Kunnon aurinkovoiteen kanssa nautit kesästä huolettomasti ja turvallisesti. Vaikka yleinen käsitys on, että aurinkorasvaan laitetaan vain uimarannalle, on aurinkorasva suositeltavaa myös päivittäiseen käyttöön – varsinkin, jos vietät pidempiä aikoja auringossa.

Aurinkovoide on olennainen osa ihonhoitoa, erityisesti kesäkuukausina ja auringossa vietettyjen lomien aikana. UV-säteilyltä suojautuminen on tärkeää, sillä nämä haitalliset auringonsäteet voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten ihon ennenaikaista vanhenemista, auringonpolttamia ja jopa ihosyöpää.

Säännöllinen aurinkovoiteen käyttö vähentää näiden riskien lisäksi myös ihon pigmenttimuutoksia sekä ylläpitää ihon terveyttä ja ulkonäköä pitkällä aikavälillä.

Keräsimme yhteen Olo-apteekin kosmetiikka-asiantuntijoiden parhaat vinkit aurinkovoiteen valintaan, sekä suosikkimme laajasta valikoimasta.

Löydä itsellesi sopivin aurinkovoide ja nauti kesästä turvallisesti!

Asiakkaidemme suosituimmat aurinkovoiteet – Kokeile näitä!

ACO Sun Face Fluid SPF 50+ Mattifying

ACO Sun Face Fluid SPF 50+ on kevyt mattapinnan jättävä aurinkovoide, joka tarjoaa tehokkaan suojan sekä UVA- että UVB-säteiltä. Se sopii hyvin käytettäväksi meikin alla.

Voide on hajusteeton ja hypoallergeeninen, joten se sopii myös herkälle iholle. Sen koostumus on nopeasti imeytyvä ja se jättää ihon miellyttävän mattapintaiseksi.

“Tätä useamman kerran ostaneena, voin kehua! Levittyy helposti, kätevä pullo, josta saa aurinkorasvan otettua siististi, ja aurinkorasva ei tee ihoa kiiltäväksi.”

“Löysin sattumalta, kun etsin sopivaa, ei liian isoa voidetuubia kasvoja varten matkalle mukaan otettavaksi. On kuvauksensa mukainen ja hintansa väärti. Ei kiillä eikä ärsytä. Kätevä pitää laukussa mukana. Ostan toisenkin.”

Arvosteluiden keskiarvo: 4,6 (23 arvostelua)

Keskeiset nostot:

 • Korkea SPF 50+ suoja
 • Kevyt ja mattapinnan jättävä koostumus
 • Sopii herkälle iholle ja meikin alle
 • Hajusteeton ja hypoallergeeninen

La Roche-Posay Anthelios UVMune Ultra-Light SPF 50+

La Roche-Posay Anthelios UVMune Ultra-Light SPF 50+ on kevyt ja nopeasti imeytyvä aurinkosuojaemulsio, joka tarjoaa erittäin korkean suojan sekä UVA- että UVB-säteiltä. Se on suunniteltu erityisesti herkälle ja auringolle herkistyneelle iholle.

Emulsio on vedenkestävä, hajusteeton ja sisältää La Roche-Posay -lähdevettä, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa.

“Kevyt, helposti levittyvä ja nopeasti imeytyvä tuote, joka on ollut itselläni käytössä jo muutaman vuoden. Ei kirvele edes minun hyvin herkkiä silmiäni, vaikka levitän myös silmäluomille. Sopii myös meikin alle.”

“Kirkkaasti paras aurinkosuoja kasvoille! Kevyt mutta erittäin tehokas. Nestemäisen koostumuksen vuoksi nopea ja helppo levittää kiireisinä aamuina. Ei jätä valkoisia läikkiä kasvoille. Ei kirvele silmiä. Sopii loistavasti meikin alle, myös mineraalimeikkipuuterin, jota itse käytän lähes joka päivä.”

