Vaihdevuodet

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Vaihdevuodet

Vaihdevuosilla tarkoitetaan sitä aikaa, kun munasarjojen toiminta hiipuu ja lopulta sammuu. Tämän seurauksena kuukautiset loppuvat. Vaihdevuodet voivat aiheuttaa myös monenlaisia muita oireita; joillakin esiintyy kaikkia oireita, joillakin vain muutamia tai ei mitään. Oireet voivat kestää muutamasta kuukaudesta jopa loppuelämän.

Muita vaihdevuosien oireita ovat muun muassa mielialan muutokset, seksihalun lasku, ärtyneisyys, sydämentykytykset, kuumat aallot, univaikeudet, virtsankarkailu, sekä limakalvojen ja ihon kuivuminen.

Jotkut vaihdevuosien oireet voivat olla kiusallisia, ikäviä, tai muuten elämää häiritseviä. Meiltä löydät apua moneen oireeseen.

Salviatableteista saat apua hikoiluun ja kuumiin aaltoihin. Salviatabletit tasoittavat lämmönsäätöjärjestelmää ja auttaa sinua pysymään tasaisena koko päivän.

Estrogeenivalmisteet

Vaihdevuosien aikana estrogeenin tuotto vähenee, mikä on usean oireen taustalla. Esimerkiksi limakalvojen ja etenkin emättimen kuivuminen johtuu estrogeenin vähenemisestä. Estrogeenivalmisteilla voit paikata kehon estrogeenituotantoa ja lievittää siten emättimen oireita, kuten kuivuutta ja ärsytystä.