Joskus flunssa iskee kaikista suojautumisyrityksistä huolimatta. Kun kyse ei ole vakavammasta taudista, flunssan oireita voi helpottaa kotikonstein sekä itsehoitotuotteilla. Muista siis nämä:

1. Lepo - Levossa keho korjaa itseään. Ota siis rauhallisesti muutama päivä kotona ja anna keholle aikaa toipua. Liikkuminen puolikuntoisena ei kannata, koska se voi pidentää taudin kestoa. Pistä siis pötkötellen.

2. Lämmin juoma - Kuuma juoma helpottaa kurkun arkuutta, kipua ja ärsytyksen tunnetta. Anna siis kurkullekin lepoa ja hörpi helpottavaa lämmikettä. Useimmiten flunssa ja nuhakuume menevät ohi lepäämällä ja nauttimalla runsaasti juotavaa. Riittävä nesteen nauttiminen edistää kuona-aineiden poistumista elimistöstä, kuuma puolestaan auttaa aristukseen.

3. Täsmätuotteet avuksi - särky- ja kuumeoireita voi helpottaa apteekista saatavilla tulehduskipulääkkeillä. Olo-apteekista löydät myös flunssaista oloa helpottavat itsehoitotuotteet, kuten imeskelytabletit, suihkeet, yrttitipat ja kuumat juomat. Apua oikean tuotteen löytämiseen saat henkilökunnaltamme.

Apteq Fluzinc on kolmen päivän tehokuuri, joka lyhentää sinkin voimalla flunssan kestoa. Tutkimusten mukaan nimenomaan imeskelymuotoinen sinkki toimii flunssaan. Apteq Fluzinc kolmen päivän tehokuuri 12,30 €, mustaherukan ja mentolin makuisena.

Carmolis yrttitippoja voi käyttää höyryhengitykseen, yrttiteen seassa tai esimerkiksi kipeän lihaksen pintaverenkierron vilkastuttamiseen. C-vitamiinista voi olla myös apua jo alkaneen flunssan keston lyhentämisessä. Carmolis -yrttitipat 80 ml tammikuun kampanjatarjouksessa 10,90 € (norm. 13,90 €).

Naso seesamiöljy ja Naso Fresh seesamiöljy nenän kuivien limakalvojen hoitoon tammikuun kampanjatarjouksessa 6,90 € (norm. 8,70€).