Apua allergiaoireisiin Olo-apteekista

Katupölyä, tomua ja siitepölyä. Allergikot tuntevat kevään merkit ensimmäisenä, kun nenä vuotaa ja kutiaa tai hengitystiet oireilevat. Onneksi suurinta osaa allergiaoireista on mahdollista lieventää ja oloa helpottaa reseptivapailla tuotteilla. Allergiaoireita lievitetään sen aiheuttamien oireiden perusteella. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti itsehoitolääkkeitä allergiaoireiden hoitoon.

Miten varautua allergiakauteen?

Siitepölykausi kestää keväästä aina loppukesään, mutta oireet voivat vaihdella eri kukintojen mukaan.

Siitepölyallergia voi aiheuttaa nuhaa, aivastelua, kutinaa ja tukkoisuutta sieraimissa, yskää tai astmaoireita. Siitepölyallergia saattaa aiheuttaa myös väsymystä, joten on hyvä varautua hieman kasvaneeseen levontarpeeseen.

Allergiaoireita voi onneksi helpottaa reseptivapailla tuotteilla. Antihistamiinin, nenäsuihkeiden, nenäkannun ja silmätippojen lisäksi voi kotona kokeilla muutamaa oloa helpottavaa kikkaa.

Tehokas ilmanvaihto ja siisteys estävät siitepölyn kerääntymistä kodin nurkkiin. Siivoaminen säännöllisesti siis todella helpottaa oireita.

Pyykkien kuivaaminen tulee siirtää siitepölykaudella sisälle, ja suihkussa kannattaa käydä ennen nukkumaanmenoa. Jos ulkona olo tuntuu tukkoiselta, ulkoilmasta nauttiminen kannattaa ajoittaa aamuun ja iltaan.

Osa kokee saavansa helpotusta ilmanpuhdistimista. Allergiakaudella myös atooppinen iho saattaa oireilla enemmän, ja ihon päivittäisestä kosteutuksesta ja hoidosta kannattaa huolehtia hyvin.

Helpotusta tukkoiseen oloon

Tukkoinen nenä on ikävä riesa muiden allergiaoireiden lisäksi. Suojaa nenääsi kevätpölyltä apteekin reseptivapailla nenäsuihkeilla ja -öljyillä.

Nenähuuhtelukannua kannattaa kokeilla eritteiden ja epäpuhtauksien huuhtelemiseen sekä tukkoisuuden helpottamiseen. Myös siitepölyä voi kokeilla huuhtoa pois sieraimista nenäkannun avulla. Kannukäsittely kannattaa tehdä ennen nenäsumutteen suihkimista.

Huhtikuun kampanjatuotteita hyvinvoinnin tueksi

A-vita hydra + -suihke nenän limakalvojen kosteutukseen ja hoitoon, kampanjahintaan 12,90 € (norm. noin 15,65 €).

Apobase Lotion perusvoide 250 ml kampanjahintaan 10,60 € (norm. noin 13,25 €).

Apobase oily creme 250 g tuubi 10,60 € (norm. noin 13,25 €).