Mark Birch

Mark Birch
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Mark Birch Triple Action Scalp Therapy 250 ml Shampoo
  28,31 € 33,30 €
 2. Mark Birch TR 3 Scalp Therapy Lotion 50 ml
  Rating:
  80%
  45,82 € 53,90 €
 3. Mark Birch Serenoa+ 60 kpl
  30,35 € 35,70 €
 4. Mark Birch TR 2 Scalp Therapy Lotion 50 ml
  40,12 € 47,20 €
 5. Mark Birch Protein Hair Conditioner 250 ml
  28,14 € 33,10 €
 6. Mark Birch R&B Antioxidant Shampoo 250 ml
  23,55 € 27,70 €
 7. Mark Birch R&B Antioxidant Condiotioner 250 ml
  Rating:
  80%
  23,55 € 27,70 €
 8. Mark Birch Antioksidant+ 60 kpl
  22,70 € 26,70 €
 9. Mark Birch VitB+ 60 kaps
  22,70 € 26,70 €
Aseta nousevaan järjestykseen

Mark Birch Trichologist™ hoitokokonaisuus hiustenkasvuun ja hiuspohjalle

Mark Birch -tuotesarja on kattava hoitosarja hiusten ja hiuspohjan hoitoon. Sarja sisältää hiuspohjaa puhdistavat ja tasapainottavat shampoot, hiuksen rakennetta tukevat hoitoaineet sekä hiuspohjaa ravitsevat hoitotiivisteet, joilla voidaan aktivoida hiustenkasvua.

Sarjaa täydentävät hiusten hyvinvointia silmälläpitäen suunnitellut ravintolisät. Kaikki sarjan tuotteet ovat kasvipohjaisia, vegaanisia, hypoallergeenisia, sulfaatittomia ja hajusteettomi. Tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla.

Hiustenlähdön tai kaljuuntumisen ei tarvitse olla pysyvää

Usein kaljuuntuminen voidaan pysäyttää ja hiusten kasvua aktivoida uudelleen, jos hiustuppi ei ole vielä kokonaan arpeutunut. Jotta hiustenlähtöä voidaan hoitaa tehokkaasti, on ohentuvien hiusten ja kaljuuntuvan hiuspohjan hiustenlähdön syy tärkeää selvittää.

Hiustenlähtö ja hiusten kasvun ehtyminen voidaan jakaa kolmeen luokkaan niiden aiheuttajan mukaisesti: hormonaalinen ja aineenvaihdunnallinen hiustenlähtö, kemiallinen tai fyysinen syy hiustenlähtöön.

Terve hiuspohja on hiustenkasvun a ja o

Tuuheiden ja vahvojen hiusten edellytyksenä on terve hiusjuuri. Tasapainoinen ja ravittu hiuspohja on lähtökohta hiustenlähdön ongelmien hoitamiseen. Mitä terveempi hiuspohja on, sitä paremmin hiukset kasvavat uudelleen.

Pese hiukset säännöllisesti

On yleinen virhe lopettaa päivittäinen hiustenpesu, kun hiustenlähtöä ilmaantuu. Oikea konsti olisi kuitenkin juuri päinvastainen, sillä pesemättömään hiuspohjaan kertyy öljyjä, kuolleita ihosoluja ja likaa sekä muotoilutuotteiden jäämiä, jotka tukkivat hiusjuuria ja edistävät näin hiustenlähtöä. Mark Birch suosittelee hiusten päivittäistä pesua Triple Action Scalp Therapy Shampoolla.

Ravitse hiusjuurta oikeilla ravinteilla

Hiusta ja hiusjuurta kannattaa ravita niin sisäisesti kuin ulkoisesti parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Mark Birch Trichologist tuotesarja sisältääkin hiuspohjaan puhdistavan shampoon lisäksi hiusta ravitsevan hoitoaineen, hiuspohjalle tarkoitetut hoitotiivisteet sekä sisäisesti nautittavat lisäravinteet.

Yksi tyypillinen hiustenlähdön aiheuttaja on Alopecia Areata eli pälvikalju. Pälvikalju on yllättäen ilmenevä, laikuttainen hiustenlähtö. Pälvikaljun aiheuttajana voi olla voimakas stressi, immunologinen vastine tai autoimmuunisairaus. Pälvikalju voi johtaa jopa täydelliseen kaljuuntumiseen, mutta valtaosalla sen kokevista hiukset palaavat muutaman vuoden sisällä. Myös ravinnon imeytymishäiriöt, erilaiset lääkitykset, sairaudet ja muut fysiologiset häiriöt esimerkiksi aineenvaihdunnassa voivat aiheuttaa hiustenlähtöä.

Iän myötä hiusten määrä vähenee, sillä hiusten kasvukausi lyhenee ja lepovaihe pitenee. Hiukset myös ohenevat ja muuttuvat hennommiksi. Erityisesti naisilla hiusten oheneminen saattaa vaikuttaa hiusten tuuheuteen ja runsauteen jopa enemmän kuin hiusten lukumäärällinen väheneminen. Ikääntyminen vaikuttaa myös hiusten väriin.

Ravinnollakin on merkitystä hiusten laadulle. Jos hiustupen verenkierto heikkenee ja hapen sekä ravintoaineiden saanti häiriintyy, se näkyy myös hiusten kunnossa. Ruokavalion tulisikin olla monipuolinen, jotta hiustuppi saisi kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Aineenvaihduntaan vaikuttavat sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminta, ja ravinnon imeytymisongelmat voivat myös vaikuttaa hiusten ravinnonsaantiin.

Miehillä ensimmäiset merkit hiustenlähdöstä ovat usein hiusten vetäytyminen ohimoilta ja päälaelta. Naisilla hiustenlähtö näkyy tyypillisesti hiusrajan vetäytymisenä sekä päälaen hiusten harvenemisena. Tämän aiheuttaa mieshormoni dihydrotestosteroni, joka kutistaa hiustuppea, surkastuttaa hiusta ja lyhentää hiuksen kasvukauden mittaa.

Vaihdevuosien aikana naisen kehon estrogeenin tuotanto laskee, ja lopuksi loppuu kokonaan. Estrogeenin määrällä on yhteys hiusten ja hiuspohjan, kuten muunkin ihon hyvään kuntoon. Samalla kun ihon ja hiusten kuntoa ylläpitävän estrogeenin määrä vähenee, hiustenlähtöä edistävien mieshormonien suhteellinen osuus lisääntyy ja saattaa omalta osaltaan kiihdyttää hiustenlähtöä. Vaihdevuosien vaikutuksesta iho ja hiuspohja kuivuvat ja ohenevat sekä menettävät elastisuuttaan. Iholla tapahtuvien muutoksien myötä karvatuppi laiskistuu ja hiuspohjan verenkierto hidastuu.

Huolellisella hoidolla ja oikein valituilla hiusten ja hiuspohjan kuntoa ylläpitävillä tuotteilla ja hoitokonaisuudella voi tukea hiusten elinvoimaisuutta ja kasvua hiustenlähdön syystä riippumatta.