OTRIVIN 1 mg/ml 10 ml nenäsumute, liuos

5,98 € 6,29 €
Vertailuhinta: 0.21 €/g
Alennettu hinta kirjautuneelle kanta-asiakkaalle.

Otrivinia käytetään nenän tukkoisuuden lievittämiseen nuhan ja poskiontelotulehduksen aikana. Sen vaikuttava aine on ksylometatsoliini. Vaikutus alkaa nopeasti ja kestää noin 10 tuntia. Tuotetta voi käyttää yhtäjaksoisesti enintään 10 päivän ajan. Alle 12-vuotiaille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä. 1-12 vuotiaille lapsille sopii miedompi Otrivin 0,5 mg/ml sumute.

Ei saatavilla

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

KSYLOMETATSOLIINIHYDROKLORIDI

Käyttötarkoitus

Nenän limakalvon turvotuksen vähentäminen tilapäisesti nuhan ja poskiontelotulehduksen yhteydessä. Välikorvatulehduksessa se auttaa vähentämään limakalvoturvotusta nenässä ja nielussa. Lääkärin määräyksestä voidaan käyttää myös nenäntähystyksen yhteydessä.

Annostus

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset voivat annostella yhden suihkeen kumpaankin sieraimeen tarvittaessa 3 kertaa päivässä. Lääkettä saa käyttää kumpaankin sieraimeen enintään kolme kertaa päivässä. Otrivinia voidaan käyttää yhtäjaksoisesti enintään 10 päivän ajan. Ei alle 12-vuotiaille.

Lääkkeen ottaminen

Sumute annostelee tietyn suuruisen annoksen kerralla. Nenä on niistettävä aina ennen lääkkeen ottamista. Pullon kärjen päällä oleva muovisuojus poistetaan. Ennen ensimmäistä käyttöä sumutetaan useita kertoja ilmaan, jotta suihku saadaan tasaiseksi. Pullon kärki viedään sieraimeen ja suihkutetaan kerran voimakkaasti. Sama toistetaan toiseen sieraimeen. Otettaessa sumutetta kannattaa hieman hengittää samalla nenän kautta sisään, jolloin lääke leviää tasaisemmin nenäonteloon. Pullon kärjen suojus laitetaan paikalleen käytön jälkeen. Päivän viimeinen lääkeannos kannattaa ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa.

Vaikutustapa

Ksylometatsoliini supistaa nenän pieniä verisuonia, jolloin turvotus laskee ja kirkkaan liman eritys vähenee. Vaikutus alkaa muutamassa minuutissa ja kestää useita tunteja.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, pahoinvointia, nenän limakalvojen kuivumista tai epämiellyttävää tunnetta nenässä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysohjeita.

Ulkonäkö

Valmisteen kuvaus: kirkas, väritön tai hiukan kellertävä ja lähes hajuton liuos.

Tuotetiedot

Pakkauskoko30 g
Brändi Otrivin
Markkinoija Haleon Finland Oy
SKU 18176
EAN 7046260181762
Tuoteryhmät