Deep Moist Gel -kosteusgeeli sekä Okinawa Water Mask -kasvonaamio. Tämä tuoteyhdistelmä on helppo muistaa siitä, että kaikkien pakkaukset ovat siniset, kuten Suomen lipussa! 

Mitä et ikinä suosittele kenenkään tekevän iholleen?

Tähän minulla on kaksi vastausta. Ensimmäinen on mennä nukkumaan puhdistamatta ensin meikkejä pois kasvoilta. Toinen on mennä ulos ilman aurinkosuojaa. Vaikka ulkona olisi pimeää ja harmaata, aurinkosuojaa täytyy käyttää aina! 

Japanissa ollaan Suomea todella paljon edellä ihonhoidon trendeissä. Mitä uusia ja tulevia trendejä näet Japanissa nyt, joita voimme odottaa tänne Suomeenkin? 

Minimalistinen ja yksinkertainen elämäntapa on todella kasvattanut suosiota Covid-pandemian jälkeen. Ihmiset eivät enää tarvitse niin paljon tavaroita, ja sama pätee myös ihonhoitoon. Myös ympäristöystävällisyys on tärkeää juuri nyt. 

Mikä on täydellisen ihon salaisuus? 

No, se ei oikeastaan ole salaisuus. Päivittäinen ihonhoito on tärkeää. Aamulla kasvojen pesu, kosteutus ja aurinkosuoja. Illalla puolestaan meikkien puhdistaminen, kosteutus ja hyvä uni. Kaikki tietävät, että jos teet nämä päivittäin ihostasi tulee täydellinen. Hyvä rutiini on kaiken a ja o. 

Miten sinä itse hoidat ihoasi aamulla ja illalla? 

Heräämisen jälkeen pesen kasvot ja levitän seerumit, sitten kosteusvoiteen. Käytän Biocell-, Collagen- ja Hyaluronic Acid -seerumeita, koska ikäni vuoksi tarvitsen anti-aging ainesosia korjaamaan ihon pieniä ryppyjä, ja tekemään ihosta täyteläisemmän. Jos minulla on kiire, sekoitan kaikkia kolmea seerumia ensin kämmenelläni ja levitän sitten kasvoille. Mutta jos minulla on enemmän aikaa, levitän seerumit yksitellen päällekkäin. En yleensä käytä kovin paljoa meikkiä, mutta jos minulla on meikkiä aloitan ihonhoitorutiinin illalla puhdistamalla ensin meikit pois. Sitten pesen kasvot Ceramide Cleansing Gel -puhdistusaineella. Ja sen jälkeen on taas seerumeiden vuoro. Iltaisin käytän kasvoja kirkastavia seerumeita, eli Pycnogenol ja Vitamin A -seerumeita. Sen jälkeen levitän kasvoille All in One Gel -kosteusgeelin. Ja jos ihoni tuntuu vielä tarvitsevan lisää kosteutusta, levitän viimeiseksi Deep Moist Gel -kosteusgeeliä ja sitten menen nukkumaan. 

V10 Plus uutuus aknen ja epäpuhtauksien hoitoon

Aknea ja ihon epäpuhtauksia hoitava Clean Spot Solution on uusin lisäys V10 Plus tuotevalikoimaan. Clean Spot Solution on dematologisesti testattu, parabeeniton, eikä sisällä keinotekoisia väriaineita. Tuote on tehokas kuivattamaan näppylöitä, mutta se ei kuivata ihoa. Juttelimme Akikon kanssa myös tästä V10 Plus uutuustuotteesta akneiholle.

Tutustu V10 Plus Clean Spot Solution tuotteeseen

Mikä tekee uudesta V10 Plus Clean Spot Solution -tuotteesta erityisen?

Henkilökohtaisesti minulla ei ole ollut ongelmia finnien tai aknen kanssa edes nuorena, joten en oikeasti tiennyt millainen ongelma se voi olla, ja kuinka vaikeaa aknen parantaminen voi olla. Mutta kun opiskelin liiketaloutta, ystäväni kertoivat että “lapsillani on finnejä ja siskollani on finnejä, eikä heillä ole kunnollista tuotetta niiden hoitamiseen.” Silloin todella tajusin, kuinka yleistä finneistä ja aknesta kärsiminen on. Tajusin myös, että tyttäreni hyötyisi finnejä parantavasta tuotteesta, joten halusin luoda tehokkaan tuotteen, jonka tulokset voi todella huomata. V10 Plus Clean Spot Solution olikin tuotekehityksessä yli vuoden.

Kenelle tuote on tarkoitettu?

V10 Plus Clean Spot Solution on tarkoitettu ihan kaikenikäisille. Eri ikäisten ihmisten finnien ja näppylöiden taustalla on erilaiset syyt. Tuote sopii myös sekä naisille että miehille. Eli kuka tahansa, joka kärsii finneistä ja näppylöistä voi käyttää Clean Spot Solution -tuotetta.

Kuinka tuotetta käytetään? Onko sitä tarkoitus suihkuttaa koko kasvoille, vai kohdistaa vain tiettyyn kohtaan?

Clean Spot Solution -suihketta voi käyttää aamuin illoin kasvojen pesemisen jälkeen. Tärkeintä on, että kasvosi ovat puhtaat. Sitten vain suljet silmät ja suihkautat tuotetta koko kasvojen alueelle. Mutta jos sinulla on vain pari näppylää yhdellä alueella, niin voit kohdistaa suihkeen vain siihen kohtaan. Clean Spot Solutionia käytetään siis puhdistuksen jälkeen, mutta ennen seerumeita ja kaikkia muita ihonhoitotuotteita. Muut tuotteet levitetään vasta Clean Spot Solution -suihkeen jälkeen. 

Sopiiko tuote myös kuiva- tai herkkäihoisille?

Jos sinulla ei ole aknea tai finnejä kasvoilla, niin silloin sinun ei myöskään tarvitse käyttää Clean Spot Solution -tuotetta. Tämä tuote on tarkoitettu nimenomaan parantamaan aknea. Jos sinulla ei ole näppylöitä, niin voit käyttää muita V10 Plus seerumeita. Mutta jos sinulla on finnejä ja ihosi on kuiva tai herkkä niin kyllä, sitten voit ehdottomasti käyttää myös Clean Spot Solutionia. Mutta jos ei ole finnejä, niin sitten ei tarvitse käyttää Spot Solution -suihketta. On tärkeää, että käytämme vain sellaisia tuotteita ja hoidamme niitä ihon ominaisuuksia, joille todella on tarvetta.

Katso kaikki V10 Plus tuotteet.