Arvosteluiden keskiarvo: 4,8 (13 arvostelua)

Plussat:

 • Erittäin korkea SPF 50+ suoja
 • Kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus
 • Sopii herkälle iholle
 • Vedenkestävä ja hajusteeton

Avène Sun B-Protect SPF 50+

Avène Sun B-Protect SPF 50+ on monipuolinen aurinkosuojavoide, joka tarjoaa erittäin korkean suojan UVA- ja UVB-säteiltä samalla suojaten ihoa saasteilta ja vapaiden radikaalien aiheuttamalta rasitukselta.

Voide sisältää patentoitua Avène-lähdevettä, joka rauhoittaa ja pehmentää ihoa. Sen kevyesti sävytetty koostumus mukautuu ihon sävyyn ja parantaen ihon luonnollista hehkua.

Tuote on suunniteltu erityisesti herkälle iholle ja on täysin hypoallergeeninen.

“Herkkäihoisena olen käyttänyt tuotetta kesät talvet. Ihotuntemus on rauhoittava, plussana sopivasti sävyttävä.”

“Todella miellyttävä, mattapinnan jättävä aurinkosuoja. Pärjää helposti ilman meikkiä tämän avulla. Huipputuote, ostan ehdottomasti uudelleen.”

Arvosteluiden keskiarvo: 4,8 (26 arvostelua)

Plussat:

 • Erittäin korkea SPF 50+ suoja
 • Suojaa saasteilta ja vapailta radikaaleilta
 • Sävytetty koostumus parantaa ihon hehkua
 • Sisältää rauhoittavaa Avène-lähdevettä

ACO Sun Body Spray SPF 30

ACO Sun Body Spray SPF 30 on tehokas aurinkosuojasuihke, joka tarjoaa keskitason suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Suihkeen kevyt koostumus levittyy helposti ja imeytyy nopeasti, jättäen ihon raikkaan tuntuiseksi ilman rasvaista kalvoa. Tuote on dermatologisesti testattu ja suunniteltu erityisesti herkälle iholle. Vedenkestävä koostumus tekee siitä ihanteellisen valinnan aktiiviseen ulkoiluun ja uimiseen.

"Jo toinen pullo menossa, sillä tämä on aivan täydellinen tuote. Suojaa auringolta, niinkuin pitääkin ja on miellyttävän tuoksuinen, kosteuttava, eikä jätä ihoa tahmaiseksi."

“Helppo levittää Sopivan kokoinen pullo, kulkee hyvin repussa mukana.”

Arvostelujen keskiarvo: 4,7 (11 arvostelua)

Plussat:

 • Keskitasoinen SPF 30 suoja
 • Kevyt ja helposti levittyvä koostumus
 • Vedenkestävä
 • Sopii herkälle iholle

Mitä ottaa huomioon ennen aurinkovoiteen valintaa?

SPF (Suojakerroin)

SPF-arvo kertoo, kuinka tehokkaasti aurinkovoide suojaa ihoa UVB-säteiltä. UVB-säteet ovat juuri niitä, jotka johtavat ihon palamiseen.

Päivittäiseen käyttöön suositellaan vähintään SPF-30 suojakerrointa. Korkeampaa SPF:ää (50 tai enemmän) suositellaan erityisesti herkkäihoisille tai voimakkaassa auringonpaisteessa pitkään oleskeleville henkilöille.

Vaikka SPF-arvo ei koske UVA-suojaa, EU:n alueella myytäviltä aurinkovoiteilta vaaditaan, että niiden UVA-suojan on oltava vähintään kolmasosa pakkauksessa ilmoitetusta UVB-suojakertoimesta.

Laajakirjoinen suoja

Valitse aurinkovoide, joka tarjoaa laajakirjoisen suojan sekä UVA- että UVB-säteiltä. UVB-säteet aiheuttavat akuutteja vaurioita, kuten palamista, kun taas UVA-säteet tunkeutuvat syvemmälle ihoon ja aiheuttavat pitkäaikaisia vaurioita, kuten ihon vanhenemista ja syöpäriskiä.

