Laadukasta ekosertifioitua helppoa ihonhoitoa - aikaa elämälle ja elämiselle.

AIVA on uusi suomalainen tuotemerkki, joka tietää, että olet ainutlaatuinen. Aitoudessa, yksilöllisyydessä ja elämisen jäljissä on AIVA:n mielestä jotakin siloteltua, keinotekoista täydellisyyttä kiehtovampaa. AIVA on oodi jokaiselle aukeavalle aamulle. Naururypyille ja arville. Elämälle. Keskiössä olet sinä. Yksilöllinen. Ainutlaatuinen.

AIVA on tuotesarja, joka vannoo luonnollisuuden, eletyn elämän, sallivuuden sekä sisäisen kauneuden nimiin. AIVA:n mielestä olemme hyviä juuri näin. AIVA:n valikoimaan kuuluu muun muassa Cosmos-ekosertifioitua ihonhoitoa. Tuotevalikoima on erityisen kapea: lanseerausvalikoima sisältää vain kaksi hoitotuotetta: The Cream -hoitovoiteen sekä The Oil -hoitoöljyn

Ja näilläkö pitäisi pärjätä?

”Kyllä, ja loistavasti pärjääkin”, vastaa sarjan perustaja Jonna Jalkanen. ”Ihonhoidossa on vuosia ollut trendinä, että tuotemerkit lisäävät valikoimaan uusia tuotteita toisensa jälkeen. Esimerkiksi Aasiassa hoitorutiiniin lisättiin taannoin kymmenes tuote. Me AIVA:ssa pohdimme, mitä ihmettä se kymmenes voi luvata, mitä yhdeksän aiempaa tuotetta eivät tehneet. Onko kaikelle edes ihonhoidollisia perusteita?” 

AIVA katsoo asioita eri suunnasta kuin moni muu tuotesarja: ”Mielestämme vähemmällä pärjää. Ja tulevaisuudessa on pärjättävä. On ostettava vähemmän. Kulutettava vähemmän.”, Jonna pohtii.

Kaksi moneen sopivaa, erityisen laadukasta tuotetta 

AIVA-lanseerausvalikoima sisältää kaksi ihonhoitotuotetta: The Oil -hoitoöljyn sekä The Cream -hoitovoiteen. Tuotenimet laskevat kynnystä löytää tuote – nimet ovat simppelit: voide on The Cream, öljy on The Oil. 

The Oil -hoitoöljyä voi kutsua jopa 10-in-1 -tuotteeksi -  kymmenen yhdessä. Se kun soveltuu ihon puhdistamiseen, kosteuttamiseen, ravitsemiseen sekä suojaamiseen. Kokeile vaikkapa silmämeikin poistamiseen ja kasvojen puhdistamiseen: pyörittele öljy sormenpäillä iholle, pyyhi kostutetulla vanulapulla ja huuhdo halutessasi lopuksi sekä taputtele iho kuivaksi. Voit käyttää sitä myös The Creamin kanssa sekoitettuna erityisen ravitsevana kasvo- ja vartalonaamiona.

Mikäli kotonasi on sesonkiin nähden liian kevyt luonnonkosmetiikan hoitovoide vailla tehoa, tiputa pisara The Oilia voiteen sekaan. Mikäli ihosi on erityisen kuiva, voi levittää The Oilia ennen suihkua tai kylpyä, niin suojaat ihoa veden kuivattavalta vaikutukselta. Käytä sitä hierontaan ja helliin hetkiin. Hiero kynsinauhoille, kuiviin kantapäihin. Mitä kaikkea käyttöä sinä keksit?

The Cream on raikas, silti hellivän ja hoitavan tuntuinen 24h voide, joka sopii käytettäväksi aamuin illoin ihon tarpeen mukaan. The Cream on myös loistava meikinalusvoide. Käytä sitä myös kosteuttavana, tasapainottavana kasvonaamiona. Lisää pari pisaraa The Oilia naamion sekaan, mikäli ihosi on erityisen kuiva. 

Tehoa suomalaisille tutuista marjoista 

AIVA-ihonhoidon teho saadaan meille suomalaisille tutuista aineosista: luomulaatuisesta mustikasta ja tyrnistä. Kylmäpuristettu pohjoinen mustikansiemenöljy on tehokas antioksidantti eli se auttaa suojaamaan ihoa hapettumiselta, siis solujen ennenaikaiselta rappeutumiselta. Se myös kosteuttaa, ravitsee sekä auttaa rauhoittamaan ihoa sisältämiensä omega-rasvahappojen sekä fytotensiinien ansiosta.

Pohjoinen luomutyrniuute auttaa edistämään ihon uusiutumista sisältämänsä provitamiini A:n ansiosta. Antioksidanttinen musta luomutee auttaa suojaamaan ihoa sekä edistää tulehdusten rauhoittumista. Sisältämänsä kofeiini auttaa virkistämään ja napakoittamaan ihoa kasvoveden tapaan.  

AIVA sopii kaikille ihotyypeille 

AIVA tuotteet sopivat kaikille sukupuoleen, ikään ja ihotyyppiin katsomatta. Tuotteiden sisältämät öljyt ovat mahdollisimman ohuita ja ravitsevia, mutta niiden tukkiva vaikutus on alhainen, joten ne sopivat hyvin myös seka- ja rasvoittuvalle iholle.  

AIVA-tuotteiden dermatologisissa ja kliinisissä testeissä tuotteiden siedettävyys erityisen herkkäihoisille oli kummallekin The Creamille sekä The Oilille 100%. Samoin kosteuttava vaikutus. 

