Kondomit

View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Durex Extra Safe kondomi 10 kpl
  5,20 €
 2. Durex Pleasure Me kondomi 10 kpl
  5,40 €
 3. Durex Feel Ultra Thin kondomi 10 kpl
  5,40 €
 4. Durex Intense kondomi 6 kpl
  Rating:
  80%
  12,00 €
 5. Durex Mutual Climax kondomi 10 kpl
  6,90 €
 6. RFSU GRANDE KONDOMI 10 KPL
  7,30 €
 7. Durex Real Feel kondomi 6 kpl
  12,10 €
 8. Thin kondomi, ohut muotoiltu 10 kpl
  7,40 €
View as Ruudukko Luettelo
Aseta nousevaan järjestykseen

Kondomi on tehokas suoja ja ehkäisyväline

Kondomi, eli kansankielisesti kortsu, on ohut kuminen tai muovinen, peniksen päälle puettava ehkäisyväline, joka estää siemennesteen pääsyn kondomia pidemmälle. Oikein käytettynä kondomi suojaa tehokkaasti seksitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta. Kondomia kannattaa käyttää aina uuden seksikumppanin kanssa. Näin voit osoittaa olevasi vastuullinen ja että huolehdit niin itsestäsi kuin kumppanistasi.

Kondomeja on monenlaisia, ja ne voivat myös tarjota maustetta seksielämään esimerkiksi erityisen muotonsa tai pintatekstuurinsa ansiosta.

Kondomin käyttö

Valitse oikean kokoinen kondomi. Oikean kokoinen kondomi tuntuu mukavalta, peittää koko peniksen, pysyy hyvin paikoillaan, ei rullaudu pois eikä purista. Kun kondomi on oikean kokoinen, se pysyy parhaiten ehjänä.

Tarkista ennen käyttöä kondomin parasta ennen -päiväys ja että pakkaus on ehjä.

Suurin osa kondomeista valmistetaan luonnonkumista eli lateksista. Mikäli olet allerginen lateksille, voit käyttää muovista valmistettuja kondomeja.

Käytä halutessasi apteekista ostettua, silikoni- tai vesipohjaista liukastetta. Öljypohjaiset liukasteet, kuten vauvaöljy tai vaseliini haurastuttavat lateksisia kondomeja eikä niitä pidä käyttää kondomien kanssa. Nauti turvallisesta seksistä!

Kondomilla maustetta seksielämään

Kondomit voivat suojan lisäksi tarjota seksielämään myös lisämaustetta. Kumppanin kanssa voi kokeilla esimerkiksi erilaisin tekstuurein varustettuja kondomeja, jotka on suunniteltu lisäämään nautintoa. Kondomeissa voi myös olla kihelmöintiä tai lämmöntunnetta aiheuttavia aineita, jotka lisäävät stimulaatiota entisestään.

Kondomi voi myös tarjota apua ennenaikaiseen siemensyöksyyn. Olo-apteekista on saatavilla kondomeja, joiden sisäpuolella on paikallispuudutetta. Tämä heikentää peniksen tuntoaistia ja voi näin viivyttää siemensyöksyä.

Kondomi suojaa seksitaudeilta

Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka oikein käytettynä tarjoaa parasta mahdollista suojaa seksitauteja vastaan. Seksi- tai sukupuolitaudeilla tarkoitetaan virusten ja bakteerien aiheuttamia tauteja, jotka tarttuvat suojaamattomassa seksissä limakalvojen sekä rikkoutuneen ihon kosketuksessa.

Suomessa yleisimpiä seksitauteja ovat klamydia, kondylooma ja sukuelinherpes. Jos epäilet seksitautia, hakeudu välittömästi testaukseen. Monet seksitaudit ovat usein pitkään täysin oireettomia, joten ilman testausta on hankala tietää varmasti, onko sinulla tai kumppanillasi tartunta.