Sertifikaatit 

Allergiatunnus

Allergiatunnuksen myöntää Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry. Tunnus kertoo tuotteen täyttävän allergiakriteerit.

 

Avainlippu

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu ja työllistää Suomessa.

 

Cosmos Natural

Cosmos Natural -sertifioiduissa tuotteissa luonnonmukaisesti viljeltyjä ainesosia ei tarvitse olla, mutta käytettyjen aineiden tulee silti olla luonnollisia. Sertifioinnin taustalla on kansainvälinen, usean sertifioijan yhdessä perustama COSMOS järjestö. 

Cosmos Organic

Cosmos Organic -sertifioiduissa tuotteissa vähintään 95% ainesosista ja 20% lopputuotteesta on luonnonmukaisesti tuotettua. Cosmos Organic -sertifikaatti edellyttää enemmän luomutuotettuja ainesosia kuin Cosmos Natural -sertifikaatti. Sertifioinnin taustalla on kansainvälinen, usean sertifioijan yhdessä perustama COSMOS järjestö.

Ecocert

Ecocert on kansainvälisesti suurin, riippumaton luonnonkosmetiikan sertifiointitaho. Ecocert tarkastaa tuotteiden sisällön, raaka-aineet, tuotantoprosessin ja pakkauksen. Sertifikaatin vaatimuksena on, että vähintään 95% kaikista ainesosista tulee olla luonnollista alkuperää.

 

FI-Natura

FI-Natura on suomalaisen luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Merkillä varustetut tuotteet on valmistettu vähintään 95% luonnollisista raaka-aineista, ja kriteeristö painottaa myös mm. raaka-aineiden lähituotantoa.

Friend of the Sea

Friend of the Sea -sertifikaatti myönnetään tuotteille, joiden sisältämä kala on kalastettu eettisesti, kestävän kalastuksen periaattein. Sertifikaatin myöntää World Sustainability Organization.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on pohjoismainen ympäristömerkki. Kriteerit huomioivat tuotteen ympäristövaikutukset koko elinkaaren ajalta.

Leaping Bunny

Leaping Bunny -sertifikaatti kertoo eläinkokeettomasta kosmetiikasta. Sertifikaatti edellyttää ettei yritys tee, tilaa tai ole osapuolena eläinkokeissa. Kielto koskee myös tuotteen ainesosia. Leaping Bunny on Cruelty Free International -järjestön kansainvälinen merkki.

NaTrue

NaTrue on eurooppalainen, tuotevalmistajien perustama sertifiointitaho. NaTruen sertifiointijärjestelmän tasot ovat luonnollinen kosmetiikka, luomupitoinen kosmetiikka ja luomukosmetiikka, ja kaikki käyttävät NaTrue-merkkiä.

Soil Association

Soil Association on Iso-Britannian suurin luomusertifiointielin, joka sertifioi luomukosmetiikan lisäksi mm. luomuruokaa, hyvinvointituotteita ja tekstiilejä.

Vegan

Vegan Societyn myöntämä Vegan-kukkamerkki takaa, ettei tuotteessa ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita.