PANADOL 500 mg 12 fol tabletti, kalvopäällysteinen

3,84 € 4,04 €
Vertailuhinta: 0.22 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Panadol 500 mg:n vaikuttava aine on parasetamoli, jota käytetään tilapäisten särky- ja kuumetilojen kuten hermo- ja lihassäryn, päänsäryn, vilustumisen, influenssan, hammassäryn sekä kuukautiskipujen hoitoon.

Saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

PARASETAMOLI

Käyttötarkoitus

Kivun ja kuumeen hoito.

Annostus

Jos lääkäri on määrännyt lääkkeen, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoidossa aikuisille 1-2 tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Kahden annoksen väliajan oltava vähintään 4 tuntia. Maksimiannos on 6 tablettia vuorokaudessa. Lasten annostus riippuu painosta; 17-25 kg: ½ tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. 26-33 kg: ½-1 tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. 34-49 kg: 1 tabletti korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Yli 50 kg: 1-2 tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Ei suositella alle 17 kg painaville eikä alle 6-vuotiaille lapsille. Heille suositellaan parasetamolin muita vahvuuksia ja lääkemuotoja.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera.

Vaikutustapa

Parasetamoli vaikuttaa keskushermostossa, jossa se lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Ei kuulu tulehduskipulääkkeisiin.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia. Voi vaurioittaa maksaa, jos kerralla otetetaan huomattavan suuri annos tai jos suositettua suurempia annoksia käytetään pitkään.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voidaan käyttää tilapäisesti raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysohjeita.

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen, kapselinmuotoinen, kalvopäällysteinen tabletti. Tabletin toisella puolella on jakouurre sekä jakouurteen molemmin puolin on merkintä ”-” ja toisella puolella on merkintä ”P” ympyrän sisällä. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Tuotetiedot

Pakkauskoko18 g
Päiväys 31.5.2026
Brändi Panadol
Markkinoija Haleon Finland Oy
SKU 405069
EAN 5054563077431
Kategorioita