Verenpainemittarit

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 38

Tilaamasi tuotteet

  1. Omron M2 verenpainemittari
    Arvio:
    96%
    49,90 € 78,00 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 38

Tilaamasi tuotteet

Verenpainemittari

Onko sinulla tai suvussasi ollut pulmia korkean verenpaineen kanssa tai huolettaako verenpaine sinua? Monilla suomalaisilla on verenpaineen kanssa ongelmia jossain vaiheessa elämää. Erityisesti ikääntymisen myötä ja raskauksien aikana verenpaineen kohoaminen yleistyy. Verenpainemittari on oiva väline varmistaa, että verenpaineet ovat hyvällä tasolla ja toisaalta, jos ne eivät ole, mittari antaa arvokasta tietoa ja mahdollistaa tutkimuksiin ja hoitoon hakeutumisen ajoissa.

Haluamme auttaa sinua seuraamaan hyvinvointiasi ja voimaan paremmin. Alta löydät lisätietoa verenpainemittareista sekä verenpaineesta. Mikäli sinulle jää kysyttävää, autamme sinua mielellämme kysymyksissäsi sekä verenpainemittarin valinnassa. Älä siis jää yksin mittarin valintaa koskevien kysymystesi kanssa vaan ota yhteyttä!

Mikä verenpaine ja sen merkitys on?

Verenpaine tarkoittaa valtimoverisuonen sisäistä painetta. Verenpainetta kuvataan yleensä elohopeamillimetreinä (mmHg). Yläpaine kuvaa valtimon sisäistä painetta sydämen supistuksen aikana ja alapaine sydämen lepovaiheen aikana. Yläpaine on siis korkein valtimoissa oleva paine ja alapaine matalin.

Verenpaine on normaali, kun se on alle 130/85 mmHg.

Verenpaine vaikuttaa merkittävästi monien sydän- ja verisuonisairauksien sekä aivotapahtumien riskiin. Lisäksi kohonnut verenpaine voi olla vaaraksi munuaisille. Kohonnut verenpaine on siinä mielessä petollinen, että se aiheuttaa harvoin selviä oireita, joten ainoa tapa tietää onko verenpaine koholla, on mitata sitä.

Miten verenpainetta mitataan?

Verenpaineen mittaus tehdään tyypillisesti olkavarteen sijoitettavan mansetin ja automaattisen verenpainemittarin avulla. On tärkeää, että mansetti on sopivan kokoinen ja asettuu napakasti olkavarren ympärille. Mansetissa on ohje siihen, miten se tulee asettaa olkavarteen. Väärän kokoinen tai väärin sijoiteltu mansetti voi muuttaa arvoja.

Mikäli olet epävarma mittaamistekniikasta tai epäilet arvojen olevan pielessä, voit konsultoida lähintä terveysasemaasi. Monilla terveysasemilla on tarjolla hoitajan antamaa ohjeistusta verenpaineen oikeaoppiseen mittaamiseen.

Verenpainetta on hyvä mitata ainakin muutaman kerran vuodessa, vaikka verenpaine on ollut aiemmin normaali. Mikäli verenpaine on aiemmin käynyt tasolla 140/90 tai yli on säännöllisempi seuranta tarpeen. Voit mitata tällöin esimerkiksi 2 viikon ajan verenpainetta aamuin illoin ja kerätä arvot talteen lääkärille näytettäviksi. Myös raskauden aikana verenpaineen seuranta on tärkeää.

Verenpaine olisi hyvä mitata rauhallisessa tilanteessa istuen ja toistaa mittaus vähintään kahdesti jokaisella mittauskerralla.

Mikäli verenpaine on useita kertoja yli 140/90 tai levossa yli 160/100, suosittelemme olemaan yhteydessä lääkäriin tarkempia tutkimuksia ja jatkoseurantaa varten.

Miten valita juuri sinulle oikea verenpainemittari?

Kaikki valikoimaamme kuuluvat verenpainemittarit ovat helppokäyttöisiä ja laadukkaita. Eroja mittarien välillä on muun muassa siinä, kykeneekö mittari tallentamaan mittauksia muistiin ja mikäli kyllä, kuinka monelta käyttäjältä ja kuinka pitkältä ajalta. Lisäksi eroja on siinä, voiko mittarin mittaukset siirtää langattomasti talteen älylaitteeseen, kuten puhelimeen.

Muita eroja ovat muun muassa takuuaika, muotoilu, mukana tulevan mansetin tai mansettien koko, virtalähde (montako paristoa ja millaisia paristoja laite käyttää) ja takuun pituus.

Moniin mittareihin on saatavilla lisätarvikkeina erikokoisia mansetteja, joiden avulla mittarin saa sopimaan erikokoisille käyttäjille.