skin-cycling-ihonhoitorutiini

Mitä on Skin Cycling?

Oletko kuullut kauneusmaailman uusimmasta villityksestä, Skin Cycling ihonhoidosta? Tämä todella helppo ja yksinkertainen ihonhoitorutiini on viime aikoina noussut suureen suosioon erityisesti ihonhoidon trendejä seuraavien keskuudessa. Yksinkertainen ihonhoitorutiini perustuu neljään kohtaan, joita kierrätetään neljän peräkkäisen illan syklissä. 

 

Tämän nelijakoisen ihonhoitorutiinin kehitti alunperin yhdysvaltalainen ihotautilääkäri Whitney Bowe helpottamaan ja yksinkertaistamaan ihonhoitoa, ja metodi on saanut osakseen kiitosta ja ihastusta ympäri maailman. TikTokissa #skincycling-tunnisteella löytyykin jo lähes 250 miljoonaa videota. 

Mitä hyötyä Skin Cycling ihonhoidosta on? 

Skin Cycling ihonhoidon tarkoitus on saada ihonhoitorutiinisi ja sitä kautta myös ihonhoitosi tasapainoon, sekä edesauttaa ihonhoitotuotteidesi toimimista parhaimmalla ja tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Yksinkertaistettu ihonhoitorutiini auttaa vähentämään ihon punoitusta ja ärtymistä, sillä siinä vaikuttavat aktiiviset ainesosat eivät ole käytössä joka päivä. Näin iho pääsee lepäämään ja rauhoittumaan niin sanottujen lepopäivien aikana, sekä hyötymään aktiivisista ainesosista kaikkein parhaiten. Skin Cycling siis huolehtii siitä, että ihosi saa hyvässä tasapainossa kaikkea tarvitsemaansa: kuorintaa, aktiivisia tehoaineita ja riittävästi kosteutusta ja palautumista. Kenelle Skin Cycling on tarkoitettu? 

Skin Cycling ihonhoito sopii erityisesti normaali- ja sekaihoisille. Erityisen herkkää ihoa skin cycling tuotteet saattavat kuitenkin ärsyttää. Varsinkin kuorivan tuotteen ja aktiivisten ainesosien, erityisesti a-vitamiinin eli retinolin käyttö joka neljäs päivä voi olla herkälle iholle liikaa. Mutta kuten kaiken ihonhoidon kanssa, myös skin cycling -metodissa on tärkeää tarkkailla omaa ihoa ja sen muutoksia, olipa ihotyyppisi mikä tahansa. Miten Skin Cycling toimii?

Kuten Skin Cycling nimi jo hieman kertookin, tämä ihonhoitometodi perustuu niin sanottuihin sykleihin. Tarkalleen ottaen neljään sykliin, jotka toteutetaan peräkkäisinä iltoina. Tätä trendikästä ihonhoitomenetelmää toteutetaan nimenomaan iltaisin, sillä silloin ihonhoitotuotteiden aktiiviset ainesosat saavat rauhassa vaikuttaa iholle yön yli, eivätkä esimerkiksi ilmansaasteet tai päivän muut stressitekijät haittaa tuotteiden vaikutusta. 

Aamun ihonhoitorutiini puolestaan pidetään muuttumattomana. Skin Cycling ihonhoitorutiinia toteuttavan on kuitenkin tärkeää muistaa ottaa erityisesti c-vitamiini ja aurinkosuoja osaksi aamurutiinia, sillä erityisesti Skin Cycling -menetelmän happokuorinnat ja retinoli voivat tehdä ihosta entistä herkemmän auringon UV-säteilylle. 

 

Skin Cycling -ihonhoitomenetelmän ensimmäisenä iltana iholle käytetään kemiallisesti kuorivaa tuotetta, eli toisin sanoen AHA- tai BHA-happoja sisältävää kuorintatuotetta.  

 

Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut, jolloin muut ihonhoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan paremmin. Ihon säännöllinen kuoriminen myös tehostaa uusien ihosolujen muodostumista ja saa kasvosi hehkumaan. Kuorinta valmistelee ihon seuraavana iltana kasvoille levitettäville vaikuttaville aineille. 

 

Toinen päivä on kenties kaikista jännittävin, silloin käyttöön otetaan nimittäin aktiivisia ainesosia sisältävä ja tehokkaista anti-age vaikutuksistaan tunnettu retinoliseerumi. Kun iho on kuorittu edellisenä iltana, retinoli-, eli a-vitamiiniseerumin ainesosat pääsevät tekemään taikojaan ihollasi. 

 

Retinoli on todella tehokas ja viime vuosina suureen suosioon noussut ihonhoidon ainesosa, joka uudistaa ihoa. Retinoli stimuloi ihon luonnollista kollageenintuotantoa, silottaa juonteita, hillitsee ihon pigmenttimuutoksia, auttaa akneen ja supistaa laajentuneita ihohuokosia. Retinoli onkin siis ihonhoidon todellinen super ainesosa, jonka tehoa voi lisätä entisestään tämän syklisyyteen perustuvan ihonhoitorutiinin avulla. 

 

Retinoli ei kuitenkaan sovi aivan kaikille, ja sen liiallinen käyttö saattaa ärsyttää ihoa ja saada sen punoittamaan. Retinoli saattaa myös kuivattaa ihoa, eli kaikkein kuivaihoisimpien kannattaa valita öljypohjainen retinoliseerumi. Koska retinoli on todella tehokas ainesosa, sen käyttö kannattaa aloittaa vähitellen ja pienillä pitoisuuksilla, olipa ihotyyppisi mikä tahansa. Jos sinulla on erityisen herkkä iho ja tiedät jo valmiiksi että retinoli on omalle ihollesi liian ärhäkkä, niin kokeile vaihtaa retinoli serumi hellävaraisempaan ja luonnolliseen bakuchiol-seerumiin.Retinoli-illan jälkeen seuraa kaksi niin sanottua lepopäivää, jolloin ihon annetaan toipua mutta myös saada parhaat mahdolliset vaikutukset ensimmäisen ja toisen illan kuorinnasta ja retinolista. Kolmas ja neljäs ilta on nimittäin varattu ihon palautumiselle. Kolmantena ja neljäntenä iltana iho puhdistetaan hellävaraisella puhdistusaineella, ja iholle levitetään vain kosteuttavaa ja rauhoittavaa kosteusvoidetta. 

 

Jos sinulla on todella kuiva iho, voit tehostaa kosteutusta vielä seerumilla. Esimerkiksi hyaluronihappoa ja keramideja sisältävät kosteusvoiteet ja seerumit ovat hyviä valintoja Skin Cycling -rutiinin kolmanteen ja neljänteen iltaan. 

 

Skin Cycling rutiini käytännössä:1. ilta: kuorinta, yleensä AHA happo

2. ilta: vaikuttava seerumi eli aktiiviset ainesosat, yleensä retinoli

3. ilta: lepo ja kosteuttavat keramideja ja hyaluronihappoa sisältävät voiteet ja seerumit

4. ilta: lepo ja kosteuttavat keramideja ja hyaluronihappoa sisältävät voiteet ja seerumitSkin Cycling tuotteet

Kuorinnat

Retinoliseerumit

Bakuchiolseerumit

Kosteuttavat kasvovoiteet

Kosteuttavat seerumit

C-vitamiinituotteet aamuun

Aurinkosuojat aamuun