Sinkki on keholle elintärkeä hivenaine, joka muun muassa edistää kudosten uusiutumista ja kasvua. Moni kuitenkin tuntee sen vastustuskyvyn vahvistajana ja flunssaoireiden helpottajana.

Mutta mikä tekee juuri sinkistä ihmeaineen, joka voi jopa lyhentää flunssan kestoa? Sinkin teho perustuu luultavimmin sinkkivalmisteesta vapautuviin ioneihin. Ne torjuvat ja estävät flunssavirusten lisääntymistä kurkussa, jolloin flunssan kesto saattaa lyhentyä. Vaikutus on suurin imeskeltävän sinkkiasetaattitabletin muodossa. Imeskeltynä sinkkiasetaatti pääsee vaikuttamaan kurkun limakalvoilla, eli juuri siellä, missä kurkkukipu lymyilee. Sinkkivalmisteet, kuten tabletit ja suihkeet, toimivat parhaiten, kun niiden käyttö aloitetaan heti flunssan oireiden ilmaannuttua.

Olo-apteekin valikoimista löytyy Posivil FluZink imeskelytabletteja esimerkiksi raikkaan veriappelsiinin ja sitruuna-lakritsin makuisina. Tabletin imeskeltyään ei kannata heti juoda vettä tai huuhtoa suutaan, vaan antaa sinkin rauhassa vaikuttaa nielussa ja suussa.

Mikäli kaipaa sinkkitableteiltaan myös kevyttä piristävää vaikutusta, kannattaa kokeilla Bertils Zinc Boost -imeskelytablettaja, jotka sisältävät sinkkiasetaatin lisäksi myös kofeiinia ja B6-vitamiinia. Bertils Zinc Boost -pakkaus sisältää 60 tablettia.

Helpota flunssaista oloa näillä keinoilla:

Pysy kotona ja lepää. Flunssassa ei kannata hötkyillä. Käperry lämpimiin viltteihin, parantele olo rauhassa kehoasi kuunnellen.Pysyttele kotosalla, jotta et tartuta muita.

Juo riittävästi. Keho menettää nestettä etenkin kuumeen noustessa. Flunssaisena ruokahalu voi olla huono, jolloin myös ruuasta saatava nestemäärä jää vähäisemmäksi. Ei ole niin väliä, hörppääkö kylmää tai kuumaa juotavaa, sillä pääasia on, että muistaa juoda.

Huolehdi hygieniasta. Yski ja pärski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai paremman puutteessa hihaasi. Pese käsiä usein ja muista pestä kädet myös aina niistämisen jälkeen. Useamman hengen talouksissa kannattaa flunssaiselle varata oma erillinen pyyhe käsien pesun jälkeistä kuivaamista varten.

Yritä nautiskella. Vaikka kukaan tuskin nauttii flunssasta, voi omalla asenteella saada ihmeitä aikaan. Syö jotain herkullista ja syvenny hyvällä omatunnolla lempikirjaan tai -tv-sarjaasi. Ota torkut, tai vaikka kolmet.