Voimme siis hyvin kertoa AIVA-ihonhoidon sopivan myös herkälle iholle. Ihon hoitamisessa on kuitenkin kyse aina myös omista mieltymyksistä. Totunko öljypuhdistamiseen, vaikka se tekisikin iholleni hyvää ja auttaisi vähentämään turhien hoitotuotteiden hankkimista. Kokeilemalla tiedät, sopivatko AIVA-tuotteet ja minimalistinen ihonhoito myös sinulle – vai hankitko tuotteet osaksi omia tapoja hoitaa. 

Helppoa ja vaivatonta – ihonhoidon minimalismin ytimessä

Ihon hoitaminen AIVA:n tapaan on todella helppoa, jokainen saa onnistumisen tunteita: ymmärrän mitä pitäisi tehdä. 

Iho ja meikki puhdistetaan iltaisin hellävaraisesti lempeällä The Oil -hoitoöljyllä ja kosteutetaan tarpeen mukaan aamuin illoin yhdellä voiteella The Creamilla. Olennaista kaikessa tekemisessä on ihon luonnollisen suojakerroksen suojaaminen ja tukeminen. Iho ei tunnu kireältä säännöllisen The Oil -hoitoöljyllä tehtävän öljypuhdistamisen jälkeen – iholle jää hoidettu tuntu ja suojaava pinta – moni tuotteita kokeillut on sanonut pärjäävänsä tovin kuluttua ilman yövoidetta. Kun ihon suojakerros on ehjä ja toimiva, iho säilyttää tuottamansa kosteuden ja ravinnon paremmin. Simppeliä, eikö!

Kuinka Aiva sai alkunsa? 

AIVA sai alkunsa, kun Jonnan aiemmin maailmalle viemän, kehittämänsä palkitun vauvojen ihonhoitosarjan asiakkaat kysyivät miksi aikuisille ei ole yhtä helppoa ja laadukasta luonnonkosmetiikkaa: 

”Se jäi mieleen. Mietin, miten sen voisi toteuttaa. Pohdin paljon kosmetiikkamaailman lähtötilannetta. Käyttökokemuksia. Ranskalaisten premium-sarjojen kanssa työskennellessäni kuulemaani. Tuntui erikoiselta, että kuulemani palautteen mukaan usean  iho tuntuu kireältä heti pesun jälkeen eikä tunnetta vie kasvovesi tai voide. Aiempaa kehittyneemmät voiteet. Hoitonesteet. Seerumit. Jatkuvasti suuremmat määrät hoitoaineita. Se tuntui erikoiselta jatkuvasti kehittyvien koostumusten näkökulmasta. Iho kun on itse kosteuttamisen, ravitsemisen ja tasapainottamisen kiistaton mestari. Mielestämme hankaamme, kuorimme ja kulutamme ihoamme jopa liikaa. Olennaista ihonhoidon tuloksissa tuntui enemmänkin olevan se, mitä emme tee ja kuinka teemme sen olennaisen mitä teemme” 

AIVA:n keskiössä on minimalistinen hoitaminen erityisen vähin tuottein. Laadusta ja hoitotuloksista ei silti tarvitse tinkiä. Korkealaatuiset luonnonaineet, erityisen hellävaraiset, lempeät koostumukset sekä ihon luonnollisen suojakerroksen tukeminen kaikissa hoitovaiheissa ja kaikilla tuotteilla. AIVA:n hoitofilosofia on armelias paitsi ihollemme, myös ympäristöllemme.

Onnellisuus säteilee pintaan

Mietittäessä, millaisen sarjan Jonna halusi tehdä, oli tärkeää, että AIVA olisi lähestyttävä ja armollinen. Kosmetiikkamaailma on edelleen paikoitellen saavuttamaton: kuvissa esiintyvät korjatut mallit. AIVA haluaa olla lähestyttävä ja luonnollisempi. Ammentaa syvemmältä.

Tiedämme hyvin, miten ihomme linkittyy vahvasti tunneperäisiin toimintoihin hikoilusta punoitukseen. Saamme jatkuvasti uutta tietoa siitä, kuinka sisin ja vaikkapa suoliston kunto heijastuvat ihomme kuntoon. Esimerkiksi ollessamme stressaantuneita, erittää elimistömme enemmän stressihormoni kortisolia. Se voi haurastuttaa muun muassa ihon jäntevyydestä vastaavaa elastaania ja kollageenia, minkä seurauksena iho veltostuu. Myös ihosolujen uusiutuminen voi hidastua merkittävästi. 

”Tunteemme heijastuvat ihon kuntoon; viha ja katkeruus saavat rypyt syventymään – tai ainakin aiheuttavat niiden syntymistä. Meillä AIVA:ssa keskiössä on lempeys itseään kohtaan. Uskomme, että itselleen armollinen ihminen kykenee olemaan sitä paremmin myös muille. Mielestämme eletyn elämän jäljet ovat kauniita ja kiehtovia, ne kertovat ainutlaatuisen, kuulemisen arvoisen tarinan. Ihmisessä tärkeintä tulisi olla sisin. Hyvä tulee sisältä ulos. Jokaiselle olisi hyvä saada nähdä itsessään jotakin hyvää”,  Jonna pohtii. 


AIVA:n ihonhoito on nyt saatavilla Olo-apteekin verkkokaupasta. Tuotteet ovat vegaanisia. Ihohoitotuotteet valmistetaan Latviassa.