BEPANTHEN 50 mg/g 100 g voide

17,78 € 19,98 €
Vertailuhinta: 0.15 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Bepanthen on lääkevoide, joka jättää iholle suojaavan kerroksen. Se soveltuu sekä normaalin ihon paikallishoitoon että kuivan ihon hoitoon erityisesti iäkkäille, joiden ihon uudistuminen on hidastunut. Voide soveltuu erityisesti palovammoihin, vaippaihottumiin, huonosti paraneviin haavoihin (myös nännihaavat), rohtuneisiin huuliin ja suupielien haavoihin, naarmuihin ja pykimiin sekä sukuelinalueen haavaumiin. Bepanthen sisältää vaikuttavana aineena dekspantenolia, joka muuttuu iholla B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

DEKSPANTENOLI

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään edistämään pienten iho- ja ja limakalvovaurioiden paranemista. Tällaisia voivat olla lievät palovammat, naarmut, pykimät, hiertymät, auringonpolttamat, sädehoidon tai UV-valohoidon aiheuttama ihoärsytys, nännihaavaumat, säärihaavat, vaippaihottumat ja nenän limakalvojen tulehdukset. Sitä voi käyttää myös huonosti paraneviin haavoihin, rohtuneisiin huuliin, suupielten haavoihin ja genitaalialueen haavaumiin.

Annostus

Voidetta levitetään kerran tai useita kertoja päivässä hoidettavalle ihoalueelle aikuisille ja lapsille. Imetyksen aikana sitä levitetään nännien alueelle imetyksen jälkeen ja huuhdellaan pois ennen lapsen imettämistä. Vaippaihottumaa hoidettaessa voidetta levitetään jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä.

Lääkkeen ottaminen

Voidetta levitetään hoidettavalle ihoalueelle ohuelti. Joutumista silmiin pitää varoa.

Vaikutustapa

Dekspantenoli edistää ihon paranemista.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain lääkärin ohjeen mukaan. Lääkityksen aikana voi imettää.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C:ssa. Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Ulkonäkö

Rasvainen, valkokeltainen.

Liittyvät Artikkelit