Laajakirjoinen suoja varmistaa, että iho saa kokonaisvaltaisen suojan auringon haitallisilta vaikutuksilta.

Vedenkestävyys

Jos tykkäät käydä uimassa tai hikoilet runsaasti, valitse vedenkestävä aurinkovoide. Vedenkestävät tuotteet säilyttävät suojaavan vaikutuksensa myös uimisen ja hikoilun aikana, mutta niitäkin tulisi lisätä säännöllisesti, jotta suoja pysyy tehokkaana.

Aurinkovoide epäpuhtaalle iholle

Jos ihosi on epäpuhdas, kannattaa valita aurinkorasva joka ei tuki ihohuokosia. Monet epäpuhtaalle iholle tarkoitetut aurinkovoiteet tuovat kasvoille myös mattapinnan, mikä hillitsee epäpuhtaan ja helposti rasvoittuvan ihon kiiltelyä auringossa.

 

Aurinkovoide kuivalle iholle

Kuivalle iholle suositellaan sekö auringolta suojaavaa että samalla tehokkaasti kosteuttava aurinkosuoja. Kuivaihoisille suositellaan myös after sun -tuotteita, sillä aurinko kuivattaa ihoa. 

Täältä löydät sopivat aurinkovoiteet kuivalle iholle.

Aurinkovoide sekaiholle

Sekaiho kaipaa aurinkovoidetta, joka tasapainottaa ihon eri alueiden tarpeet. Kevyt, aurinkovoide on paras valinta, sillä se ei tuki ihohuokosia eikä lisää rasvaisuutta. Mattapinnan jättävät aurinkovoiteet ovat myös toimivia, sillä ne auttavat hallitsemaan T-alueen kiiltoa.

Sekaiholle sopii usein samat aurinkorasvat kuin epäpuhtaallekin iholle.

Valitse aurinkovoide sekaiholle, joka ei tuki ihohuokosia ja luo kasvoille mattapinnan. 

Aurinkovoide herkälle iholle

Herkkäihoisen kannattaa suosia hajusteetonta aurinkorasvaa, sillä nimenomaan hajusteet saavat herkän ihon usein reagoimaan. Myös luonnonkosmetiikan aurinkosuojat sopivat herkkäihoiselle usein hyvin. Fysikaalinen aurinkosuoja on herkälle iholle usein parempi vaihtoehto kuin kemiallisen aurinkosuojan sisältävä aurinkovoide.

Täältä löydät herkälle iholle usein sopivat hajusteettomat aurinkorasvat

Aurinkovoide atooppiselle iholle

Koska atooppinen iho on yleensä erittäin kuiva, kannattaa atoopikon valita hyvin kosteuttava mutta kuitenkin hellävarainen aurinkovoide. Hajusteettomat ja alkoholittomat aurinkovoiteet ovat hyvä valinta atoopikolle.

Atooppiselle iholle soveltuvat aurinkovoiteet voit katsoa täältä.

Millainen aurinkovoide sopii lapselle?

Lasten on erityisen herkkä auringon haitallisille vaikutuksille. Lasten iho on ohuempi ja vähemmän pigmentoitunut kuin aikuisten iho, mikä tekee siitä alttiimman UV-säteilylle ja palamiselle.

Lapsille suositellaan fysikaalisia aurinkovoiteita, jotka sisältävät mineraalisuodattimia kuten sinkkioksidia ja titaanidioksidia. Nämä ainesosat heijastavat UV-säteet pois iholta eivätkä imeydy ihoon.

Lapsille suositellaan vähintään SPF 50 suojakerrointa. Riittävä suojakerroin tarjoaa paremman suojan herkälle iholle ja vähentää palamisen riskiä.

Lasten aurinkovoiteet löydät myös Olo-apteekin valikoimasta.

Fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja?

Aurinkosuojatuotteet voidaan jakaa fysikaalisiin ja kemiallisiin.