NICOTINELL 14 mg/24 h 7 kpl depotlaastari

16,32 € 19,80 €
Vertailuhinta: 0.53 €/g

Nicotinell on laastari, josta vapautuu elimistöön nikotiinia. Tupakoidessa elimistö tottuu nikotiiniin ja kun tupakointi lopetetaan voi ilmetä ns. vieroitusoireita. Nicotinell lieventää vieroitusoireita ja siten vähentää riskiä että tupakointi aloitettaisiin uudelleen. Nikotiini on varastoituna laastariin ja sitä siirtyy hitaasti ihon kautta elimistöön. Veren nikotiinipitoisuus on tavallisesti suurin 8-10 tunnin käytön jälkeen.

Saatavilla
Tuotteen ostaminen edellyttää 18 vuoden ikää. Kirjauduthan, jotta voimme varmistaa ikäsi.

Tuotekuvaus

Vaikuttava aine

NIKOTIINI

Käyttötarkoitus

Laastaria käytetään tukemaan tupakoinnin lopettamista. Lääke on itsehoidossa tarkoitettu yli 18-vuotiaille

Annostus

Kun laastarihoito aloitetaan, tupakointi pitää lopettaa. Jos tämä päätös ei pidä, hoitoa ei kannata jatkaa. Laastarin vahvuus valitaan poltettavan savukemäärän perustella. Pakkauksessa on tarkka annostusohje. Yleensä hoito aloitetaan vahvimmalla 21 mg:n laastarilla. Hoidon jatkuessa nikotiiniannosta pienennetään vähitellen. Laastarihoidon kesto on yksilöllinen, tavallisesti noin kolme kuukautta. Laastaria voidaan käyttää yksin tai terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa yhdistelmänä imeskelytablettien kanssa. Muita nikotiinia sisältäviä valmisteita (esim. purukumia) ei saa käyttää samanaikaisesti. 

Lääkkeen ottaminen

Laastari kiinnitetään puhtaalle, kuivalle, karvattomalle ja terveelle ihoalueelle rintakehälle, selkään, olkavarteen tai lantiolle. Laastarin annetaan olla paikallaan 24 tuntia tai valveillaoloajan. Laastaria painetaan 10-20 sekunnin ajan kiinnitysvaiheessa ihoa vasten. Laastarin kiinnityskohtaa tulee vaihdella, jotta iho ei ärtyisi. Laastaria voi pitää kylvyn ja suihkun ajan.

Vaikutustapa

Nikotiinivalmisteiden avulla nikotiinin pitoisuus elimistössä nostetaan tasolle, jolla tupakoinnin lopettamiseen liittyvät vieroitusoireet helpottuvat tai pysyvät poissa. Nikotiinipitoisuus veressä jää alhaisemmaksi kuin tupakoitaessa. Nikotiinilaastaria käytettäessä monet tupakan savun terveydelle haitalliset aineet, kuten terva ja häkä, jäävät pois. Laastarista nikotiinia imeytyy ihon lävitse verenkiertoon.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unihäiriöt, huimaus, päänsärky, pahoinvointi, oksentelu ja kiinnityskohdan reaktiot. Joskus voi esiintyä myös muita mahavaivoja, suun kuivumista, hermostuneisuutta, vapinaa, sydämentykytystä, hengenahdistusta, yskää, nielutulehdusta, lisääntynyttä hikoilua, ihottumaa, nivel- tai lihassärkyä, voimattomuutta tai väsymystä. Osa oireista voi johtua myös tupakoinnin lopettamisesta. Tupakoinnin lopettaminen saattaa aiheuttaa muutoksia käyttäytymisessä, mikä huomioitava autoa ajaessa. Aikuiselle tarkoitettu nikotiiniannos voi aiheuttaa pikkulapselle myrkytyksen.

Raskaus ja imetys

Laastarin käytöstä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä pitää keskustella lääkärin tai hoitajan kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 25 oC.

Ulkonäkö

Pyöreä, ∅ 36 mm / 51 mm / 62 mm, paksuus 0,6 mm, päällyskalvo kellertävän okranvärinen, merkintä CG ja CWC / CG ja FEF / CG ja EME, lääkeainetyyny kellertävä, matriksikerrokset läpikuultavat, liimakerros väritön, suojakalvo suorakulmainen, aluminoitu, kiiltävä, yhdessä reunassa avaamista helpottava lävistys, 43 x 41 mm / 58 x 56 mm / 69 x 67 mm.

Tuotetiedot

Pakkauskoko31 g
Brändi Nicotinell
Markkinoija Haleon Finland Oy
SKU 12716
EAN 7046260127166
Kategorioita