PARAMAX RAP 500 mg 30 fol tabletti

4,84 € 5,09 €
Vertailuhinta: 0.16 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Paramax Rap 500 mg–tabletteja käytetään tilapäisesti kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen oireenmukaiseen hoitoon kuten päänsärkyyn, hammassärkyyn, kuukautiskipuihin, lihas- ja nivelkipuihin sekä leikkausten jälkeiseen kipuun.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

PARASETAMOLI

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kivun ja kuumeen hoitoon.

Annostus

Jos lääkäri on määrännyt lääkkeen, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoidossa aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten (yli 40 kg:n painoiset) annostus on 1–2 tablettia korkeintaan 3 kertaa päivässä. Maksimiannos on 6 tablettia päivässä. 3-12 -vuotiaiden lasten annos määritetään painon mukaan; tavallinen annos on 15 mg/kg korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Yli 32 kg:n painoisille lapsille 1 tabletti korkeintaan 3 kertaa päivässä. 17-32 kg:n painoisille lapsille on saatavilla miedompi Paramax Junior -valmiste. Alle 3-vuotiaille lapsille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera.

Vaikutustapa

Parasetamoli vaikuttaa keskushermostossa, jossa se lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Lääke ei kuulu tulehduskipulääkkeisiin.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia, kun noudatetaan pakkauksessa suositettua tai lääkärin määräämää annostusta. Parasetamoli voi vaurioittaa maksaa, jos kerralla otetetaan huomattavan suuri annos tai jos suositettua suurempia annoksia käytetään pitkään. Yliannostusriskin välttämiseksi tulee varmistaa, etteivät muut samanaikaisesti käytössä olevat lääkkeet sisällä parasetamolia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi tilapäisesti käyttää myös raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, kapselimallinen, jakouurteellinen tabletti, jonka pituus on 18 mm ja leveys 7,5 mm.

Tuotetiedot

Pakkauskoko31 g
Päiväys 30.9.2028
Brändi Paramax
Markkinoija Vitabalans
SKU 19288
EAN 7046260192881
Kategorioita