IBUSAL 400 mg 30 fol tabletti, kalvopäällysteinen

7,11 € 7,48 €
Vertailuhinta: 0.18 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Ibusal-tablettien sisältämä ibuprofeeni on ns. tulehduskipulääke. Se lievittää kipua estämällä kivun välittymistä keskushermostoon ja alentaa kuumetta vähentämällä kuumetta aiheuttavien välittäjäaineiden muodostumista. Ibusal-tabletteja käytetään tilapäisten kuume- ja kiputilojen hoitoon, kuten virusten aiheuttaman nuhakuumeen ja influenssan oireisiin, lihas- tai nivelkipuihin, päänsärkyyn, reumasärkyyn, kuukautiskipuihin ja hammassärkyyn. Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä. Ibusal 400 mg sopii aikuisille ja yli 4-vuotiaille (20-kg painaville) lapsille.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

IBUPROFEENI

Käyttötarkoitus

Erilaisten kiputilojen lievittäminen ja kuumeen alentaminen. Flunssan eli nuhakuumeen ja influenssan oireiden hoito, vammojen ja leikkausten jälkeisen kivun ja turvotuksen hoito, sekä esimerkiksi migreenin, nivelreuman, nivelrikon ja kihtikivun hoito.

Annostus

Lääkkeen annostelu riippuu sairauden laadusta ja oireiden voimakkuudesta. Jos lääkäri on määrännyt lääkettä, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoidossa ibuprofeeni on tarkoitettu lyhytaikaisen kivun tai kuumeen hoitoon. Tilapäisten kipu- ja kuumetilojen hoidossa käytetään yleensä aikuisilla 200-400 mg kolme kertaa päivässä. Lapsille tabletteja käytetään 100-200 mg 2-4 kertaa päivässä lapsen iän ja painon mukaan. Lääkepakkauksissa on yksityiskohtaiset, lasten painokilojen mukaiset annostusohjeet. Lääkepakkauksen tai lääkärin suosittamia annostuksia ei saa ylittää.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Samanaikainen ruokailu voi hidastaa hieman vaikutuksen alkua, mutta se parantaa yleensä tablettien siedettävyyttä. Tabletit voidaan puolittaa.

Vaikutustapa

Ibuprofeeni kuuluu tulehduskipulääkkeisiin, jotka estävät prostaglandiinien muodostumista elimistössä. Prostaglandiinit ovat aineita, joita elimistössä syntyy muun muassa tulehduksen ja vamman yhteydessä. Ne herkistävät hermoja kivulle, voimistavat turvotusta kudoksissa ja nostavat ruumiinlämpöä. Ibuprofeeni vähentää prostaglandiinien määrää, jolloin kipu ja turvotus lievittyvät ja kuume laskee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verenvuoto, mielialan lasku, uneliaisuus, pyörrytys, päänsärky, korvien soiminen, sydämen vajaatoiminnan paheneminen, turvotus, mahaoireet, nokkosihottuma, kutina ja angioedeemareaktio (iho- ja limakalvoturvotus). 

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden aikana; etenkään kolmen viimeisen raskauskuukauden aikana. Lääkettä voidaan tarvittaessa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen, kapselimallinen, jakouurteellinen tabletti. Koko 17 x 8 mm. Tabletit voidaan puolittaa.