Olo-apteekin henkilökunta auttaa tupakoinnin lopettamisessa.

Oletko päättänyt lopettaa tupakoinnin? Onnittelut hienosta päätöksestä!

Tupakoinnin lopettaminen voi tuntua haastavalta ja lopettamiseen tai vähentämiseen tulisikin suhtautua lempeästi ja uteliaasti. Niin sanotun kemiallisen riippuvuuden lisäksi tupakointia voi olla vaikea lopettaa, kun siitä on tullut päivittäinen rutiini ja osa sosiaalista elämää. Kun suuntaat huomiosi lopettamisen tuomaan parempaan oloon ja muutoksiin kropassasi, opit myös tuntemaan oman kehosi paremmin. Nikotiinisuihkeet ja -purukumit auttavat tupakoinnin lopettamisessa. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti itsehoitolääkkeitä tupakoinnin lopettamiseen. 

Olo kohenee nopeasti

Noin vuorokauden kuluttua tupakoinnin lopettamisesta häkä alkaa poistua elimistöstä, jolloin keuhkot alkavat puhdistua. Nikotiini poistuu seuraavan vuorokauden aikana, jolloin maku- ja hajuaisti alkavat hiljalleen terävöityä, ja voit alkaa maistamaan ja haistamaan lempiruokiasi uudella tavalla. Kolmannen vuorokauden kohdalla limaisuus vähenee ja hengittäminen tuntuu helpommalta. Kävelylenkillä kolmantena päivänä voi siis haistaa tarkemmin erilaisia tuoksuja ja hengittää keveämmin. Viikon kohdalla lopettamisesta myös ihossa alkaa tapahtumaan positiivisia muutoksia. Ihonväri kirkastuu verenkierron vilkastumisen ansiosta. Hermosolut palautuvat nikotiinivajeen tunteesta noin kolmen viikon kohdalla. Tässä kohtaa saatat huomata, että ajatukset eivät ole enää yhtä kiinni tupakassa.

Sosiaalista elämää myös ilman tupakkaa

Kun tupakoinnin vähentäminen tai lopettaminen on ajankohtaista, pysähdy pohtimaan omia toimintatapojasi ja niihin liittyviä tuntemuksia. Mitä tupakointi ja siihen liittyvät sosiaaliset tilanteet oikeastaan merkitsevät itselle? Jos tupakointi on ollut tärkeä oma tauko, voi olla hyvä kehittää korvaava lepohetki heti alusta alkaen. Samoin, jos tupakoi etenkin sosiaalisissa tilanteissa, kuten juhlissa tai kahvitauoilla, voi pohtia keinoja uusien sosiaalisten tapojen rakentamiseen ilman tupakkaa.

Positiivisten muutosten havainnointi ylläpitää motivaatiota pysyä vähentämisen tai lopettamisen tiellä, jotta hyviä vaikutuksia saa havaita ja kokea vielä lisää. Olo-apteekin henkilökunta auttaa sinua mielellään tupakoinnin vähentämiseen tai lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä.