PEPCID DUO 10/165/800 mg 12 fol purutabletti

10,31 € 10,85 €
Vertailuhinta: 0.29 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Pepcid Duo purutabletteja käytetään närästyksen ja happamien röyhtäisyjen oireiden lyhytaikaiseen hoitoon aikuisilla ja vähintään 16-vuotiaille. Pitkäaikaiseen käyttöön ja alle 16-vuotiaille vain lääkärin ohjeen mukaan.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

FAMOTIDIINI, MAGNESIUMHYDROKSIDI, KALSIUMKARBONAATTI

Käyttötarkoitus

Närästyksen ja happamien röyhtäisyjen oireiden lyhytaikainen hoito aikuisilla ja vähintään 16-vuotiailla nuorilla.

Annostus

Aikuisille ja vähintään 16-vuotiaille nuorille yksi purutabletti tarvittaessa; enintään kaksi purutablettia päivässä. Lääkehoitoa ei saa käyttää yhtäjaksoisesti yli kahta viikkoa, vaan oireiden jatkuessa on hakeuduttava lääkäriin.

Lääkkeen ottaminen

Purutabletti pureskellaan huolellisesti rikki, minkä jälkeen se niellään. Nielemistä voi helpottaa huuhtomalla lääkkeen mahaan lasillisella vettä.

Vaikutustapa

Elimistössä muodostuva histamiini lisää mahassa suolahapon eli mahahapon eritystä. Famotidiini ja muut H2-salpaajat estävät histamiinin vaikutusta ja vähentävät tai estävät happaman mahahapon eritystä. Tämä lievittää närästystä ja vähentää happamia röyhtäisyjä. Vaikutus alkaa joidenkin tuntien kuluessa. Lisäksi lääkkeen sisältämät antasidit neutraloivat mahahappoa nopeasti sen ottamisen jälkeen.

Haittavaikutukset

Yleisin haittavaikutus on päänsärky. Harvinaisempia ovat pahoinvointi, huimaus, vatsavaivat, oksentelu, suun kuivuminen, makuaistin häiriöt, vatsan pigotus, ilmavaivat, ruokahaluttomuus, väsymys, ihottuma, nokkosrokko ja kutina. Jos ilmenee huimausta tai uneliaisuutta, autoa ei saa ajaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Joko imetys tai lääkehoito lopetetaan lääkärin punnittua hyödyt ja haitat.

Säilytys

Säilytä alle 30 ºC.

Ulkonäkö

Vihreä, täplikäs, pyöreä, kaksoiskovera purutabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”P”.

Tuotetiedot

Pakkauskoko38 g
Päiväys 30.6.2025
Brändi Pepcid
Markkinoija McNeil
SKU 408087
EAN 3574661378862
Kategorioita